Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.7)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Lis 04, 2011 3:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind Smile moja Zunia była zawsze o 4-5 dni młodsza na obrazie usg niż wynika z OM. Dopuszczalny wynik to 2 tygodnie ( rzadko się zdarza).
Genetyczne usg to badanie przezierności karkowej. Tak na to mówią nasi lekarze . Jest jeszcze badanie genetyczne bardziej profesjonalne jeśli coś lekarza zaniepokoi.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
doroti

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lis 04, 2011 3:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind mi sie raczej zgadzało z OM. Przestało sie zgadzac w 30 tygodniu jak wyszlo ze synus jest duzy i wychodzilo ze główka jest o 2 tyg wieksza i brzuszek niz reszta, a wczoraj wyszlo ze nozka jest 36 t.c. a brzuszek 37 a głowka 38 Smile ale teraz juz te pomiary nie sa zbyt dobre bo ciezko jest dokladnie wychwycic i prawidlowo zlapac rozmiar na USG.

Nic sie nie martw takie rozbieznosci sa zupelnie normalne.
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Lis 04, 2011 4:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki wam za odp Smile
ja jak to ja. martwie sie na zapas Razz taki moj urok.
ciekawa jestem czy te wymioty mi kiedys mina czy do konca ciazy bede codziennie witac sie z wc;/
mam cicha nadzieje ze wraz z zakonczeniem 12tc wszystko minie Sad
ale boje sie ze to tylko nadzieja..a rzeczywistosc moze okazac sie zupelnie inna.
na necie wyczytałam ze wymioty spowodowane sa tym ze organizm traktuje ciaze jako cos obcego Neutral myslicie ze to prawda ? wg mnie bzdura.
jakby traktował jak obcego to by sie tego pozbył we wiadomy sposob..
no ale ja sie nie znam.. Razz
aha czyli genetyczne to własnie przeziernosc..?
boje sie tego badania.
w sumie czego ja sie nie boje ? Razz Neutral

Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pią Lis 04, 2011 4:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
czy Twoj suwak jest zgodny z obrazem usg?

Wind, nie mój suwak liczy od OM, a według usg dzidzia, przynajmniej ostatnio była młodsza, chyba o jakiś tydzień, jak dobrze pamiętam.
Ale to chyba normalne, prawda?? No bo przecież dzidzia nie pojawiła sie pierwszego dnia @, a mimo to wiek ciąży liczymy od tego momentu...

Doroti, Tosiu, Wind, dziękuję Wam za słowa otuchy, ale wiecei jak to jest. Też się stresowałyście. A ja tak jak Wind naczytałam się jakiś czas temu opowieści o ciążach, gdzie serduszko fasolce nie zabiło no i stres gotowy Sad
Ale też tak myślę sobie, że serduszko zaczyna bić od 21 dnia życia fasolki, jak dobrze pamiętam, więc gdyby nie zabiło, to chyba coś by się działo, jakieś krwawienie albo coś...a ja kończę jutro 9 tydzień i nic się nie dzieje takiego. No sama nie wiem dziewczyny, świruję to jedno wiem. Oby do jutra, niech jużminie ta niepewność! Neutral

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Lis 04, 2011 8:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotko nie martw sie. wiem wiem, ja tez panikowałam ale jak tylko zobaczysz serducho to cały strach minie Smile
sama sie przekonasz.
zazdroszcze Ci jutrzejszej wizyty, ja juz tak sie stesniłam za fasolkiem ze szok...trzymam kciuki! daj znac co tam u WAS Smile

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Lis 04, 2011 9:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oj dziewczynki stres jest zawsze i bedzie Wink . Wind ja się bałam okropnie badania przezierności bo badanie wykrywa różnorakie wady. Oj stresowałam sie jak ....
Lizelotko ja byłam na pierwszym usg i serduszko nie biło....tak panikowałam ,że po paru dniach znowu poleciałam i już serce było przecudne.
A ja się może pochwale tak omijając temat Wink . Moja Zunia zaczyna powoli klecić zdania. Po swojemu ale zawsze coś . No i mówi "mamuniu" Wink

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Pią Lis 04, 2011 9:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind, pewnie, że dam znać Smile))
Tosiu, no właśnie, stres i stres zawsze Rolling Eyes
Twoja Zunia już duża dziewczynka, jeszcze trochę i zagada mamę na śmierć Wink
A "mamuniu" jest takie słodkie Razz

Dziewczyny, wiecie ja mam spory brzuszek, no normalnie aż w szoku jestem Shocked Wkleiłabym Wam zdjęcie gdybym wiedziała jak...
Wind... a Ty masz już brzuszek??

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Lis 04, 2011 10:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ło jej już brzuszek....?
Zobacz co Cie czeka Wink

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Pią Lis 04, 2011 11:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mój wygląda jak ten z 18 tygodnia Razz Wink

Dodano po 1 minutach:

tosiu jak się wstawia zdjęcia?? Napisz mi na priva Smile

Powrót do góry
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lis 04, 2011 11:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind, Lizelotka- ja sie stresuje do dzis ale juz mniej!! A przed pierwszym usg i przed polowkowym to byla masakraaa!!! Ja tak jak wam pisalam nie mialam badanej przeziernosci... Nie wyszlo, dzidzia sie uparla i koniec, na wizycie teraz zapytalam co i jak, no i powiedziala, ze wszystko jest ok, ze buzka piekna, a przeziernosc jest ok, chociaz to jiz za pozno na stwerdzanie, w 15 tyg powiedziala tO samo. A badanie robi sie do 14. Ale literowki robie, przepraszam, ale pisze z telefonu;) jutro juz wyjezdzamy, nie chce mi sie, no ale coz... Ale bedziemy mieli duzo do roboty;))
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 6 z 41