Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 10:24 am Temat postu: |
|
|
Mmmadzia, śliczna buziuchna! Od razu by się chciało całować! I ten mały nosek - tylko odgryźć i zjeść!! Słodka córcia!
Kurcze, ja Wam zazdroszę tych usg 3d, mój gin bierze za takie 500 zł!.. No dla mnie to już jest stanowczo za dużo...
A brzuszek już całkiem spory! I dość wysoko.
Sunia, bierz antybiotyk i tak, jak pisałaś - trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Przecież po to kłują nas regularnie, wysysają krew na różniaste badania, sikamy do kubków, żeby w miarę szybko można było reagować na takie historie, jaka Ci się przytrafiła. Ja robię badanie na toxo za jakieś 2 tygodnie.
muśka, 7 cm bobo i już czułaś??? No to naprawdę nieźle Ci musiało fikać! Nie masz zdjęć? Super, że wszystkie badania dobre!
Ja dziś wyjeżdżam z mężem do przyjaciół, robimy sobie weekend poza domem.A w poniedziałek - po drodze do szpitala na ustalenie szczegółów porodu! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
muśka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 11:35 am Temat postu: |
|
|
Mmmadzia ależ cudowna ta Wasza córcia gratuluje serdecznie i zazdroszczę takiej fajnej foteczki.
Łobuz Życze miłego weekendu No czułam bobo i to wyraźnie w drugiej ciąży dużo wcześniej czuć ruchy,ale jak babeczka przycisnęła mi to usg do brzucha to normalnie czułam przesuwające się pod spodem maleństwo Mam foteczki tylko muszę wgrać w kompa. A jak potem wkleić do posta?
Dziewczynki miłego weekendu życzę mój miły nie będzie, jutro mam 12h zajęć do 21 a w niedziele znowu od 8 rano |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 11:59 am Temat postu: |
|
|
Witam
Jestem podłamana bo moja przyjaciólka wczoraj trafiła do szpitalal z krwawieniem (6 czy 7 tydz). Niestety powstał nad zarodkiem ogromny krwiak i chyba ciążko będzie go uratować No i okazało się że ma toksoplazmozę
Sunia przykro mi z powodu zakażenia Mam nadzieję że bedzie ok
Madzia super brzuszek i śliczna buziunia Maleństwa Ciesze sie że usg dobrze wyszło
Łobuz miłego weekendu _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 2:42 pm Temat postu: |
|
|
Piękny brzucholek i jaki spory )
Anetka niestety takie rzeczy się zdarzają. Tokso powinna zbadać każda kobieta przed planowaną ciążą . Takie jest moje zdanie. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 12:37 pm Temat postu: |
|
|
Hey dziewczyny.... Co tu taka cisza
Mam dwie sprawy do omówienia hehe
Mianowicie pierwsza powiedzcie mi czym się kierujecie i kogo zdanie bierzecie pod uwagę przy wyborze imienia dla swoich pociech....
A druga to taka co bierzecie do szpitala czyli słynne pakowanie torby
Ja myślę żeby zapakować do torby:
Oczywiście badania, dowód osobisty, kartę ciąży, legitymacje zus itd
Ale po za tym piżame, 2 koszule przystosowane do karmienia piersią, kapcie, klapki pod prysznic, szlafrok, dwa biustonosze do karmienia piersią, 2xmajtek poporodowych, podpaski poporodowe, podpaski normalne, żel do mycia, szczoteczke, pastę itd. Wkładki laktacyjne i rzeczy podst dla malusza
Myślicie że to wystarczy, czy o czymś zapominałam??
Powiem Wam że postanowiłam już spakować torbę bo z piątku na niedziele obudziły mnie skurcze. I to dość bolesne.
Nie były regularne ani mocniejsze.
Po prostu złapało mnie z 6 razy i odpuściło.
Ale pobudkę mężowi urządziłam.
A on biedny kazał wziąść mi lusterko i zobaczyć czy nie mam rozwarcia:P Był taki zaspany, ale jak jednocześnie mi mleko trysło z piersi to od razu chciał jechać do szpitala.
Powiem Wam że byłam w miarę spokojna tylko fakt że nie mam nic przygotowanego a pewnych rzeczy jeszcze nie kupionych do szpitala mnie przerażał. Dlatego chce mieć to z głowy, niech torba leży i czeka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 12:56 pm Temat postu: |
|
|
Mmadzia 28tc i juz porod? oj niech niunia posiedzi jeszcze troche
z tego co pisałas to chyba wszystko masz co potrzeba moze jakies kosmetyki do mycia krocza? włosy masz dlugie? czy krotkie? moze wez jakas gumke do włosow? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 1:50 pm Temat postu: |
|
|
Mmmadzia napisał: | czym się kierujecie i kogo zdanie bierzecie pod uwagę przy wyborze imienia dla swoich pociech.... |
Wybieraliśmy z mężem. NIe pytaliśmy nikogo o zdanie bo to nasze dzieciątko
Mmmadzia napisał: | co bierzecie do szpitala czyli słynne pakowanie torby.
Ja myślę żeby zapakować do torby:
Oczywiście badania, dowód osobisty, kartę ciąży, legitymacje zus itd
Ale po za tym piżame, 2 koszule przystosowane do karmienia piersią, kapcie, klapki pod prysznic, szlafrok, dwa biustonosze do karmienia piersią, 2xmajtek poporodowych, podpaski poporodowe, podpaski normalne, żel do mycia, szczoteczke, pastę itd. Wkładki laktacyjne i rzeczy podst dla malusza
Myślicie że to wystarczy, czy o czymś zapominałam?? |
Dokumenty
piżama- jeśli bedziesz po cesarce . Jeśli po naturalnym to nie bardzo ...raczej koszula .
- woda do picia, sztućce, aparat foto, zegarek , komórka;), szlafrok cienki, skarpetki bo zmarzniesz podczas porodu w stópki, gumka do włosów. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zanetka1910
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Mar 16, 2011 12:45 pm Temat postu: |
|
|
Hej dziewczynki:) Dawno mnie tu u Was nie było..ale mniej więcej wiem co sie dzieje:) Mam pytanko odnośnie witaminek Jestem w 19 tc. brałam prenatal classic ale teraz lekarz powiedział zebym przeszla na prenatal DHA tylko nie mam pojęcia czy mam brać tylko te tabletki czy dodatkowo jakis kompleks witaminowy,.albo moze wy byście mi cos doradziły..moze jakies inne witaminki????????Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Mar 16, 2011 3:36 pm Temat postu: |
|
|
Wystarczy jeden kompleks witaminowy bo co za dużo to niezdrowo nawet jeśli chodzi o witaminy. Ja brałam feminatal i byłam bardzo zadowolona _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Sro Mar 16, 2011 11:07 pm Temat postu: |
|
|
Madzia my wybralismy imie takie jakie nam sie podobalo a nie innym.
Co do zabrania ze soba do szpitala to napisze ci co nam polozna mowila dzisiaj w szkole rodzenia. Wszystko co napisalas to ok dodam tylko:
Na sale porodowa wode z "dziubkiem", pomadke ochronna bo strasznie usta sie wysuszaja, mozna przy przedluzajacym sie porodzie kawalek czekolady possac by troche sil zyskac, wiec wez sobie czekolade. Podpaski to duze musza byc, sa specjalne jednorazowe podklady na lozko, tez sie przydaja. Chusteczki nawlzajace ktore dla dla dziecka ale i dla Ciebie zeby sie odswiezyc...
U nas jeszcze zalecaa maszynke jednorazowa i eneme ze soba zabrac _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|