Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o maluchach, cz.4

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Wrz 03, 2014 3:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anetka napisał:
Wind nie przejmuj się naszym gadaniem na temat przedszkola bo twoja Zu może od razu pobiec do dzieci a poza tym masz jeszcze rok czasu Wink

ahhaha tak ! Razz chyba za mna a nie do dzieci Wink
ale oby bylo tak jak piszesz.

łobuz własnie o to chodzi ze zamierzam cos znalezc i wyjsc do ludzi dlatego przedszkole spędza mi sen z powiek Sad

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Łobuz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Czw Wrz 04, 2014 6:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

U nas dzisiaj ciut lepiej...
Adaś nie zrobił rano tragedii, tylko trochę protestował przy ubieraniu - bo już wiedział, co go czeka... Ale gdy wychodził z tatą z domku - nie płakał!

W przedszkolu też histerii nie było, tylko trochę popłakiwał i SAM poszedł do pani wychowawczyni, która go zawołała. Mój dzielny zuch!
Mi troszkę ulżyło, oby z każdym dniem było lepiej, bo nie jest łatwo żyć z poczuciem, że wyrządza się krzywdę własnemu dzieciątku...

Ja też się czuję troszkę lepiej. Udało mi się nawet wstawić 2 prania - i jedno wywiesić! To mój sukces, ale potem musiałam się już znów położyć, bo zaczynał się ból. Ale przynajmniej jest jakaś ulga!

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Wrz 04, 2014 9:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

łobuz Ty uwazaj żebys jakiegos krwotoku nie dostała, nie za wczesnie na dzwiganie?
;/;/

pranie moze poczekac na męża,tesciowa Razz
a Ty masz rodzenstwo ,bo nie pamietam?

fajnie ze macie pierwsze dni za sobą.strasznie zazdroszcze!
napewno jest mega stres,ale kazdy dzien jest lepszy.
oby tylko nie chorował.

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Wto Wrz 09, 2014 8:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A u nas od piątku katarek i kaszelek ale taki łagodny więc chodzi do przedszkola Rolling Eyes
Ogólnie już lepiej, dostaje buziaka przy wejściu na sali, trochę się wyrywa ale Pani go zabiera i jest spokój. Pani Lidka jest ogólnie kochana Smile
Z tego co wiem to bawi się sam, raczej obserwuje. Ale coś tam wynosi z tego przeszkola bo wczoraj np śpiewał piosenkę "guten Tag" , niedługo go nie będzie można zrozumieć Laughing

Łobuz jak się czujesz?jak tam Adaś w przedszkolu? A jak tam Jasio, grzeczny?

Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Wto Wrz 16, 2014 1:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

black ale ja nic nie dźwigałam... Wink
Że niby miałabym dać teściowej pranie do wywieszenia?????????? Very Happy Very Happy Very Happy Ubawiłaś mnie!!!!
A rodzeństwa nie mam. Ty chyba też nie, o ile dobrze kojarzę?

anetko zdrówka dla Michałka! Adaś też raczej bawi się sam w przedszkolu. Pytałam o to wychowawczynię i powiedziała, że takie maluchy 3-letnie raczej bawią się właśnie same, dopiero później to się zmienia.
He he, znam tę niemiecką piosenkę, też jej kiedyś uczyłam maluchy w przedszkolu.

U nas trochę lepiej ze wszystkim.
Adaś w przedszkolu popłakuje przy rozstaniu, ale nie ma takich tragedii, jak w pierwszym tygodniu. Potem się uspokaja. No i też zaczyna podśpiewywać piosenkę "My jesteśmy krasnoludki..."

Mi zostały jeszcze 3 tygodnie połogu.
Czekam, jak na zbawienie, aby się skończył... Chcę już powolutku zacząć ćwiczyć, a po 2 miesiącach chcę zacząć biegać. Czuję się lepiej, ale dyskomfort jeszcze nie zniknął... no i ani jeden szew jeszcze ze mnie nie wypadł!!! Evil or Very Mad Ile jeszcze będę chodziła z tymi sznurkami w ........ ???

A Jasio grzeczny chłopczyk. Cycujemy jakoś co 2 - 2,5 godziny, ładnie przybiera, dużo śpi. Nocki z reguły też dobre, do tej pory tylko 2 razy postanowił czuwać nocami, trwało to jakieś 1,5 godziny.

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Wrz 16, 2014 7:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

U nas od wczoraj w przedszkolu znowu kryzys, rano nie chce iść, na niemieckim płacze i musi z nim siedzieć ich Pani. Ale chyba to przez to że mają co chwilę jakieś zajęcia angielski, niemiecki, Logopedę, panią od sztuki i on nie chce z kims innym. Moim zdaniem powinni zacząć to wszystko za jakiś miesiąc jak te maliszki trochę się zaklimatyzują.

