Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 8:29 am Temat postu: |
|
|
lizelotko witaj
napewno fasolka sie utrzyma!
musisz tylko dbac o siebie,zadnych lekow nie przyjmuj no i nie dzwigaj nic ciezkiego
a ja mialam dzisiaj jechac na badania krwi,moczu itp. ale nie udało sie.
przez cały łikend fasolek dał spokoj az do dzisiaj.
czułam ze zwymiotuje i tak sie stało..
ale o niebo lepiej sie czuje..
nie mam pojecia jak ja na czczo dotre do laba...
wam rano tez sie chciało jesc na samym poczatku ciazy?
lala a TY miałas mdłosci?
Doroti czy po porodzie bedziesz kupowała kwiaty dla swojego gin? w podziekowaniu za prowadzenie ciazy?
przyszlo mi do głowy takie pytanko i chciałabym wiedziec jak sie powinno zachowac _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 9:39 am Temat postu: |
|
|
Lala ja mam termin na 3-go grudnia, ale z ostatniego USG wynika ze synuś jest o 2 tygodnie starszy i waży dość sporo wiec doktor powiedzial, ze jest duze prawdopodobienstwo ze urodze przed terminem. Moja kolezanka obdywu swych swynkow urodziła przed terminem z czego 1-go 2 tygodnie przed... ja w sumie chcialabym przed terminem urodzic... tak w 38 tygodniu
Wind ja nie mialam problemow z badaniami krwi na czczo bo mdlosci nie mialam aczkolwiek byłam głodna owszem, ale jakos dawałam rade.
Najgorsze było dla mnie badanie w polowie ciąży na obciążenie glukozą. Badanie masakra. Nie dosc ze jestes na czczo to jeszcze wypijasz stezoną glukoże rozpuszczoną w wodzie ktora jest totalnie słodka i mnie tak po tym zamdliło ze myslałam, że zwariuje. Ja naszczescie mialam poziom badany po 1 h tylko, a niektore baby mają po 1 i po 2, wiec max 2 h siedzisz na czczo po wypiciu tego syfu....
a co do kwiatow to nie bede kupowac aczkolwiek jakis drobiazg napewno kupie. Moj doktor jest ordynatorem w szpitalu w ktorym bede rodzic i jesli nie trafie z porodem w czasie kiedy on jest w szpitalu no to on nie bedzie przy porodzie, ale z tego co wiem to wszyscy lekarze sa OK u nuego na oddziale, a on jest z nimi w stałym kontakcie wiec się nie obawiam. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 10:23 am Temat postu: |
|
|
aha ok
no słyszałam o tej glukozie..
cos okropnego.
przez godz siedziec?!
a jak sie zwymiotuje to co wtedy?
znow podaja? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 12:17 pm Temat postu: |
|
|
Wind czy po porodzie oddadzą zdjęcia to nie wiem...u mnie nie zabierali w ogóle więc nie mam pojęcia jak będzie u Ciebie. KArtę ciąży oddają więc może i zdjęcia też.
Co do kwiatów dla gina w podziękowaniu....jestem na NIE. Absolutnie. Każdy ma płacone za swoją pracę i nic poza tym. W ten sposób powstaję później coś takiego,że nie zrobią nic bez "podziękowania". Na to jestem uczulona. Do obowiązków jego należy dbac o Ciebie i Twoje dziecko . MA za to płacone grube pieniądze. Więc o jakim podziękowaniu mówimy....??
Zwyczaj jest taki ,że położna ubiera Twoje dziecko do domku i jej zawsze daje się jakąś pralinkę lub coś w tym stylu. Położne odwalają największą robotę jeśli już .
