Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.4)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Łobuz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sob Lut 12, 2011 10:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind, z tym zostawianiem wózka na klatce akurat to bywa różnie... Twoja sąsiadka ma sąsiadów w porządku, ale nie wszędzie tacy są... Confused
Całe szczęście nie będę miała tego problemu. Very Happy

Ja wybrałam Bugaboo, bo jest lekki, zwrotny, wyjątkowo łatwo się go prowadzi, bardzo fajnie się składa (do małych rozmiarów, np. do bagażnika, a będę dość sporo jeździła z moim dziecięciem). Kosz na zakupy - wystarczający (jak dla mnie), rączka wysuwana bez problemu, w ogóle - ruchome rzeczy naprawdę łatwo poruszyć/ złożyć/ wsunąć/ wysunąć.

Justyna88 napisał:
Ja akurat nie mam tego problemu garaż duży mieści się wszystko oprócz samochodu

Laughing Laughing Laughing No uśmiałam się!..

Mmmadzia, to rzeczywiście zależy, jaki odcień pomarańczowego kolorku wybierzesz. Te jaskrawe raczej przyciągają robactwo... Też się zastanawiam pomiędzy dodatkami pomarańczowego a zielonego. Jasnozielonego.

Doradźcie mi proszę, na co zwrócić uwagę przy zakupie łóżeczka i materacyku do niego, bo za tydzień/ dwa będę chciała zamówić.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Sob Lut 12, 2011 3:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny kupiliśmy dzisiaj Tako jumpera ale używanego od znajomej koleżanki. Używany tylko pare miesięcy. Żadnych uszkodzeń, czysty, zadbany, nawet po kołach widać że nie był dużo używany. I kolor bardzo mi się podoba , na lato idealny. Wszystkie dodatki do tego, spacerówka jeszcze zapakowana i wcale nie używana. Jeszcze na gwarancji do lutego 2012. Sprzedali dlatego że mała ma już roczek i dostali parę miesięcy temu spacerówkę nową od dziadków a ten wózek po prostu zajmował miejsce. Szkoda było tej Pani tego wózka, było widac no ale...
No i kwestia spakowania do bagażnika, do naszego małego forda fiesty zmieścił się stelaż pod odpowiednim kątem z zapasem
Myślę że zrobiliśmy dobry interes, zaoszczędziliśmy w porównaniu na nowym 550 zł i mamy na coś innego Smile
Stwierdziłam że nie ma co kupowac nowego jak gondolka będzie nam potrzebna tylko na lato i trochę jesieni bo potem dziecko już się do niej nie zmieści ...
a wygląda tak :

Łobuz ten Bugaboo wydaje mi się taki kosmiczny i cena to dla mnie kosmos Razz Ale wiem że każdy ma swoje gusta i najwazniejsze że Wam się podoba.
Co do materacyku to wydaje mi się że nie piankowy bo jest strasznie miękki , jakiś grykowy czy coś takiego Wink
A jakie łózeczko chcecie ?? Takie zwyczajne?? My mamy łózeczko po moim bracie ale trzeba go trochę odnowić i kupić materac. Zastanawiam się czy nie kupić lóżeczka ktore potem można przerobić na normalne ...

Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Sob Lut 12, 2011 7:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anetka, jakieś normalne łóżeczko ze szczebelkami. Trochę poczytałam o materacach, będę zerkać na te z gryki/kokosa.

anetka napisał:
Zastanawiam się czy nie kupić lóżeczka ktore potem można przerobić na normalne ...

A wiesz, że gdzieś na allegro zahaczyłam o takie wzrokiem? Zdejmowało się szczebelki, zamiast nich można było dokupić takie niskie, jakby ramki, aby dziecko z łóżka nie spadało i całkiem fajnie wyglądało.

No przyznaję, że jeśli chodzi o wygląd Bugaboo, to nieco dziwny, ale myślę ,że to tylko kwestia przyzwyczajenia. Nieco różniastych wózków już prowadziłam - a to koleżanek, a to kuzynek, ale ten jeden przebił je wszystkie w kilka sekund pod względem łatwości prowadzenia! Dlatego - z wygodnictwa - chciałabym właśnie ten wózek. Razz

A ten Twój nowy zakup naprawdę ładny! Wózek+spacerówka, prawie nowy i za taką cenę! Warto było, dobra decyzja!

