Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Lis 08, 2011 10:25 am Temat postu: |
|
|
lizelotko to jak czesto masz te usg? cos bardzo czesto ;> ...
dziewczyny czy czeste usg szkodzi dla fasolki?
chodzi mi o to czy jesli pojde 21.11 do swojej gin i nie bede np zadowolona z badania ,to czy moge tydzien pozniej isc do prywatnej kliniki? czy tygodniowy odstep to za mało? rozne inf czytałam na ten temat i chciałabym poznac Wasze zdanie...
doroti moze to oznaka porodu? ktory zbliza sie wielkimi krokami _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 08, 2011 10:37 am Temat postu: |
|
|
Wind czeste USG nie szkodzi, mi w szpitalu robili chyba ze 4 razy w ciagu 3 dni, teraz mialam tydzien temu i znow bede miala w ten czwartek wiec spokojnie.
Tak mi sie wydaje ze to sa skurcze BH przepowiadajace, zeby juz dzidzius sie prawidlowo ulozyl w miednicy. A wczoraj jak sie polozylam to troszke zamarłam bo bolalo mnie cale podbrzusze i krzyz i brzuch twardnial i sie zdzwiwilam ale potem zasnelam i przeszlo....
Juz sie nie moge czwartku doczekac bo jestem ciekawa czy szyjka sie dalej skraca.... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Lis 08, 2011 12:30 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | lizelotko to jak czesto masz te usg? |
Wind, na razie miałam trzy razy, pierwszy raz, żeby wykluczyć ciążę pozamaciczną, na drugim miało już być serduszko, ale nie było, no i teraz miałam trzecie na którym zobaczyłam serduszko. Kolejne usg mam za miesiąc no i to jest konieczne, bo to będzie to genetyczne. Potem to nie wiem jak często będę miała... Zależy jak mi gin zleci.
Doroti, a jak się szyjka skraca tak wcześnie, to może się zdarzyć, że urodzisz wcześniej??Czy może ona normalnie powinna już się skracać?? _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Wto Lis 08, 2011 1:30 pm Temat postu: |
|
|
Wind- usg nie szkodzi ))
Lizelotka- jak sie szyjka macicy skraca to moze wlasnie oznaczac wczesniejszy porod,jesli skraca sie jeszcze we wczesnej ciazy,t trzeba bardzo uwazac,najczesciej dostaje sie leki,trzeba lezec i zero wspolzycia...nie wiem jak oni to traktuja to przy koncowce ciazy,ale przypuszcza,ze tez trzeba uwazac,bo najlepiej urodzic w terminie:) a nie przed:))
a moje male wariuje:) faluje mi brzuch,ze szok:)))
Dziewczyny,jutro klucze dostajemy i bedziemy mogli wejsc z remontem:))) juz sie nie moge doczekac:))
oczywiscie ja bede nadzorowac,bo nie chce nabawic sie skurczy itp itd:)) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Wto Lis 08, 2011 2:21 pm Temat postu: |
|
|
Lala dzidzia urodzic sie moze 2 tyg do przodu i 2 tyg do tyłu wiec od 38 tygodnia ciaza jest juz donosza i wszystko jest ok. Ja za chwilke bede miala 38 tydzien i to zupelnie normalne ze szyjka sie skraca a tym bardziej ze dzidzius duzy juz jest ... ja tam mam nadzieje ze do 2 tyg urodze:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Wto Lis 08, 2011 2:27 pm Temat postu: |
|
|
Doroti- wiem,wiem,ze 2 tyg w tyl i 2 tyg w przod:) ale nie sadzilam,ze Ty juz tak blisko:)))
Ale masz napisane na suwaczku,ze 36 tyg,czyli jeszcze 2 tyg do ksiazkowego donoszenia? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Wto Lis 08, 2011 2:38 pm Temat postu: |
|
|
Lalalunia teraz mi idzie 37 tydzien i konczy sie w piatek, a w sobote zaczyna sie 38 tylko wiesz ze to na suwaczkach wyglada inaczej dlatego jeszcze 1,5 tyg i mam skonczony 38 tydzien a zaczne 39. No i mam nadzieje ze juz niedlugo _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Wto Lis 08, 2011 2:45 pm Temat postu: |
|
|
Aaa...no tak,tak,racja:))) no to rzeczywiscie niedlugo juz:)))
mam nadzieje,ze dasz znac jak wyladujesz na porodowce:))) o ile bedziesz miala sile?)
a czujesz,ze to juz zaraz??)) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Lis 08, 2011 2:55 pm Temat postu: |
|
|
doroti to na pewno skurcze przepowiadające. Juz macica sie szykuje do prawdziwych skurczy. Tez tak miałam praktycznie na końcówce co wieczór
.
Wind usg nie wpływa na dziecko nawet w minimalnym stopniu. Ja miałam co wizytę czyli raz w miesiącu a później co 3 tygodnie .
Co do szyjki. Jest różnie. Czasami skraca się powoli i już od 30-któregoś jest skrócona co nie oznacza odrzu porodu. CZasami jest tak i już. U mnie szyjka trzymała ładnie a urodziłam w 37 tyg. donoszone zdrowe dziecko _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Wto Lis 08, 2011 2:59 pm Temat postu: |
|
|