Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Postinor Duo

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość

PostWysłany: Czw Paź 12, 2006 8:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Mam male pytanko.
Podczas stosunku zsunela nam sie prezerwatywa. Bylo to ok godziny 14. O 21 wziela pierwsza tabletke postinoru. Lekarz powiedzial mi ze nastepna mam wziac po 7 godzinach. A na ulotce bylo napisane ze po 12godzinach.
Druga tabletke wzialam o godzinie 5 rano (czyli 8 h po pierwszej)
Czy tabletka powinna zadzialac ?
Powrót do góry
agusia39

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Paź 12, 2006 9:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

napewno zadziala - nalezy w tym przypadku wziąć tabletke najwcześniej po 7 godzinach a najpóźniej po 12 Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gość

PostWysłany: Czw Paź 12, 2006 9:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziekuje. Przyznam ze sie uspokoilam.
Pozdrawiam Smile
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Czw Paź 12, 2006 9:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A czy powinno pojawic sie krwawienie?
Powrót do góry
agusia39

PostWysłany: Czw Paź 12, 2006 10:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

postinor dziala na zasadzie przyspieszonego złuszczania sie macicy - czyli sa to tabletki zazwijmy je wczesno poronne- ale to moja opinja Smile

zapewne jednak zaraz sie ktoś wypowie w tej kwestji Wink

Ostatnio zmieniony przez agusia39 dnia Pią Paź 13, 2006 6:14 pm, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Pią Paź 13, 2006 6:36 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jezeli krwawienie sie nie pojawi ?
Mija grugi dziena u mnie krwawienie sie nie pojawilo
Powrót do góry
agusia39

PostWysłany: Pią Paź 13, 2006 5:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to jest prawdopodobne ze nie ma czego zluszczać Smile ale dla pewności lepiej udac sie do ginekologa Smile
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Paź 13, 2006 11:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

agusia39 napisał:
postinor dziala na zasadzie przyspieszonego złuszczania sie macicy - czyli sa to tabletki zazwijmy je wczesno poronne- ale to moja opinja Smile

zapewne jednak zaraz sie ktoś wypowie w tej kwestji Wink

no walsnie co do postinoru to tez keidys uwazalam ze to tabletka wczesnoporonna... ale na zajeciach dowiedzialam ze ze ona ma wplyw tylko na to ze zageszcze sie sluz szyjkowy i plemniki nie maja sie jak dostac do jejeczka czyli nie dochodzi do zaplodnienia:)
mozna go brac do 72h po stosunku ale 24h po stosunku daje prawie 100% pewnosci czyli im szybciej tym lepiej Smile zreszta kolezanki wyzej juz opisaly to wystarczajaco:) pozdarwiam
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Paź 13, 2006 11:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Anonymous napisał:
a jezeli krwawienie sie nie pojawi ?
Mija grugi dziena u mnie krwawienie sie nie pojawilo

ale chodzi ci o drugi dzien po zazyciu postinoru??
krwawienie moze wystapic ale nie musi, to jest dosc duza dawka hormonow wiec moze wystapic po zazyciu lekkie krwawienie... a miesiaczke powinnas dostac w terminie:)
ja kiedys wzielam postinor bo pekla nam prezerwatywa i wiedzialam ze na 100% mam te 3 najplodniejsze dni... miesiaczka przyszla regularnie co do dnia:) nie mialam zadnych skutkow ubocznych.. typu jakiegos krwawienia, wymiotow:) nie martw sie jezeli wzielas go w odpowiedni czasie czyli do 72 h powinno byc dobrze:) ale jak sie martwisz to przejdz sie do ginekologa albo z rob test:) pozdrawiam
Powrót do góry
agusia39

PostWysłany: Sob Paź 14, 2006 8:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pituszka to co opisujesz to jedne możliwości działań postinoru

wiadome jest te z ze niedopuszcza on do zagnieżdżenia sie zapłodnionej komórki w macicy a to możemy określić jako wynik poronny- nikt nie jest w stanie stwierdzic podczas przepisywania leku ( szczegolnie ze moze go przepisac nawet weterynarz czy zapłodnienie juz nie nastapilo.

Pozatym dziwi mnie fakt dlaczego jest to jedyny w polsce dostepny taki środek - przeciez nie jest problemem wyprodukowanie innego-podobnego Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 2 z 8