FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
doroti
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2011 6:32 pm Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny!
Powiedzcie mi proszę czy wynik progesteronu 42,40 ng/ml to dobry wynik jak na koniec 5 tygodnia ciąży?
Pozdrawiam buzki _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2011 7:19 pm Temat postu: |
|
|
anetka napisał: | Dzisiaj po usg tylko jedna kieszonka z plynem na granicy normy |
A co to znaczy??? Ile jest tych kieszonek? Czy to oznacza, że pozostałe są poniżej normy?
Kurcze, szpital rzeczywiście do bani z tego, co piszesz, anetka...
A brzuszek już nie boli, jak dzidzia się rusza?
doroti, a nie podali Ci norm z laboratorium??? Z tego, co widzę, progesteron masz dosć wysoki, ale to chyba dobrze, bo ładnie "trzyma" ciążę. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 01, 2011 7:35 pm Temat postu: |
|
|
Łobuz są 4 kieszonki w kwadrantach macicy w których mierzy się ilośc płynu owodniowego w cm i dodaje do siebie . Jest to AFI ktore masz w karcie ciążowej . Ja mam w jednej tej kieszonce troche mniej płynu, tak na granicy, a reszta ok
Co do brzucha to w sumie w szpitalu zero bólu, od dzisiejszego rana boli mnie w lewym dole, nie wiem czy to kopniaki bo to tylko co jakiś czas _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
|
Wysłany: Sob Kwi 02, 2011 8:55 am Temat postu: |
|
|
anetka napisał: | Ja mam w jednej tej kieszonce troche mniej płynu, tak na granicy, a reszta ok |
A no to nie jest tak źle! Z tym bólem - nie wiem, co Ci doradzić... Mam nadzieję, że nie jest mocny?.. Może no-spa? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zanetka1910
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 8:33 am Temat postu: |
|
|
Hej dziewczynki!!
Byłam dzisiaj na USG i mam pytanko odnośnie moich pomiarów a mianowicie prosiłabym o in terpretacje czy wszystko jest w porządku.
Położenie płodu skośne miednicowe
FHR(+)
BPD 55= 21,5 tyg
AC 164= 21,3 tyg
FML 36= 21,6 tyg
Łozysko I st. na ścianie tylnej
AFI 12
I jeszcze mam pytanko co do ułożenia mojego dzidziusia, czy to jmuz takie zostanie czy jest możliwość że się zmieni??bo przez to niewiem co będe miała Pozdrawiaqm i dziekuje z góry za odpowiedz
Dodano po 51 sekundach:
Aha i jestem w 21 tygodniu ciąży |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 07, 2011 11:05 am Temat postu: |
|
|
Cześć dziewczyny co tu taka cisza??!!
zanetka1910 nie jestem lekarzem i za bardzo se nie znam. Ale wszystko w porządku, tym bardziej że lekarz C nie zwrócił uwagi że jest coś nie tak. Wymiary się zgadzają jak na wiek ciąży wiedz za bardzo nie wiem co tu interpretować A co ułożenia dzidziusia to na pewno się zmieni.
A czujesz już ruchy dziecka?? W ogóle czemu się wcześniej nie przyłączyłaś do rozmowy. Zawsze to raźniej przechodzić ciąże z kimś kto też przez to przechodzi
U mnie wszystko w porządku, brzuch rośnie.
Ledwo już chodzę, mój mąż się śmieje że chodzę jak pingwinek.
A co najdziwniejsze brzuszek obniżył się.
Wiedz nie wiem czy to już blisko...
Dobrze że w przyszłym tygodniu mam wizytę to zobaczymy co i jak.
Po za tym już widać ślady na brzuchu, takie kreseczki z popękanych krwinek
A tak pielęgnowałam brzuch i piersi żeby uniknąć rozstępów...
No ale cóż.... Dzisiaj wyciągnę męża na resztę zakupów.... Wanienka, przewijak, laktator itd.
Chociaż mój mąż chory i poprzytulać się nie można.... A mam taką ochote na seks
A jak jest z Wami?? Kochacie się z partnerami??
A właśnie miałam jeszcze pytać jakie kupujecie termometry dla pociech??
Bo my nie wiemy na co się zdecydować czy taki w smoczku, czy może wydać więcej kupić taki bezdotykowy albo taki do ucha no nie wiem.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 07, 2011 12:28 pm Temat postu: |
|
|
zanetka1910 a lekarz Ci nie powiedział czy wszystko jest ok??Przeciez gdyby było coś niepokojącego to by Cię poinformował.
Na tym etapie dzidzia spaceruję po całej macicy więc obróci się jeszcze setki razy )chociaż jesli mu podpasuję to kto wie czy na koniec nie wróci do tego położenia;))
Mmmadzia no z tym obniżeniem to faktycznie schodzi przed porodem ale nie koniecznie . CZasami dzeiecko jest ciężkie i brzusio opada wcześniej. Mi obnizył się na jakieś 2 tygodnie przed porodem.
