Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

pogaduchy o ciąży,jej przebiegu, porodzie itp :)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sekrecik88

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Maj 16, 2008 5:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kinina dzis bylam w szpitalu u znajomej bo wczoraj urodzila
bobas swietny chlopczyk 3,600waga...to najmniejsze dziecko jakie widzialm na zywo...oczywiescie moje zobacze jeszcze szybciej
Na tej sali byla tez druga znajoma dzis urodzila ale ja przewiezli z dzieckiem do innego szpitala bo cos powaznego mialo z plucami...
Dzis z moim bobasem duzo sie nachodzilam az mnie kregoslup boli
ide zjesc owoce i troche sie poloze,ogolnie zauwazylam
ze szybko teraz usypiam...ty tez tak mialas?
mama Julki
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Maj 17, 2008 7:46 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sekrecik ja jak pierwszy raz zobaczylam moja core zaraz po porodzie zaczelam plakac ze jest taka malenka ze przeciez inne dzieci sa wieksze i pytalam co z nia nie tak,a dodam ze moja cora wcale nie byla taka tycia 3350 wazyla i miala 56 cm.Ale ja nigdy wczesniej nie widzialam nowordodka.
Mnie tez wczoraj bo wizycie na cmentarzu i sprztaniu tam wieczorem tak strasznie bolal kregoslup Sad zreszta dzisiaj cala noc nie moglam sie ulozyc bo ciagle bolal,ale teraz tfu tfu wstalam i wydaje sie ze jest dobrze.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
sprezyna

PostWysłany: Sob Maj 17, 2008 5:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mnie tez ciągle boli kręgosłup, praktycznie od samego początku. ALe to wina tego, że mam odprostowany kręgosłup w części lędźwiowej i uciska na nerw, lekarz kazał m,i wobec tego ćwiczyć i odciążać kręgosłup, ale łatwo mu mówić keidy ja siedzę w pracy po 12 godzin przy kompie Sad Chciałabym pójść sobie chyba na urlop żeby się soba troskliwiej zająć, ale jak na złość nawet z wolnego mnie ściągaja do pracy. Po odstawieniu falvitu ciutkę pomogło z tymi wymiotami, ale dalej ciągle mi nie dobrze. Dodatkowo mam złe wyniki moczu, odczyn zasadowy, pH aż 8,5. Nadziwić się nie mogę skąd mi się to bierze , bo zażywam dużo witaminy C w naturalnych produktach, piję tylko wodę i soki naturalne wyciskane, łykam dwa razy wit C i ciągle za mało. Moje nerki nie daja rady, chyba dlatego że ogólnie choruję na przewlekłe odmiedniczkowe zapalenie nerek i moje nerki nie dają rady pracować dla dwóch. Bardzo mnie to martwi. Ostatnio mnie znów pobolewają i z moczem mam problemy. Mam wrażenie że nie mogę się wysiusiać do końca, mocz zostaje mi w pęcherzu. I jeszcze lekarz znów powiedział że za małe moje babe, choć i tak widać znaczący wzrost. Ja już sama nie wiem co o tym myśleć... Na szczęście zdrowe i serduszko bije, chociaż coś się długo lekarz przygladal temu podczas badania i zaczęłam się niepokoić. Ogólnie mam strasznego doła z tego powodu, bo dbam o siebie jak najlepeij potrafię, nie palę, nie przebywam z palaczami w pomieszczeniach, piję naturalne soki i wodę, odżywaim się jak każą, a i tak nie jest za dobrze. Może to przez stres ze ślubem, ale z drugiej strony aż taki wielki nie jest wg. mnie a i jak się stresuję, to i meliskę wypijam wtedy.Już sama nie wiem...
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Maj 18, 2008 10:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sprezyna ale kobiety w ciazy maja jakies normy zdaje sie pracy przy komputerze o ile sie orientuje taka norma nie moze przekraczac 4 godzin na dobe !Wiec dlaczego Ty siedzisz tam 12 godzin?
Powrót do góry
kininia

