Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.4)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
anetka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Nie Kwi 17, 2011 6:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile

Z pracą T. to nic nie wyszło więc nadal mamy problem ....

Dzisiaj mamy pierwsza rocznicę slubu, jak ten rok zleciał ...

Dziewczyny ja tez od początku ciąży chodzę prywatnie do gina. Za każda wizytę płacę 70 zl ale mam badanie i usg co każda wizytę czyli tak co 3-4 tyg. Na badania daje mi skierowanie z pieczątką przychodni więc nic za nie nie płacę Wink Jestem z niej bardzo zadowolona bo poświęca mi duzo czasu, rozmawia, odpowiada na każde pytanie. Nie jestem dla niej kolejną pacjentką która można szybko zbyć Wink

Łobuz ja cytomegalii nie robiłam bo i tak nie mozna jej leczyc w ciązy więc to badanie najlepiej przed ciążą zrobić Wink

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Beatka.b

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Kwi 19, 2011 7:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja również chodzę do prywatnego lekarza. Jestem dopiero w 2 miesiącu więc wszystko dopiero przede mną... Dodatkowo powiem Wam tak o moim lekarzu z państwówki mam niedoczynność tarczycy, powiedziałam mu o tym i dodałam, że mam silne bóle brzucha jakby miało ze mnie zaraz coś wylecieć. Bez słowa dał mi tylko kartkę z badaniami i rzucił dla odczepu "proszę przyjść za 2 tyg". Wkurzyłam się i wolę tego prywatnego, który jest bardzo miły i o każdej porze mogę do niego zadzwonić czy przyjechać. Przyjmuje w Warszawie i okolicach.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Kwi 19, 2011 10:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak znosisz ciaze Smile ??

Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sro Kwi 20, 2011 11:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj Beatka!

To rzecziwiście Cię poprzedni lekarz potraktował niemiło... Dobrze, że zmieniłaś ginka! A jak uroki pierwszego trymestru? Wink

anetka, trochę spóźnione gratulacje z okazji rocznicy! Ja też obchodzę rocznicę ślubu w kwietniu, dokładnie już za 9 ni i tym razem to będzie już PIĄTA, więc weź mi nic nie mów o pędzącym czasie!..

Ja też nie miałam skierowania na cytomegalię, a teraz to chyba już nie ma sensu, bo - jak pisałaś - tego choróbska i tak się w ciąży nie leczy.

Przykro mi, że z pracą męża nie wypaliło... Musieliście się trochę zdołować. Ale trzeba się starać ze wszystkich sił tak długo, aż się uda! Trzymam mocno kciuki!!!!!

U nas powolutku "do przodu". Oszczędności się odzyskują.

Ja od wczoraj jestem u mamuśki, a jutro wyjeżdżamy razem do babci na wieś, więc sobie pooddycham świeżym powietrzem i posłucham ptaszków. Wzięłam aparat i chcę też porobić sobie parę fajnych pamiątkowych ciążowych zdjęć w plenerze. Myślę, że się uda, bo za ogrodem babcinym płynie rzeka. Oby tylko pogoda dopisała! Mężul dołączy dopiero w niedzielę. Sad

Powrót do góry
zanetka1910

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Kwi 20, 2011 12:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny!
Miałam dzisiaj wykonany test przesiewowy w kierunku cukrzycy,i jestem zmartwiona bo na czczo miałam 87mg/dl to dobry wynik ale w godzine po podaniu 50 gr glukozy podskoczyło na 206mg/dl Sad ten wynik chyba świadczy o cukrzycy ciążowej:( Wiecie może jak to jest z tą cukrzycą i jak to sie ma do maluszka?? wizyte u gina mam dopiero we wtorek a chciałabym conieco wiedzieć a może któraś z was miała??pozdrawiam
Powrót do góry
Beatka.b

PostWysłany: Sro Kwi 20, 2011 8:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja się nie znam niestety na tych wynikach ale dużo ludzi ma cukrzyce ciążową i jest wszystko ok choć no ja się nie znam. Ale główka do góry, najważniejsze jest to by się nie martwićWink

