Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.4)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Mar 17, 2011 2:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wody w czasie porodu nie piłam w ogóle Wink, czekolady nie ssałam. Nie mysli się o tym Wink. No ale mój poród to 3 godzinki a niektóre kilkanaście trwają więc na pewno wtedy się to przyda.
Lewatywkę można samemu w domku zrobić i ogolić się również polecam w domu Wink.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
asiulabe

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Czw Mar 17, 2011 5:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ile mozna przytyć w ciąży czy to prawda ze na początku się chudnie a potem nagle tyje czy brzuch w ciązy może być malutki
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Czw Mar 17, 2011 6:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oj to indywidualna sprawa i troszkę nawet genetyczna. Niektóre kobiety na poczatku ciąży chudną bo mają mdłości, wymioty itd. Inne znowu tyją odrazu. Normalny przyrost wagi to granica 10-12 kg. No ale bywa i więcej, duzo więcej a czasami mniej. Ja na poczatku mimo,że nie wymiotowałam schudłam . W piewszym trymestrze schudłam około 5 kg, w drugim przytyłam 1,5 , w trzecim 3kg. Po porodzie miałam niedowagę. Widzisz więc ,że to sprawa indywidualna.
Wielkość brzucha też jest zależna od kobiety.

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Mar 17, 2011 11:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia a to prawda ze teraz nie ma takich lewatyw jak stosowano wczesniej? ponoc zastapiono je jakims płynem czy tabletka na wywołanie biegunki.. prawda to czy nie? Razz

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Mar 18, 2011 12:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wszystko zalezy od szpitala w którym się rodzi. W jednym nie podają nic a w innych jest lewatywa lub czopek glicerynowy. Możesz jednak zadecydować czy chcesz cokolwiek miec. U nas w szpitalu nie robi sie lewatywy a daje jedynie czopek glicerynowy . Ja nie zdążyłam go nawet zaaplikować Wink. Sama lewatywa to pikuś. Przez rurkę do pupki wlewają płyn - tyle ile dasz radę wytrzymać. Później odrazu lecisz do wc;).

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Pią Mar 18, 2011 10:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jest do kupienia taka mała butelka do lewatywy Enema Wink
czopek gliceryniwy jednak nie spelnia do konca oczkiwanych rezultatow Wink

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Mar 18, 2011 11:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Anetka i mozna "to" sobie samemu zrobic? Razz czy po kons. z lekarzem?

Dodano po 1 minutach:

i po jakim czasie od aplikacji to działa? :\ Cool

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Sob Mar 19, 2011 11:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind oczywiście mozna sobie zrobić w domu Wink
A działanie to szybsze niz przy czopkach, ale dokładnie ci nie powiem Razz

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Mar 19, 2011 1:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind możesz zrobić w domu ale musisz wiedzieć kiedy Wink. Jeśli wody Ci odejdą albo skurcze bedziesz miała już regularne to nic nie jesz i zaaplikujesz sobie czopek glicerynowy. Kilka minut i wypróżnisz się bez problemu. JA zwolennikiem lewatyw nie jestem. Czopek wystarczy w zupełności.

Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sob Mar 19, 2011 8:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie, nie pisałam, ale podczytałam Was.
Będę rodziła w szpitalu w Zdrojach. Rozmawiałam z lekarzem - zaproponował mi wizytę w czerwcu, żeby mnie obejrzeć, jak wygląda szyjka i stwierdzić, ile mniej-więcej jeszcze "pociągnę" i wtedy uzgodnimy konkretny termin porodu.

Po powrocie z weekendu w poniedziałek dostałam skurczy i brzuch mnie pobolewał od zbyt długiej jazdy autem, więc cały wtorek przeleżałam. Na szczęście przeszło.

Co do mojej wagi - mam teraz 8 kg na plusie. Poza tym u mnie żadnych zmian i nowości. Rolling Eyes

A co tu tak cichutko??? Co tam u Was, mamusie? Zamieszczam brzuszek:

A tutaj z kotkiem-niecnotkiem znajomych:

Piękna wiosna nam się zrobiła! My z mężem akurat dziś mamy w szkółce leśnej do odbioru 20 drzewek iglaczków na zielony żywopłot. W weekend czekają już prace ogrodowe. I dobrze, bo już po tej zimie aż chce się wyjść z domu na świeże powietrze! Nie mogę się doczekać sadzenia kwiatków, ,bo na razie to raczej porządki po zimie.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 28 z 41