Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 10:53 am Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | lizelotko TY sklerozo |
dzięki Wind _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dejzi84
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 10:53 am Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny, pewnie ze sie pytalam ginki o ten lek tylko ja mieszkam w irlandii, a tu sa tylko 2 grzybobujcze cuda. i z dwojga zlego ten byl bardziej odpowiedni.a z pl leci juz do mnie nystatyna. wiec tamten kremik zastosowalam 1 i polowa chyba mi wyciekla ( i dobrze)ja to wogule mam zawsze jakis problem
izelotka jestes w podobnej sytuacii co ja, nieprzejmuj sie mi tez robili usg w 5t6d i nie bylo widac serduszka, teraz mam czekac do 6 lis na kolejne usg a duphaston biore 3 razy dziennie (a Ty ile) bo mialam plamienia. biore go od wczoraj i naprawde widze poprawe juz po 1 dawce plamienie prawie ustalo, a dzisiaj jest czysto. oby do 14 tyg pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 10:58 am Temat postu: |
|
|
prosze bardzo
ja mam podobnie.
mam zapisane co chce zapytac a potem jakos mi wylatuje z głowy
Dodano po 50 sekundach:
dejzi bedzie dobrze nie martw sie.
ja nystatyne tez miałam i stosowałam.
jest bezpieczna w ciazy takze sie nie martw!
Dodano po 4 minutach:
dziewczyny czy mozna w ciazy stosowac tantum rose? czy nie bardzo? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 11:08 am Temat postu: |
|
|
dejzi, to faktycznie ja będę miała usg tylko dzień przed Tobą. No staram sie nie przejmowaći myśleć pozytywnie, i w ogóle uzbroić sie w cierpliwość do tego wszystkiego, ale to takie trudne
Jeśli chodzi o duphaston to do wczoraj brałam 2x1, od dziś gin kazała mi brać 3x1. Do tego biorę też nospę, też 3x1.
Ale ja nie mialam żadnych plamień ani nic z tych rzeczy. Od początku gin kazała mi tak brać leki, bo stwierdziła, że ciąże po wywoływaniu jajeczkowania bywają słabsze i lepiej dmuchać na zimne i podtrzymywać. Więc biorę leki
Wind nie mam pojęcia czy można używać tantum rosa, ale to płyn do irygacji, nie wiem czy jakiekolwiek irygacje można w ciąży robić...
Postaram sie pamiętać o tej toxo na następnej wizycie _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 11:25 am Temat postu: |
|
|
moze Tosia bedzie wiedziała zobaczymy _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 2:13 pm Temat postu: |
|
|
Wind tantum rosa można stosować w ciąży jak najbardziej ale tylko i wyłącznie na zasadzie podmywania. Absolutnie żadnych irygacji. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 6:07 pm Temat postu: |
|
|
Ja juz po wizycie
Serduszko bilo pieknie:)krew pobrana:) mam nadzieje,ze wyniki bede ok,jak sie bedzie cos dzialo,to do mnie zadzwonia i wtedy do powtorki.
mocz ok
dzidzia 28 cm...nie za malo?? podobno to idealnie wrecz,no ale nie wiem....nie znam sie!!
A Wy sie dziewczyny nie martwcie,wszystko bedzie ok,Lizelotka,szczegolnie Ty:)
A wydaje mi sie,ze tantum rose mozna uzywac,ale to tylko WYDAJE MI SIE:)
Dodano po 3 godzinach 45 minutach:
Dziewczyny!!
Ratujcie!!!
Ja zaraz umre:( zatwardzenie roku sorry,ze tak z grubej rury
Nawet sie napilam siemienia lnianego...zjadlam jablko...gruszke,mandarynke i nic a nic...czuje to,wszystko mnie boli,spocona jestem,dreszcze mam
Po prostu boje sie przec:( jesli popre to stanie sie cos??? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 8:02 pm Temat postu: |
|
|
Zatwardzenia w ciąży to normalka chociaż ja nie miałam . Zbyt częste są na pewno problemem bo parcie może powodować skurcze. Jednak jeśli spokojnie troszkę poprzesz to nic się nie stanie. Nie uciskaj tylko brzucha i przyj delikatnie a nie z całych sił. Pij dużo wody przegotowanej ciepłej i jedz otręby , chrupki kukurydziane. Dobra na zaparcia jest też dynia _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 8:46 pm Temat postu: |
|
|
Ja prawie umarlam....poplakalam sie,moj N nie wiedzial co robic...nie wiedzialam,czy stac,czy siedziec...nie chcialabym obrzudzac Wam i pisac co sie ze mna dzialo,mozecie sobie wyobrazic,wszyscy byli zaangazowani w moje cierpienie....dostalam sok ze sliwek,poamrancze,napilam sie syropu,tabletke wzielam jeszcze w aptece,jakas mi pani dala,bo powiedziala,ze czopkow glicerynowych mi nie sprzeda,bo na ulotce napisane,zeby w ciazy nie uzywac(!!) wchodzilam i wychodzilam z toalety...w koncu sie udalo...!! ale musialam przec!!! po prostu musialam,bo inaczej nie daloby rady!! Ale nie boli mnie brzuch ani nic...mam nadzieje,ze to jednak dzidzi nie zaszkodzilo,bo zaczynam sobie wkrecac,ze jak rpe to moze dziecko niedotlenione albo cos,juz sama nie wiem...boze co za masakra:((( _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
dejzi84
|
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 10:13 pm Temat postu: |
|
|