Rozstępy niestety to sprawa raczej dziedziczna i cokolwiek byś robiła to i tak Ci wyjdą jeśli masz do tego skłonności. Ja nie miałam ani jednego.
Jeśli chodzi o seks....nie było o tym mowy )). Mąż bał się mnie dotknąć ).
Termometr w smoczku nie polecam. Dziecko nie zawsze chce ssać smoczek więc strata kasy. Moja Zuzia jest dzieckiem zupełnie bezsmoczkowym .
Ja mogę Ci polecić termometr na podczerwień . Pomiar robisz w uszku lub na skroni, można badać temkę wody, mleka i powietrza. Fajny i szybki. Cena około 90zł ale warto. MNiejszy stres dla dziecka _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 8:50 am Temat postu: |
|
|
tosia81 napisał: | Mi obnizył się na jakieś 2 tygodnie przed porodem |
hihiiihiii tosia, jeśli tak to można nazwać. Twój porodowy brzuszek wyglądał jak moja 4-miesięczna mała piłeczka, ja nie wiem, gdzie Ty to "obniżenie się" dostrzegłaś... No i nic dziwnego, że Ci się rozstępy nie pojawiły - skóra nie musiała się mocno rozciągać, więc nie popękała.
Mmmadzia, rozstępy - jeśli mają wyjść - to i tak wyjdą niezależnie od tego, czy pielęgnujesz brzuszek, czy nie. Ja też smaruję się codziennie od 2 mc i łudzę się, że nic nie wyjdzie, ale wiadomo - jak wyjdzie - to nic nie poradzę...
A co do seksiku... Ja ostatnio mogę ciągle... Mąż się aż dziwi, bo przy starankach tyle ochoty nie miałam, co teraz. Jejku, gdyby mi powiedział, że mnie nie dotknie, bo się boi, to chyba bym go wrzątkiem oparzyła i oskubała z desperacji.
Raz mieliśmy taką małą przygodę, że go Adaś kopnął mocno, gdy był we mnie... Mówię Wam - jego mina była BEZCENNA! Jedna z tych, których się nigdy nie zapomina. Myślałam ,że się posikam ze śmiechu!..
Ja też jeszcze nie wiem, jaki termometr kupić... A może bym którąś babcię bezczelnie "naciągnęła" na ten na podczerwień?..
zanetka, tak, jak Ci dziewczyny pisały - dzidzi może się jeszcze 100 razy obrócić w brzuchu!
Ja w 22 tc też miałam ułożenie pośladkowe i ciągle je mam, bo czuję ruchy dokładnie w tych samych miejscach, co zawsze. Na dole - intensywne kopniaczki, przy pępku - wolniejsze ruchy główki.
A tak w ogóle to zaczynam dziś III trymestr!!!!! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 9:24 am Temat postu: |
|
|
łobuz gratuluje ciekawa jestem miny meza napewno uczucie nie do opisania taki falujacy brzuszek a synek reaguje na głos taty?
ps- liczysz ruchy płodu tak jak masz w suwaku? ile razy sie wierci mały? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 9:59 am Temat postu: |
|
|
Łobuz gratulację doszłaś do finałowej końcówki hihi
Wczoraj zamówiłam laktator, butelki, pojemniki i wszystko to co potrzebne do karmienia. Powiem Wam że byliśmy w sklepie i jest taka różnica cen na takich sprzętach że szok. Na przykład w sklepie jeden smoczek 35zł a na allegro dwa (takie same) za 16zł.
Łobuz
I co patrzyłaś na ten wózek?? Co myślisz?? Znalazłaś jakąś wadę, jeśli tak to napisz. Bo teściów planuję ściągnąć żeby kupili
Dodano po 25 minutach:
A tak jeszcze po za tematem. Powiem Wam że wczoraj spotkałam przyjaciółkę mamy. Pogratulowała ciąży i zapytała jak bedzie miała niunia na imię no i powiedziałam że Karolinka. ( bo na to imię się zdecydowaliśmy)
A ona tak emocjonująco stwierdziła żeby tego imienia nie dawać że dziewczynka o tym imieniu da nam popalić i w ogóle. Później przeszła do tego że imię powinno pasować do znaku zodiaku. Mój mąż nie wierzy w takie rzeczy on raczej opiera się na nauce. Ale ja czasami biorę to pod uwagę i powiem Wam że mam namieszane teraz w głowie. Może lepiej by było dać imię które pasuję dla mnie to nie problem, ale mój mąż ma bardzo ograniczoną listę imion dla naszego skarba. A Wy co na ten temat myślicie?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|