PostWysłany: Pon Maj 19, 2008 10:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sekrecik, w poprzedniej ciąży już tak nie pamiętam, za to teraz jestem strasznie senna, najgorsze jest to, że moja córeczka niezbyt pozwoli mi spać w ciągu dnia, więc ostatecznie nie wiem czy to przez ciążę czy z chronicznego niewyspania, ale zasypiam w ułamku sekundy Smile
Moja córcia ważyła 3,94 kg, więc statystycznie nie należała do najmniejszych dzieci, choć i tak kruszynka, w największym szoku byłam jak zobaczyłam synka mojej bratowej - 2,5 kg (Sprezyna, to dziecko było przenoszone, i pomimo tego taka waga, dzieciaczek jest zupełnie zdrowy Smile )tymbardziej że Marcysia miała już wtedy rok i w porównaniu z nią wyglądał naprawdę tycio..
Sprezyna, urlop to rzeczywiscie dobry pomysl w Twojej sytuacji, tymbardziej że ból kręgosłupa wraz z rozwojem ciąży będzie się nasilał, jeśli tak dalej pójdzie. 12 godzin przy kompie to rzeczywiście niezbyt dobre ani dla Ciebie, ani dla baby..
Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Pon Maj 19, 2008 11:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sluchaj a moze byc tak bo moj facet wazyl 4,5kilo a ja jak sie urodzilam 2,600 i mierzylam 50 ...ze wlasnie dziecko odziedziczy wage po ojcu wiesz ja jestem szczupla osoba i nie za wysoka???troche sie boje ze bedzie mnie bolala w czasie porodu Shocked
mama Julki
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Maj 19, 2008 11:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sekrecik to chyba nie ma nic do rzeczy do bolu.Ja nie jestem niska i mam bardzo szerokie biodra lekarz cala ciaze mi mowil ze dziecko ze mnie wrecz wyskoczy , a po dlugim i meczacym porodzie okazalo sie ze moja szyjka jest waziutka i maluska i Jula nie mogla przejsc i sie skonczylo cc.A moja przyjaciolka Monisia taka malusia kruszynka rodzila 2 godzinki i teraz sie smiejemy ze i tego malucha co mam w brzuchu moglaby za mnie urodzic bo jest to tego stworzona.Ale to normalne ze boimy sie porodu, bolu czy sobie poradzimy z dziecmi...Pozdrawiam
Powrót do góry
kininia

PostWysłany: Pon Maj 19, 2008 11:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Może ale nie musi, mój brat ważył około 4 kilo, a jego synek 2,5 po mamie (jego mama ważyła podobnie), mój mąż ważył 4,5 kilo, a córeczka miała dokładnie taką samą wagę urodzeniową jak ja. A jak Ci wychodzi na USG, duże czy małe dziecko (Marcysia była o tydzień większa na USG w stosunku do terminu wg ostatniej miesiączki).
Mama Julki ma rację, ból niekoniecznie może iść w parze z wagą dziecka, ja się strasznie męczyłam, moja koleżanka urodziła dziecko z wagą 4,20 w pół godziny, mówi, że prawie nie bolało, to samo miała z pierwszą ciążą, a jeśli nawet będzie Cię mocno bolało, to pomyśl sobie, że ból przecież nie potrwa wiecznie, dasz radę, nie myśl o tym za dużo.. A jeżeli mocno boisz się bólu to może rozważ środki znieczulające Smile. Ja się nad nimi poważnie zastanawiam ..bo ostatni poród był okropny
Powrót do góry
sprezyna

PostWysłany: Pon Maj 19, 2008 11:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak dziewczyny norma czasowa to 8 godzin dziennie, nie mozna brać nadgodzin ani zatrudniać ciężarnej w porach nocnych. Jeśli chodzi o pracę przy komputerze to faktycznie po 4 max, ale co będę robić przez pozostałe 4, kiedy pracuje w punkcie ratalnym?

PostWysłany: Pon Maj 19, 2008 2:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie pracuj po 12, rób sobie krótkie przerwy, w pracy muszą zrozumieć, a jak będziesz się gorzej czuła to idź na chorobowe.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38, 39, 40  Następny
Strona 37 z 40