Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Postinor Duo

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sob Sty 19, 2008 1:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak jak napisała pinezka przeczytajcie ulotkę.
mogą wystąpić krwawienia kilka dni po zażyciu ale jest to skutek uboczny (tak jak nudności, ospałość) i to czy się pojawi czy nie, nie ma znaczenia dla oceny skuteczności. po prostu każdy organizm reaguje inaczej. ja bp. jak zażyłam kiedyś escapelle nie miałam żadnych skutków ubocznych. krwawienia też nie.
proponuje, żebsycie zrobili test ciążowy w dniu spodziewanej miesiączki, bo po tabletce "po" okres może się spóźnić.
monika_m

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Lut 09, 2008 10:00 pm    Temat postu: . Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja kiedyś zażyłam postinor kilka dni przed okresem w 3dobie po stosunku i podziałał
głowa do góry!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
anna maria

PostWysłany: Sro Maj 21, 2008 8:10 am    Temat postu: postinor duo Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie jak dlugo musze odstawic dziecko od piersi przy uzyciu postinoru duo

----edited by emilka----
przyłączyłam do tematu o postinorze
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Maj 21, 2008 9:39 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nakarm dziecko przed zażyciem postinoru i staraj się jak najdłużej odczekać z nastepnym karmieniem (najlepiej 48h, ale jak się nie uda, to po prostu jak najdłużej - chociaż 18h)
Ilovechocolate

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 6:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hymm Piszę tu, poniewż zaczełam się denerwować kiedy przeczytałam gdzes na forum ,że już 2 dziewczyny po przyjęciu prostinoru zaszły w ciązę.Mineło już 6 tygodni od stosunku, pierwszą tabletke Prostinoru przyjełam zanim upłyneło 24 h drugą zgodnie z zaleceniami 12 h po pierwszej. Trzy dni po przyjęciu tabletki miałam krwawienia, które wyglądały jak zwykła miesiączka. Niedługo spodziewam się okresu, więc uspokoję się napewno z jego przyjściem. Jednak ta informacja o zajściu w ciąże mimo przyjęcia prostinoru mnie przerazila ! Generalnie to od jakiegoś tygodnia mam mdłości, wachcania nastroju i bóle brzucha, jednak miałam to krwawienie 3 dni po przyjęciu tabletki... chciałabym się dowiedzieć czy jest jakas możliwośc,żebym była w ciąży ?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 8:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

postinor a nie prostinor Wink
jakaś możliwość jest, żebys była w ciąży. antykoncepcja "po" nie ma skuteczności 100%, ale blisko, więc powinno być ok Smile
a w którym dniu cyklu była wpadka?
aha, jak się obawiasz, to test już będzie wiarygodny skoro minęło 6 tygodni od stosunku
mimi24

PostWysłany: Pon Wrz 15, 2008 7:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam ja mialam wpadke 10.09 tabletke przyjelam po 12 godz.od wpadki i po kolejnych 12 nastepna dodam ze bylam w trakcie okresu (6dzien) okres trwa u mnie 7 dni wczoraj dostalam plamienia (4dzien od przyjecia postinoru) teraz sie martwie czy wszystko bedzie dobrze a do kolejnego okresu jeszcze dobre 3 tygodnie Prosze napiszcie czy mam duze szanse ze nie bede w ciazy?????? Sad
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Wrz 15, 2008 8:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

praktycznie żadnych
introligator

PostWysłany: Wto Wrz 16, 2008 1:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mimi24 napisał:
Prosze napiszcie czy mam duze szanse ze nie bede w ciazy??????

emilka napisał:
praktycznie żadnych

Tak w sumie to odpowiedź powinna brzmieć "Praktycznie 100%" Razz Nie ma żadnych szans na ciążę, a szansa, że nie będzie w ciąży, wynosi praktycznie 100% Very Happy
Powrót do góry
mimi24

PostWysłany: Wto Wrz 16, 2008 1:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to mnie troche uspokoilo ale nadal zyje w stresie te plamienia sa dosyc obfite i wyglada na to jak bym miala drugi okres mam nadzieje ze to dobrze mam kekkie mdlosci ale to chyba wina leku albo moja psychika ktora sfiksowala po tej wpadce dziekuje za wasze wypowiedzi Smile wiec pozostaje mi czekac na prawdziwy okres
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 6 z 8