Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.7)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Lis 06, 2011 10:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotko ale TY masz wyraźne zdjecie Sad
ja to zaczne pomału załowac ze nie wybrałam innego gin, w sensie lepszego sprzetu.
mam tylko 1 zdj na ktorym fasolka jest w 7tc, a pozniej juz nie mam nic Sad
jak byłam w 9 to mi nie dała tylko na monitorze widziałam.\

byc moze bylo podobne ale napewno nie tak wyraźne..
kurrrrrrrrrrrrrrrrrrr... i skad mam miec pamiatki z ciazy, jak nie placisz to niestety masz h** sprzet i nic nie widac.teraz do kliniki nie pobiegne bo zdecydowalismy ze pojdziemy na rozpoznanie płci.ehhhhhhhhhhhhhhhh.
ja tez chce takiego pajączka ;]

lizelotko ale masz brzucha, mojego nikt nie komentuje.. nie ma co :> a pytałas o wyniki toxo? czy znow wypadło??
a Tosi fotki znikneły.. Confused

Dodano po 1 minutach:

lala ile za 4d płaciłas?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
doroti

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Lis 06, 2011 11:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind brzuszek sliczny ale maluski jeszcze:) no w porownaniu do brzuszka Lizelotki, ktory tez jest sliczny ale ciut wiekszy Smile

Lizelotko ciesze sie ze wszystko jest cudownie, a malenstwo jest boskieee Very Happy

Lala twoj synus tez jest cudowny Very Happy fajowo tak ujrzec ta cudowna buzke Smile

a ja dziewczynki niestety, ale jestem cala obrzeknieta, opuchnieta, bola mnie wszystkie stawy, palce u rak ledwo zginam - jakis koszmar sie zaczal Sad podejrzewam ze wszystko wina obciazonego kregoslupa... no coz musze jakos wytrzymac juz niewiele zostalo....

W czwartek mam kolejna wizyte, ciekawe co doktor powie....
Moderator

PostWysłany: Nie Lis 06, 2011 11:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

doroti tak- ja mam podobny jak sie najem Razz
fajnie Smile przynajmniej widac ze w ciazy.
lizelotko a TY duzo przytyłas? Smile

doroti jeszcze tylko troche i bedziesz czuła sie o 15kg mniej Smile bol kregosłupa.. ehh.. czasem tez miewam, szczegolnie jak poleze w 1 pozycji przez pare min to potem ciezko mi wstac. ale co znaczy moj bol w porownaniu do Twojego. Rolling Eyes powodzenia u gin!
ja jeszcze musze poczekac az ujrze fasolinka Sad

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Nie Lis 06, 2011 11:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind- ja chodze prywatnie w Polsce,bo nie jestem juz tam ubezpieczona i za cala wizyte wlacznie z badaniem,usg i zdjeciami zaplacilam 120 zl.
A moja przyjaciolka,ktora tez chodzi do tej samej panni doktor,ale panstwowo dostala te zdjecia tak o:)za darmo:) bo pani doktor jest naprawde super:) i jak moze to daje:)
Ja tyle samo zaplacilam jak bylam w 15 tyg i nie dostalam nic w 4d,takze za friko teraz mialam,nie musialam nic doplacac:)))

Dzieki Doroti Smile)
Oj biedna jestes!!
Ale jeszcze troszke:))
Ja wlasnie leze na mojej poduszcze rogalu i plecy mi odpoczywaja,bo tez juz mnie bola!!
A w ogole w nocy to masakra,mam brzuch tak naciagniety...jak sie przewracam z boku na bok,to tragedia.a spojenie lonowe jak coagnieee....chrysteeee!!

Wiecie co ja juz jestem pogubiona,jak z tym spaniem? Mi najwygodniej na plecach!!! a ze nie mozna podobno,bo uciskamy na zyle,ktora dostarcza tlenu dziecku...
ehh..juz sama nie wiem!! tak samo jak niby,ze na prawym boku tez zle,bo glowka dziecka tam,a akurat mojego malego jest na dole,nad samym spojeniem...

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Lis 07, 2011 2:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć mamuśki!

Wpadam do Was na chwilkę z sentymentu, bo już bym chciała, żebyście były z nami w pogaduchach o maluchach.

Oczywiście nie ma mowy, żebym nadrobiła, bo skrobiecie, jak szalone! Wink

Zdjęcia superaśne, jakie fajniutkie maleństwa! Zakochać się można - aż Wam zazdroszczę! Embarassed Very Happy

Niestety nie uda misię trafić w temat, gdy będziecie pisały i płci maluszków, dlatego PROSZĘ piszcie do mnie na pw, bo naprawdę jestem ciekawa, jak już będziecie wiedzieć!!!

Adasiowi plamki zeszły, ale mamy zdiagnozowane atopowe zapalenie skóry, czyli dolegliwość mająca wiele wspólnego z uczuleniami i alergią. Mam tylko nadzieję, że mały będzie miał łagodny przebieg choroby i nie będzie jakiś szaleństw, jak u niektórych dzieci...

Za jakieś 3 tygodnie muszę zrobić mocz i morfologię i znów wybrać się do pani doktor, żeby było potwierdzenie, a nie tylko stwierdzenie "na oko", że to azs.

