Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.4)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
doroti

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Mar 28, 2011 11:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chcialam zapytać o pierwsze usg. 26lutego mialam ostatnią miesiączkę, jestem w ciązy testy pozytywne. 7 kwietnia ide na pierwsze USG - czy jest szansa ze bedzie juz cos widac? i co w zasadzie powinno byc widoczne na tym etapie?

Pozdrawiam
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Mar 28, 2011 1:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

JAk dobrze policzyłam to bedziesz w 6 tygodniu. No teoretycznie w 6 tygodniu powinno być widoczne serduszko jednak nie zawsze tak jest. Ja byłam też w 6 i niestety serduszka nie zobaczyłam. Dopiero po kolejnym tygodniu już pięknie bijące serduszko było. No coż na Twoim miejscu przesunęłabym wizytę o tydzień. Wtedy już na pewno wszystko będzie widoczne a tak bedziesz się zamartwiała jeśli lekarz nie zobaczy serca.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
doroti

PostWysłany: Pon Mar 28, 2011 1:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki, narazie nie mam jak przesunać wizyty- najwazniejsze zeby ciaża była w macicy bo poprzednia mialam na jajowodzie i musialam usunać.

Ale beta hcg rosnie - dzis juz mialam 680 Smile

Wiec mam nadzieje ze faktycznie cos juz bedzie widac - najwyzej pojde po tygodniu na kolejna wizyte:)

Pozdrawiam

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Wto Mar 29, 2011 4:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć dziewczynki Very Happy
Co słychać u Was??
doroti trzymam kciuki Smile
Nic nikt nie piszę czyżby tak Was pochłonęły przygotowania Razz
Jak się czujecie, jak Wasze brzuszki?? Maluszki dają popalić?? Laughing

Ja to mam wrażenie że niunia się boksuję Razz
My już dla dziecka większość mamy, brakuje takich dodatków. Ostatnio poszliśmy kupić pieluszki, pudry i kremy.
Ale idzie na to kasy no masakra Confused
Teraz na weekend bierzemy się za malowanie dużego pokoju i kuchni, trzeba jakoś to mieszkanko odświeżyć Very Happy
Powiem Wam że apetyt mam jak nigdy, a nie mogę sprawdzić ile przytyłam bo mi się waga popsuła Sad
No cóż poczekam do wizyty u lekarza Laughing
Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Wto Mar 29, 2011 6:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj doroti!
Ja bym Ci radziła tak samo, jak tosia - daruj sobie tą wizytę u gina w 6 tygodniu, umów się w 7 albo w 8. Dużo dziewczyn, umawia się tak prędko, potem się okazuje, że na usg nie widać serduszka i kolejny tydzień (do następnej wizyty) to dla nich mordęga, bo w głowie tylko jedno: "Oby wszystko było dobrze!" A potem okazuje się, że wszystko w porządku, a tydzień stresu tylko na dzidzi się odbija. Wiem, że jak najszybciej chciałabyś upewnić się, czy pęcherzyk jest w macicy, też przeszłam pierwszą ciążę pozamaciczna z usunięciem i rozumiem Cię. Ja na pierwszą wizytę umówiłam się w 8 tc i zobaczyłam i Fasolkę i śliczniutkie serduszko. Niezapomniany widok!

Mmmadzia, fajnie, że mała aktywna, ja uwielbiam, gdy Adaś kopie, trzymam wtedy nieruchomo rękę na gołym brzuchu i gdy czuję go przez skórę to prawie tak, jakbym już jego dotykała...U nas ok. Wiosna coraz cieplejsza, coraz częściej wychodzę do ogródka. I im bliżej porodu, tym częściej myślę o tym, jak ten mój synek będzie wyglądał, wyobrażam sobie nasze pierwsze spotkanie i jego dziecięcy głosik... i się rozpływam...

Widzę, że zakupy już porobiłaś, ja wciąż nie wiem, jaki wózek wybrać. Confused
A co do wagi, to kończę II trymestr (jeszcze tylko 1,5 tygodnia!!) z 9 kg na +. Daj jakąś fotkę brzuszka!

Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Wto Mar 29, 2011 6:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale w 5 lub 6 tygodniu pecherzyk juz powinien byc w macicy? bo wiesz ja wole zobaczyc pecherzyk i sie uspokoje bo zdaje sobie sprawe ze serduszko widac pozniej, ale przynajmniej bede miala pewnosc ze pecherzyk jest w macicy.

ale i tak wierze ze wszystko bedzie dobrze...

Buzki

PS. do mojego ginekologa jest sie bardzo ciezko umowic, wiec jak juz mi sie udalo na 7 wcisnac to pojde....potem jak mi powie zeby przyjsc za 2 tygodnie to mnie beda musieli wcisnac na recepcji, takze pojde
Powrót do góry
Mmmadzia

PostWysłany: Wto Mar 29, 2011 8:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

doroti
Powiem Ci że ja poszłam do ginekologa i zobaczył właśnie pęcherzyk i stwierdził że to 3 tydzień. Żebym się jeszcze nie cieszyła tylko na siebie uważała. A za miesiąc na następnej wizycie okazało się że to nie był 3 tydzień tylko 7 Very Happy
Łobuz
A masz jakieś modele na oku może coś doradzę Very Happy
Co dla Ciebie się najbardziej liczy w wózku??
Ja mam dać zdjęcie mojej piłeczki?? Razz
Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Sro Mar 30, 2011 5:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny!

Byłam dziś na usg - musiałam sprawidzić czy pęcherzyk jest w macicy. I co? Jest a nawet są dwa!

Lekarz potwierdził dwa pęcherzyki w macicy dwurożnej - mam nadzieje ze to źle nie świadczy ale nie potwierdził ciąży bliźniaczej bo za wcześnie.

i co ja mam o tym wszystkim myśleć??? bo w szoku troszke jestem ale i tak ciesze sie niezmiernie.

Buziaki

PostWysłany: Sro Mar 30, 2011 6:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

doroti Ojej Gratulacje.... Razz Razz
Ale miła niespodzianka....
A kiedy będzie mógł potwierdzić ciąże bliźniaczą??
Tylko uważaj na siebie Very Happy
Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sro Mar 30, 2011 6:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

doroti, po pierwsze GRATULACJE!
Jeśli obydwa pęcherzyki się utrzymają, to będą bliźniaki dwujajowe!! Laughing Ale słodko!
Ale często jest też tak, że jeden z nich się nie utrzymuje, w macicy zostaje tylko jeden i wtedy jest ciąża pojedyncza.
Ciążę bliźniaczą można stwierdzić, gdy lekarz dokładnie rozróżni dwa bijące serduszka. Czyli 7 - 8 tydzień. Wink Będę trzymała kciuki za to Twoje podwójne szczęście, kochana! Very Happy Very Happy Very Happy

Bardzo dobrze, że masz pozytywne nastawienie! Tak trzymać! Ja po mojej straconej ciąży też od początku wierzyłam, że z kolejną na pewno wszystko będzie w porządku. Nadal wierzę.

Tak, Mmmadzia, pisałam do Ciebie o brzuszku! Ja niedawno swój wstawiałam, dawaj teraz Ty! Wink
Co do wózka - pompowane koła, najlepiej te na pasku, żeby była dobra amortyzacja i dość duża gondola. Wózek nie ma ważyć tyle, co czołg, musi być zwrotny. Czaiłam się na bugaboo, ale tam gondolka jest dość mała... No i zwątpiłam...
W kwietniu wybiorę się u nas do sklepu z wózkami, akurat niedawno go otworzyli, pooglądam na własne oczy, pomacam, tak chyba najlepiej.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 30 z 41