Łobuz jeśli chodzi o zabawy to on nie chce np bWić się jak coś robią razem typu różne gry czy piosenki. Ostatnio bawili się w xhodzi lisek koło drogi i Michał miał biegać to tego nie robi... Tak samo jak Pani uczy ich wierszyka na pasowanie przedszkolaka to mój Michał siada na krześle i mówi że on nie bedzie... Może mu się zmieni...
Ale coś wynosi mimo ego bo jakieś pisenki w domu śpiewa, cośtamprzy tym pokazuje więc cośsię uczy Wink
Fajnie że u Was lepiej z przedszkolem i że Z Jasiem nie ma problemów Wink

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Wrz 16, 2014 8:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz napisał:
Ty chyba też nie, o ile dobrze kojarzę?

dobrze,dobrze Wink

Łobuz napisał:
że takie maluchy 3-letnie raczej bawią się właśnie same, dopiero później to się zmienia.

dobrze wiedziec, bo u nas tez to tak wyglada. kazde 2latki siedza same mimo ze jest duzo dzieci obok.

myslałam ze 3lata to juz taki wiek gdzie chetnie bawia sie razem.

Łobuz napisał:
Mi zostały jeszcze 3 tygodnie połogu.

tak własnie myslałam pare dni temu czy Tobie juz sie skonczył połog czy jeszcze trwa..ale i tak chyba nie masz co narzekac na krwawienia? ja to musiałam cały czas smigac z podkładami,podpaskami ktorych nienawidze Razz

Łobuz napisał:
no i ani jeden szew jeszcze ze mnie nie wypadł!!! Evil or Very Mad Ile jeszcze będę chodziła z tymi sznurkami w ........ ???

a jestes pewna ze nie wypadł? to widac gołym okiem???

łobuz a jak tam sprawy łozkowe? chce sie czy nie Razz ? jak libido podczas karmienia piersia? wzrasta czy wrecz przeciwnie?

----

Anetko a jak Ty sie czujesz?
jaki porod sie szykuje? sn czy cc?

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Wrz 16, 2014 8:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind ja dzisiaj miałam wizytę. Młody(Pawełek albo Wojtuś) ułożony główką w dół, ma już 1130g więc już nie taki mały. No chciałabym urodzić naturalnie, nie chcę cc. Zobaczymy jak to się potoczy.
A czuję się zmęczona a to jeszcze 3 miesiące do terminu porodu, trochę pochodzę i nogi mi puchną i bolą. Ale damy radę Smile

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Wrz 17, 2014 10:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anetko rozumiem Smile

ps- jak to jest byc w 2giej ciazy majac juz u boku 3latka?
jest ciezko? chodzi mi o sprawnosc fizyczna?

czy 3latek daje Ci odetchnac czy jestes na pełnych obrotach?

Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Czw Wrz 18, 2014 11:52 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind odkąd wróciłam ze szpitala, chodzę po domu bez dolnej bielizny. Teraz plamienia już prawie nie ma, a na początku, gdy jeszcze często plamiłam, chodziłam z rolką papieru toaletowego i wolałam się wytrzeć na bieżąco i być TAM suchą, niż kisić to wszystko w podpaskach...

Z libido chyba troszkę lepiej, niż po I porodzie, ale co z tego?..
Ja jeszcze nie dałabym rady, a mąż chyba cały by się poharatał moimi wewnętrznymi szwami, które wciąż uparcie siedzą... Laughing

Skąd wiem, że szwy nie wypadają?
Bo część z nich miałam przy ujściu pochwy, czyli widziałam wystające sznurki i gdyby nie dzisiejsza pęseta i nożyczki położnej - nadal by tam tkwiły! Reszta - nadal wewnątrz. Czułam je wyraźnie, jak skrobały mi palec, gdy musiałam zakładać sobie globulki, przepisane mi w szpitalu (odkażające)

anetko a pierwszy poród też miałaś sn, nie?
Jesli Wojtuś/ Pawełek odwrócony właściwie, to może pójdzie wszystko po Twojej myśli.

wind wiem, że pytanie nie było do mnie, ale i tak chciałam wrzucić swoje 3 grosze, że w II ciąży z moim 3-latkiem u boku czułam się rewelacyjnie. W pełni sprawna, aktywna, zaangażowana w zabawę mamuśka. Promenada, kilkukilometrowe spacery, plaża... Zawsze będę dobrze wspominała II ciążę.

Jasio ma już 3670 gram (tydzień temu: 3200g).
Przybiera, jak szalony! Laughing A mama ma chyba samą śmietankę, a nie mleczko w cycusiach! Laughing

Adaś dziś - dla miłej odmiany - nie płakał w przedszkolu. Mają tam jakąś praktykantkę i mały wciąż wspomina panią Małgosię... Smile Może dzięki tej młodej lepiej miną mu te trudne chwile.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 3 z 41