FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
muśka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 9:01 am Temat postu: |
|
|
wind_of_hope wybacz nie wiedziałam ale już skasowałam:) skoro to forum ciążowe zostawiłam suwaczek z fasolką.
A wchodząc na temat studiów ja mam 27 i też studiuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 10:26 am Temat postu: |
|
|
Witam
Dzisiaj rano Mały tak szalał że bałam się że z brzucha wyjdzie. Ale jest to cudowne jak się widzi przez brzuch jak on się rozciąga i wygina a brzuszek faluje
To moje zdjęcie z rana w lozeczku, narazie takie tylko posiadam
25t2d
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 11:21 am Temat postu: |
|
|
anetka piekna piłeczka
Muska czyli wcale tak nie jest jak pisza ze po 25 rz ciezej zajsc w ciaze...?sama jestes przykładem.. z tego co pamietam to pisałas ze masz juz core 3letnia, jak sadzisz w 2ga ciaze ciezej było Ci zajsc niz w 1? czy ten wiek ma naprawde az tak duze znaczenie? czym sie rozni 27letnia kobieta od 22letniej? iloscia komorek? zmiana sluzu? nie rozumiem za bardzo
Mmmadzia to Ty młoda mamuska jak na studiach reaguja na Twoj brzuszek? wykładowcy jakos inaczej podchodza do ciezarnej? ulgi itp ? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 11:24 am Temat postu: |
|
|
Wind )) Zwróciłam uwagę i nawet napisałam....tyle,że chyba nie wysłałam bo nie ma mojej wiadomości ). Och wiosna idzie a głowa w chmurach _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 12:35 pm Temat postu: |
|
|
U nas dziś też pięknie i wiosennie...
Chyba kundla wezmę na jakiś spacerek.
anetka, na leżąco to masz malutki brzusio! Mój balonik też już podskakuje, gdy Adaś ćwiczy jazdę na rowerze!
A Ty, Mmmadzia, to młodziutka jeszcze jesteś. Ja mam już trzydziechę na karku.
W wieku 22 lat to nawet słyszeć o ciąży nie chciałam... Akurat wtedy wywracałam moje życie do góry nogami: wyprowadzka z rodzinnego miasta 100 km dalej, zmiana pracy, wszystko zaczynałam od zera w nowym miejscu. Do tego studia uzupełniające. Oj, ciężko mi było, ale jak człowiek bardzo chce - to przecież DA RADĘ, nie?
Wind, jeśli chodzi o wiek, to mówi się, że Twoje komórki jajowe mają tyle samo lat, co Ty i to niby gorzej, gdy są starsze. Ale - bez przesady... Dopiero po 35 roku życia wzrastają znacznie wszelkie ryzyka związane z ciążą.
Dziewczyny, zgłupiałam, jeśli chodzi o wózek... Byłam zdecydowana na bugaboo, ale ostatnio namącono mi w głowie i sama nie wiem, jakie wózki warto posprawdzać... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 12:39 pm Temat postu: |
|
|
Łobuz fakt ogólnie mam mały brzuszek a waga moja jest słuszna Ale najważniejsze że Maluszek rośnie i jest duży
A dlaczego bugaboo już nie chcesz ?? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 12:57 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope No powiem Ci, że nie jestem jedyną ciężarną u mnie w grupie.
Jest jeszcze dziewczyna która ma termin na 20marca
A co do jakiego specjalnego traktowania to chyba nic szczególnego tylko to że mogę jeść na zajęciach i wychodzić do toalety....
Łobuz pewnie że wszystko da się pogodzić...
Ale powiem Ci że ja choć młoda to już mam wszystko poukładane w życiu.
Rok po ślubie, mieszkamy sami na własnościowym mieszkaniu, mąż pracuje, studiuje. Ja tylko się uczę.
