Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.4)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Justyna88

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lut 08, 2011 11:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tu dużo zależy od szpitala bo np u nas (ja mam na razie nadzieję że oni ta umowę z nfz będą mieć) dla dzidzi to trzeba tylko pampersy chusteczki i krem a ubranka i kąpanie to robią pielęgniarki i nie trzeba mieć nic swojego dopiero na wyjście do domu ale Wy będziecie mieć fajnie bo w lecie nie trzeba żadnych kombinezonów i wielkich czapek spod których nawet dziecka nie widać Smile. Dla siebie to koszuli do porodu też nie muszę mieć tylko potem na zmianę szlafrok pantofle bieliznę no i takie coś jak pasta ze szczoteczka do zębów czy szczotka do włosów też się przyda ręcznik i mydło szampon. Jeszcze podkłady poporodowe są trochę większe od podpasek i najprościej to kupić w aptece bo w sklepie ciężko dostać. I czasem to też zależy chyba od szpitala dobrze jest mieć swój kubek i jakieś sztućce. A niezależnie od szpitala dowód ubezpieczenie kartę ciąży i grupę krwi ewentualnie resztę badań. Ale nie ma się co stresówac że się zapomni bo prawda jest taka że i tak non stop ktoś potem do szpitala jeździ a to mąż a to rodzice to przy okazji wezmą co trzeba. Acha tak mi się jeszcze przypomniało - jakby ktoś miał cc to przyda się jeszcze taki pas podtrzymujący na brzuch ułatwia wstawanie i chodzenie ale nie wiem jak się to dokładnie nazywa bo kupowałam go 5 lat temu prawie a w sumie to nawet nie ja tylko mąż Smile o rany ale się rozpisałam Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
anetka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Wto Lut 08, 2011 11:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Justynko zazdroszczę że już tylko miesiąc został Wink
Chociaż nam się wcale a wcale nie spieszy Wink

Jeszcze dodam że wkładki laktacyjne by się przydały, i majteczki z siateczki lub jakieś cieńsze Wink

Powrót do góry
Justyna88

PostWysłany: Wto Lut 08, 2011 12:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja nie pisałam bo tam u nas w szpitalu to szczerze mówiąc mało kto chodził w biustonoszu Smile a trzeba ja mieć gdzie przykleic Smile ale co szpital to obyczaj Smile i macie rację że się nie spieszyćie Anetka a te 4 mce zleca nawet nikt się nie zorientuje kiedy w końcu już jest za połowa... Smile
Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Wto Lut 08, 2011 5:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Justyna88 napisał:
Ale nie ma się co stresówac że się zapomni bo prawda jest taka że i tak non stop ktoś potem do szpitala jeździ a to mąż a to rodzice to przy okazji wezmą co trzeba.

Kochana, chodzi o to, że ja będę rodziła za granicą i nie jestem pewna, czy będę mogła liczyć na takie częste wizyty rodzinki... Ale dzięki dziewczyny za porady!

Mam jeszcze jedno pytanko! Do wszystkich mam! W jakim rozmiarze kupić ubranka dla dzidzi na te pierwsze dni/tygodnie życia? Ja na razie kupiłam na 56. Część znajomych mnie straszy, że za małe, kolejna część - że będą nawet za duże i sama nie wiem.

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Lut 08, 2011 6:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No tak rozmiar 56 jest najmniejszy ale przydatny. Wszystko jednak zależy od wielkości dziecka. NIe ma co kupować tego rozmiaru zbyt wiele ale troszkę powinno się mieć bo niestety w 62 dziecko się utopi Wink.Moja Zu urodziłą się mając 54 cm i w 56 chodziła dosyć długo.

Powrót do góry
Justyna88

PostWysłany: Wto Lut 08, 2011 7:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się kilka sztuk się na pewno przyda bo mało które dziecko jest od razu za duże na ten rozmiar a jak się okaże że bobas jest malutki jak np tosi zawsze można dokupić jak będą potrzebne Smile a zresztą lekarz na ostatnim usg powie mniej więcej jaki bobas jest duży moi mieli oboje po 51 cm i niecałe 3 kg ale szwagierka urodziła córkę ponad 5 kg Smile
Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sro Lut 09, 2011 3:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ponad 5 kg!!!! Shocked Poród był sn?..

Dzięki za odp, tak myślałam, że rozm.56 będzie potrzebny, ale tylko na samym początku. Zobaczcie, jak teraz wyglądam:

Mąż się nabija z mojego wychodzącego pępka, że Big Brother jednym okiem is watching you!..

Powrót do góry
anna27

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Lut 09, 2011 6:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam , kurcze tez bym sie pochwalila swoim brzuszkiem tylko nie wiem jak fotke wkleic ? Pozdrawiam Very Happy

[/url]
Powrót do góry
Justyna88

PostWysłany: Sro Lut 09, 2011 8:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Super brzusio Łobuz a teraz to dopiero zacznie rosnąć Smile i co dwa tyg porządki w szafie i połowa ciuchów do odstawki bo się nagle skurczyła Smile
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Lut 09, 2011 9:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No cudny brzuszek Wink))

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 14 z 41