Doroti ja miałam termin na 24 grudnia a urodziłam 4 grudnia _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 12:28 pm Temat postu: |
|
|
Wind- mdlosci nie mialam!! Ale glodna bylam strasznie rano, zdarzalo mi sie wstawac kolo 5 nad ranem i
Kanapke jesc bo nie zasnelabym badz zwymiotowala z glodu! Teraz juz tak nie mam, jesli juz, to bardzo rzadko!! Ja mam miec pobierana krew 25ego i wlasnie nie wiem czy z glukoza czy bez... Nie powiedzieli mi tego i wlasnie nie wiem, nie mialam jeszcze tej glukozy, cukier spr tylko z samej krwi takze nie wiem. Noo ogolnie to ciekawa jestem jak wyjdzie z tymi terminami, bo wiesz Doroti nasza kolezanka tez miala powiedziane, ze dzidzia jest wieksza, miala termin na 30 ego i jeszcze nie urodzila! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 12:37 pm Temat postu: |
|
|
lalalunia napisał: | Ale glodna bylam strasznie rano, zdarzalo mi sie wstawac kolo 5 nad ranem i
Kanapke jesc bo nie zasnelabym badz zwymiotowala z glodu! |
mam dokładnie to samo
tosia81 napisał: | Co do kwiatów dla gina w podziękowaniu....jestem na NIE. |
dobrze wiedziec.
tosia81 napisał: | Położne odwalają największą robotę jeśli już |
w sumie tak, ale zeby nie lekarz to skad bys wiedziala czy z dzieckiem jest ok? czy jest zdrowe, ile wazy?
sama sobie nie zrobisz usg wiec jakis wkład tez ma. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 1:16 pm Temat postu: |
|
|
Zapomnialam sie zapytac w ostatnim poscie...
czy okresowe bole na tym etapie sa ok? krotkie i przechodza...ale mnie czesto rano dopadaja...pobola pare minut i odchodza...
a w ogole w nocy moj brzuch sie wydaje taki nie wiem twardy,bolacy,nie ze straszny bol,ale takie dziwne uczucie...szczegolnie jak sie orzewracam z boku na bok...moze to te skurcze HB? jak to sie przejawia? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 1:59 pm Temat postu: |
|
|
Wy tu już jesteście wszystkie zaawansowane, nawet Wind
A ja dopiero na starcie Nawet jeszcze za specjalnie objawów nie mam, oprócz bólu podbrzusza, ale to tylko kiedy chodzę, a że mi gin zalecił leżeć cały czas, to jest ok. Poza tym w ogóle nie czuję żebym była w ciąży chociaż wczoraj była tak głodna cały dzień że M stwierdził: " No i z zaczyna się " _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 2:55 pm Temat postu: |
|
|
Lizelotka ja nie mialam żadnych objawów na początku, kompletnie, nawet bóli podbrzusza...nic a nic...
dopiero kolo 3 miesiaca odrzuciło mnie od kawy...na jej zapach reagowałam odruchem wymiotnym....nawet mąż nie mogł pić i parzyć kawy w domu bo reagowałam ostrym krzykiem na niego....
oprocz tego to zadnych zachcianek, samków ani nic.....
Dodano po 2 minutach:
aaa...zapomniałam...
Tosia ja tez nie jestem za dawaniem kwiatów i nie zamierzam tego robic....bo masz racje płacimy za to.... ale ja mam wyjątkową sytuację w związku z moim lekarzem wiec jakos bede mu chciala podziekowac choćby bombonierka ze słodkościami...na pewno nie bede się wykosztowywać.... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 3:27 pm Temat postu: |
|
|
oj patrze ze rozkreciłam niemiły temat.
lizelotko ja zaawansowana? cos TY
przeciez Ty gonisz mnie ze swoja fasolką.
mała roznica jest.
a objawy dojda pozniej. spokojnie wszystko przed Toba.
ja na samym poczatku czyli 4-5 tc czułam sie super.
pod koniec 6stego pojawiły sie mdłosci a teraz juz wymioty.
poza tym piersi staja sie pełniejsze no i bolące
z reszta sama doswiadczysz. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|