Także takie zawirowanie w życiu jak dziecko to nam się przyda
anetka No piłeczka ładna, choć pewnie prawdziwy kształt się chowa pod bluzką
Dlatego następnym razem poprosimy bluzeczkę do góry
A ja się pochwale brzuszkiem po koniec tygodnia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 1:57 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | anetka piekna piłeczka
Muska czyli wcale tak nie jest jak pisza ze po 25 rz ciezej zajsc w ciaze...?sama jestes przykładem.. z tego co pamietam to pisałas ze masz juz core 3letnia, jak sadzisz w 2ga ciaze ciezej było Ci zajsc niz w 1? czy ten wiek ma naprawde az tak duze znaczenie? czym sie rozni 27letnia kobieta od 22letniej? iloscia komorek? zmiana sluzu? nie rozumiem za bardzo |
Kochana ale nie jest powiedziane ,że po 25 ciąża jest niemożliwa . KAżda dziewczynka rodzi się z określoną pulą jajeczek. Jest ich wystarczająco dużo aby kobieta mogła zachodzić w ciąże wiele, wiele razy. Jednak jajeczka starzeją się wraz z Tobą i wiadomo im starsze tym więcej pojawia się błędów chromosomalnych itd co się wiąże z tym ,że niektóre jajeczka nie są w stanie być zapłodnione itd itd;). Top tylko tyle. Widzisz jak łatwo wpadają nastolatki. Są młode mają młode komóreczki więc dużo dużo szybciej i łatwiej. U takich dziewczyn bardzo, bardzo rzadko zdarzają się "jajeczka puste" ( mówimy o zdrowych dziewczynach). U dorosłej kobiety już zdarzyć się mogą właśnie wadliwe komóreczki co będzie wiązało się z cyklami pustymi.
Nie jest jednak powiedziane ,że po 25 bedzie ciężko . Jest ciężej niż u 15-latki ale wcale nie tak najgorzej ). NIe będziesz miała problemów zobaczysz. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 11:12 pm Temat postu: |
|
|
dzieki Tosiu za odp. jak zwykle podnosi na duchu
obyyy, obyyyyyyyys miała racje ehhh..
Mmadzia to maluszki nie dosc ze beda miały mamy z tej samej gr to jeszcze w tym samym roku przyjda na swiat alee fajniee u mnie w gr na licencjacie kolezanka była w ciazy to miala ulgi oceny za free ale to dlatego ze byla tuz przed terminem i nie miala sił na nauke to facet postawil jej 4 na koniec ale to tylko on jeden. no i kazdy interesował sie ciezarna tzn wykładowcy. a tak to wiecej plusow bycia ciezarowka nie miała _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Sro Mar 09, 2011 12:51 pm Temat postu: |
|
|
anetka napisał: | A dlaczego bugaboo już nie chcesz ?? |
Ech, to nie tak, że go nie chcę, dziewczyny mi namieszały w głowie, że drogi (fakt), a nie ma np. podstawki na nóżki w spacerówce i takie tam... I że lepiej sprawdzić inne oferty. A skąd ja mam wiedzieć, czy dany wózek jest zwrotny, ile waży wózek lekki, jaka to jest duża gondola, a jaka już za mała?..
Bugaboo widziałam na własne oczy, prowadziłam, ale go nie ważyłam, ani nie mierzyłam - na oko widziałam, że wymiary są ok, czułam, że prowadzi się najlżej ze wszystkich wózków, z którymi miałam do czynienia...
Wind, ja cały czas twierdzę, że nie ma co się nastawiać od razu na najgorsze, zanim jeszcze zaczniesz się starać o bobo!
Mmmadzia, moja rewolucja w życiu trwała parę m-cy, potem już tylko dom-praca-studia i tak w kółko. Też wszystko w miarę szybko sie unormowało. Ale na dziecko nie byłam gotowa dość długo. Wolałam poimprezować, popodróżować, a jak ktoś mi zaczynał:"A kiedy dziecko?" to mnie trafiało... Zaczęłam się starać w wieku 28 lat. Dla jednych to późno, dla innych - w sam raz, dla jeszcze następnych - za wcześnie.
Najważniejszy, żeby każdy sobie układał życie, jak mu wygodnie, co nie? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|