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Lut 12, 2011 8:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak naprawdę to kupiliśmy gondole, spacerówkę i fotelik to montowania na stelażu i w samochodzie Smile Ciągle chodzę i patrze na ten wózek i nie mogę się doczekać kiedy tam będzie dziecko Smile

No własnie o takie łóżeczko mi chodziło Łobuz ale chyba sobie podarujemy i zostaniemy przy naszym Smile

Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Sob Lut 12, 2011 8:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anetka napisał:
Ciągle chodzę i patrze na ten wózek i nie mogę się doczekać kiedy tam będzie dziecko

He he, ja tak mam z moim nosidełkiem-fotelikiem... Też już zakupiłam. Od przyjaciółki. Będzie też pasować do stelażu wózka, który chcę kupić.

Wczoraj poszalałam na alleg.. i porobiłam trochę zakupów typu: pieluchy tetrowe, flanelowe, aspitrator do noska, przybory do maleńkich paznokci, kocyk, ręcznik z rożkiem po kąpieli itp.
Normalnie kobieta jak zrobi jakieś zakupy, to od razu się humor poprawia...

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Lut 12, 2011 8:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja już tez mam kilka rzeczy upatrzonych które chcę kupic na allegro ale może za jakiś miesiąc Wink

Powrót do góry
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 2:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No mi się bardzo podoba ten pomarańczowy, ale nie chce ryzykować....
A wózek w tym kolorze wygląda tak....

Uploaded with ImageShack.us

I jak myślicie muszki nie dadzą nam spokoju Wink

Ale w związku z tym że to dziewczynka to zastanawiamy się jeszcze nad takim kolorem:

Uploaded with ImageShack.us

Chciaż powiem Wam że mój mąż cały czas na przeczucie że na następnym usg coś jej wyroście między nóżkami... Razz
Ja jeszcze jestem otwarta na niespodziankę, bo w końcu Ci nasi lekarze nie zawsze dobrze spojrzą Laughing

A jak się czujecie?? Jak wasze brzuszki??
Mój rośnie nie mal z dnia na dzień...
Mam apetyt i wybór ciuszków w mojej szafie drastycznie się zmiesza Razz
My w tym tygodniu już powoli się zabieramy za remoncik pokoiku...
Kolega mojego męża też spodziewał się dziecka i tak ze wszystkim zwlekał a dziecko się urodziło półtora miesiąca przed planowanym porodem. A oni w ogóle nie byli na to przygotowani, nawet śpieszków nie mieli. I mój mąż chce uniknąć pośpiechu i zakupów na tzn wariata. Dlatego przygotowania u nas ruszają, nie pełną parą ale spokojnie Very Happy
Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 4:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Madzia mnie sie podoba ten czerwony Wink
Co to muszek to my tez mamy jasny wozek, ale jakoś sie tym nie przejmuje Wink
Mnie tez rośnie brzuch z dnia na dzień Wink Co do jedzenia to jem w takich ilościach jak przedtem chociaż niekiedy mam większe zapotrzebowanie na czekolade Twisted Evil
My ubranka już jakies mamy tylko nie uprane ale proszek kupiony. Wozek jest, łóżeczko do odnowienia, butelki na wszelki wypadek tez sa. No zostały kosmetyki, rozek, pieluchy, wzmianka, ręczniki i pozostałe przybory, ale powoli wszystko sie kupi Wink

Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 7:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moje dziecko dzisiaj oszalało... Confused Żeby tak się wściekać od samego rana??..

Mmmadzia, mi się właśnie takie karminowe kolorki baaardzo podobają! Gdybym miała mieć dziewczynkę, to na pewno długo bym nad takim myślała... Pomarańczowy-też ładny, ale dość rażący kolor-może przyciągać żuczki.

Powrót do góry
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Wto Lut 15, 2011 2:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No jeszcze mamy czas na podjęcie decyzji o kolorze....
Jak się zdecydujemy to dam znać Razz Razz

A powiedźcie mi czego się obawiacie, boicie przed czym macie największe obawy?? Oglądałam ostatnio program 7 kobiet- ciąża i bardzo ładnie było tam pokazane jak różnie kobiety podchodzą do ciąży i jak różne mają obawy....
Ja Wam powiem że najbardziej się obawiam tego że odejdą mi wody w miejscu publicznym na przykład w szkole tym bardziej że termin mam na 06.06 a 05.06 mam egzamin Confused
Boję się tego że w szpitalu będzie za dużo kobiet na oddziale i będą musieli mnie położyć na korytarzu Sad
I boję się że nie wyrobimy się kupić wszystkiego co potrzebne... Na czas...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 16 z 41