Ja dziś niewyspana, bo dzieć postanowił w nocy mamie pobudki co 1,5 godziny robić. Zwykle to są góra 2 pobudki... Nie wiem, co się stało, ale liczę w duchu, że zbliżająca się noc będzie już NORMALNA.
Tak, tak, kochane, niedługo i Wy dołączycie do niewyspanych mam. Rolling Eyes Very Happy

Buziaki dla wszystkich zaokrąglonych i ledwie się okrąglących. ( eee... chyba wymyśliłam nowe słowo...)

Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pon Lis 07, 2011 6:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 napisał:
a wielkosc brzuszka ..no cóż jestem w szoku

tosiu, no ja też jestem w szoku Smile)
lala... buźka jest cudowna, no można się wzruszyć, naprawdę Smile
A i mama kwitnąca, uśmiechnięta Smile

Dodano po 10 minutach:

wind_of_hope napisał:
ja tez chce takiego pajączka ;]

Wind, masz takiego, i to większego Smile no szkoda, że nie na zdjęciu... ale może dostaniesz na następnej wizycie... Smile
Jeśli chodzi o toxo, to będę miała jeszcze dwa razy, w zasadzie raz w każdym trymestrze, ale to chyba nie jest obowiązkowe, z tego co zrozumiałam, tylko wskazane. Obowiązkowe jest raz.
A jak masz np. kota w domu, to czasami zalecają co miesiąc, no ale ja nie mam w ogóle kontaktu ze zwierzętami, więc tylko raz na trymestr.
Przytyłam około 3 kg Sad
Doroti, to głupio zabrzmi, bo piszesz jak Ci ciężko, ale zazdroszczę Ci Smile Już niedługo zobaczysz swoje maleństwo na świecie Smile
lala ja też słyszałam i czytałam, że najlepiej, najbezpieczniej na lewym boku spać...
Łobuz, nawet nie wiesz jak mi się marzy bycie niewyspaną z powodu dzidzi! Smile Na razie jestem niewyspana, bo zamiast być senna i dużo spać, jak większość dziewczyn w ciąży, to ja zaczęłam cierpieć na bezsenność Sad

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Lis 07, 2011 8:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotka napisał:
Wind, masz takiego, i to większego Smile no szkoda, że nie na zdjęciu... ale może dostaniesz na następnej wizycie... Smile

oj nawet nie wiesz jak czekam do wizyty Smile jeszcze 2tyg i ja bede mogła sie pochwalic, jak mi nie da usg to poprosze, jak zechce kasy to pojde prywatnie bo znajde gabinet z lepszym sprzetem.

lizelotko nie przejmuj sie waga Smile wazne ze pajaczkowa fasolka jest zdrowa.
a pytałas o usg genetyczne?

ja to zapewne bede miała na najblizszej wizycie a jak jakims cudem nie to i tak chciałam prywatnie to zrobic ..
mam mega stracha.

lala pisałas ze nie mozna spac na plecach.. a ja własnie uwielbiam od paru nocy tak zasypiac.. tzn ze cos niedobrego sie dzieje jak leze do gory brzuchem??

łobuz trzymam kciuki zeby synuś wyzdrowiał.
co do płci to z lizelotka musimy troche poczekac.
ja zapewne w połowie stycznia Ci napisze Wink

Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pon Lis 07, 2011 9:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
a pytałas o usg genetyczne?

Wind ja już mam umówione usg genetyczne na 26 listopada Smile
największego stracha to ja miałam przed tym usg na którym zobaczyłam serduszko, ale pewnie i teraz jak będzie sięzbliżał termin, to wpadnę w stres :/

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Lis 07, 2011 10:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizelotka- no buziaczek piekny:) te zdjecia sa niesamowite:))))
No ja sie staram byc usmiechnieta:))))

Wind- podobno spiac na plecach uciskamy na zyle,ktora dostarcza dziecku tlenu...cos takiego...a ja uwielbiam na plecach spac,jest mi najwygodniej:)))

Lobuz- ja juz cierpie na bezsennosc:D wiec cwicze przed tymi nieprzespanymi nocami z malenstwem Smile))
Z Adasiem na pewno bedzie ok Smile))

PostWysłany: Pon Lis 07, 2011 10:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny ze spaniem na plecach to jest tak, bo pytałam lekarza jak byłam jakos w 27 tygodniu ciazy i powiedzial mi, że na tym etapie to jeszcze nie przeszkadza tak bardzo. Chodzi tu chyba bardziej pod koniec ciazy tak sadze ze po 32 tygodniu ciazy, gdyz macica jest wtedy juz na tyle ciezka ze zaczyna uciskac zyłe główna dolną co moze powodowac złe dotlenienie organizmu matki, a co za tym idzie i dziecka. Najlepiej jest spac na lewym boku bo wtedy jest najlepszy przepływ krwi przez łożysko.

Tosiu a ja mam pytanko bo od paru dni wieczorami bardzo spina mi się brzuch, robi sie twardy jak skała i sie dziwnie przy tym czuje. Nie jest to bolesne ale takie dziwne. Twardnieje i odpuszcza i za chwilke znow twardnieje i tak kilkakrotnie. Czy to jest ajkis rodzaj skurczy?
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 8 z 41