Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.4)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
anetka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Czw Mar 24, 2011 10:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny ja dzisiaj po wizycie.
Mały duzy bo 1200 g i wiekszy niz na 27 tydz. Wszystko z nim ok.
Zaniepokoiło mnie ostatnionze brzuch mam maly tak jakby przestal rosnac.
No i na usg sie okazalo ze mam mało wód płodowych, dostalam skierowanie do szpitala Sad Doktor woli dmuchac na zimne bo nie daje jej to spokoju bo juz ostatnio to zauwazyla....
No wiec szykuje sie do szpitala na poniedzialek, jutro nie pojde bo i tak przez weekend nic mi nie beda robic a lezec moge w domu...

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Mar 24, 2011 10:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Anetka czemu masz za mało wod? skad to sie bierze? do konca ciazy masz lezec czy jak? Neutral.... beda Ci je uzupełniac przez powłoki?

Łobuz piekny brzusio! a Ty uwazAJ NA tego kocura, wiesz ze w ciazy kontakt z kotem jest niewskazany ze wzgl na toxoplazmoze ? lepiej dmuchac na zimne Wink

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Mar 25, 2011 12:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mało wód stwarza kiepskie warunki dla maluszka. Uciska i może dojść do niedotlenienia stąd nakaz szpitalny .Zapewne zmierzą przepływy krwi w naczyniach dziecka i pępowiny. Wszytko będzie dobrze . Będziesz częściej musiała robić usg. Przede wszystkim też sprawdzą dlaczego tak mało wód bo może się zaczęły sączyć, może są wady układu moczowego itd ...JAk będzie bardzo źle to uzupełnią Ci wody i maluszek odrazu poczuję się lepiej. Jeśli się okaże ze z przepływami jest dobrze to nie masz się czym martwić . Dzieciaczki z małowodzia rodzą się troszke mniejsze , czasami są nie do końca rozwinięte płucka jak u wcześniaków ale wcale tak nie musi byc. Może się okazać ze wszystko jest ok i tego zyczę

Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pią Mar 25, 2011 2:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anetka, przykro mi... Ale - jak stwierdziła p. doktor - lepiej dmuchać na zimne, a z Twoim maluszkiem na pewno wszystko będzie dobrze. A na jak długo musisz iść do szpitala?

Wind, wiem, wiem... Ale jechaliśmy do szpitala, a przy okazji zatrzymaliśmy się u znajomych, nie mogłam im kazać wyrzucić kota... Dobre w tym wszystkim jest to, że to rasowy kotek mieszkający w bloku, nie wychodzący na dwór (więc nie ma jak się zarazić toxo), papiery z chodowli też miał ok z kompletem wszelkich badań. Ja na "wszelki" robię sobie badania na toxo w przyszłym tygodniu. Wink

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Mar 25, 2011 3:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

łobuz ok Razz ja to przewrazliwiona jestem Razz i dmuchałabym na zimne Wink a kocura mozna zamkac w 2gim pokoju Razz

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Pią Mar 25, 2011 10:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co do sacznia wod to moze to jakies niezauwazalne albo sacza sie gdzies bokiem bo wydzielina sie nie zmienila a test nie wykazal ze to wody.
Maly na szczescie jest wiekszy niz na tydzien ciazy, nerki ma ok ,pecherz tez wiec zobaczymy.
Nie wiem na ile ide do szpitala , na pewno na 3 dni bo to taka norma ...
Ogolnie to troche wiećej pochodze to zaczyna mi brzuch twardniec, ruchy malucha staly sie bolese, brzuch maly. Mam nadzieje ze bedzie ok ...

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Mar 25, 2011 10:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Twardnieje brzuch i boli bo nie masz wystarczającej ilości wód i brak amortyzacji. Wszystko będzie dobrze. Zbadaja przepływy i bedziesz pod kontrola. Nie martw się .

Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Nie Mar 27, 2011 1:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anetka, na pewno będzie ok! Musi przecież być. Wink Cieszę się, że z maluszkiem wszystko w porządku.

Ja spędziłam wczoraj parę godzin w ogródku - takie tam lekkie prace porządkowe i przypłaciłam to wieczornym bólem pleców. Confused

Powrót do góry
doroti

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Mar 27, 2011 5:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,

Mam pytanie czy na początku 3 tygodnia mogę odczuwać kłucie w podbrzuszu i boleści zołądka? tak mnie gniecie brzuch ale nie mam mdłości jako tako...

Proszę o odpowiedź

Pozdrawiam
Moderator

PostWysłany: Nie Mar 27, 2011 5:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mogą występować takie objawy

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 29 z 41