Dziewczynki na początku tak mnie bolał brzuch, że myślałam, że padnę z bólu ale podobno to normalne. Dziś właśnie jadę na wizytę do gina, ciekawe co powie na moje wyniki... Bo miałam w moczu widoczne ślady krwi, nie wiem co to ma się do tego co tam się dzieje ale mam nadzieję, że wszystko dobrze.
Ogólnie teraz moje samopoczucie się poprawia, zapachy przestają mnie męczyć i przestaję mieć wstręt do jedzenia. Przez pewien czas nie mogłam patrzeć na jedzenie a w szczególności na mięso co mam do tej pory;)
Powrót do góry
muśka

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Kwi 21, 2011 8:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam dziewczynki Smile

Zanetka1910 moja koleżanka miała cukrzycę ciążową i była do końca na diecie, musiała robić badania ale na dzidzie nie miało to żadnego wpływu. Najważniejsze to badanka i dieta. Lekarz musi Ci powiedzieć co możesz jeść a czego powinnaś unikać.

Wiecie tak piszecie o tych lekarzach z państwówki i prywatnych ale prawda jest taka, że to jaki jest lekarz zależy od jego charakteru, podejścia a przede wszystkim chyba powołania bo zarówno tu i tu można trafić na konowała Confused Ja osobiście z prywatnych przychodni a chodze tam od kilku lat trafiłam nie raz na ludzi, którzy chyba dyplomy kupione mają bo tylko wyrządzają więcej szkód niż pożytku. No ale trzeba mieć szczęście żeby trafić na porządnego człowieka.

Łobuz milutkiego wypoczynku życzę i wspaniałych fotek Very Happy

Kochane życzę Wam wszystkim zdrowych, spokojnych, ciepłych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych, niech kurczaczki i pisanki przyniosą same dobre wieści i przegonią wszystkie czarne chmury, niech wszelkie troski i problemy odejdą w siną dal Smile
Smacznego jajeczka i mokrego dyngusa Very Happy
Acha, moze to nie w tym wątku ale chciałam jeszcze życzyć wszystkim starającym się dziewczynkom aby ujrzały swoje upragnione II kreseczki które przyniesie zajączek Very Happy

Całuski.

Beatka
i co Ci lekarz powiedział? Bóle na początku to normalne, jedne mają silne inne w ogóle ich nie mają. Ja np dopiero teraz mam bóle brzucha a na początku ciąży nie miałam ich wcale. Nie martw się na pewno wszystko jest dobrze, daj znać.
Powrót do góry
Beatka.b

PostWysłany: Czw Kwi 21, 2011 2:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pan doktor powiedział, że wszystko dobrze jest;) Dał mi jeszcze ten Duphaston na moje bóle.

Moja dzidzia ma już 2 cm hehe;) Wczorajsze USG mnie zaskoczyło bo dopiero widziałam takie prawdziwe rysy małego człowieczka główkę, serduszko, nóżki rączki aż jestem w szoku Wink

Ja również dziewczynki życzę Wam spokojnych i Wesołych Świąt Wielkanocnych:) Mam nadzieję, że pogoda dopisze i będzie cieplutko jak i dzisiaj;)
Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Sob Kwi 23, 2011 6:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny z okazji Świąt samych pozytywnych i Radosnych chwil, duzo dużo miłości i uśmiechu Smile

Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Wto Kwi 26, 2011 7:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I ja dołączam spóźnione Embarassed ale szczere życzonka! Przede wszystkim życzę zdrowych ciąż, łatwych porodów i zdrowiuśkich maluszków!

Wypoczęłam na wsi u babci porządnie... Pogoda była piękna, więc łaziłam dużo na spacery. Ale mimo to przytyłam 2 kg... Confused No i jestem już 12 kg na +...

Adaś fika i wierzga, jak szaleniec, nieraz to cały brzucha skacze na różne strony! Za niecały tydzień usg i znów zobaczę mojego Robaczka kochanego! Very Happy

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 36 z 41