Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 1:47 pm Temat postu: |
|
|
tak jak napisała pinezka przeczytajcie ulotkę.
mogą wystąpić krwawienia kilka dni po zażyciu ale jest to skutek uboczny (tak jak nudności, ospałość) i to czy się pojawi czy nie, nie ma znaczenia dla oceny skuteczności. po prostu każdy organizm reaguje inaczej. ja bp. jak zażyłam kiedyś escapelle nie miałam żadnych skutków ubocznych. krwawienia też nie.
proponuje, żebsycie zrobili test ciążowy w dniu spodziewanej miesiączki, bo po tabletce "po" okres może się spóźnić. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
monika_m
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 10:00 pm Temat postu: . |
|
|
ja kiedyś zażyłam postinor kilka dni przed okresem w 3dobie po stosunku i podziałał
głowa do góry! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anna maria
|
Wysłany: Sro Maj 21, 2008 8:10 am Temat postu: postinor duo |
|
|
mam pytanie jak dlugo musze odstawic dziecko od piersi przy uzyciu postinoru duo
----edited by emilka----
przyłączyłam do tematu o postinorze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Maj 21, 2008 9:39 am Temat postu: |
|
|
nakarm dziecko przed zażyciem postinoru i staraj się jak najdłużej odczekać z nastepnym karmieniem (najlepiej 48h, ale jak się nie uda, to po prostu jak najdłużej - chociaż 18h) _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ilovechocolate
|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 6:03 pm Temat postu: |
|
|
Hymm Piszę tu, poniewż zaczełam się denerwować kiedy przeczytałam gdzes na forum ,że już 2 dziewczyny po przyjęciu prostinoru zaszły w ciązę.Mineło już 6 tygodni od stosunku, pierwszą tabletke Prostinoru przyjełam zanim upłyneło 24 h drugą zgodnie z zaleceniami 12 h po pierwszej. Trzy dni po przyjęciu tabletki miałam krwawienia, które wyglądały jak zwykła miesiączka. Niedługo spodziewam się okresu, więc uspokoję się napewno z jego przyjściem. Jednak ta informacja o zajściu w ciąże mimo przyjęcia prostinoru mnie przerazila ! Generalnie to od jakiegoś tygodnia mam mdłości, wachcania nastroju i bóle brzucha, jednak miałam to krwawienie 3 dni po przyjęciu tabletki... chciałabym się dowiedzieć czy jest jakas możliwośc,żebym była w ciąży ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 8:13 pm Temat postu: |
|
|
postinor a nie prostinor
jakaś możliwość jest, żebys była w ciąży. antykoncepcja "po" nie ma skuteczności 100%, ale blisko, więc powinno być ok
a w którym dniu cyklu była wpadka?
aha, jak się obawiasz, to test już będzie wiarygodny skoro minęło 6 tygodni od stosunku _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mimi24
|
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 7:16 pm Temat postu: |
|
|
witam ja mialam wpadke 10.09 tabletke przyjelam po 12 godz.od wpadki i po kolejnych 12 nastepna dodam ze bylam w trakcie okresu (6dzien) okres trwa u mnie 7 dni wczoraj dostalam plamienia (4dzien od przyjecia postinoru) teraz sie martwie czy wszystko bedzie dobrze a do kolejnego okresu jeszcze dobre 3 tygodnie Prosze napiszcie czy mam duze szanse ze nie bede w ciazy?????? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 8:16 pm Temat postu: |
|
|
praktycznie żadnych _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
introligator
|
Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 1:14 pm Temat postu: |
|
|
mimi24 napisał: | Prosze napiszcie czy mam duze szanse ze nie bede w ciazy?????? |
emilka napisał: | praktycznie żadnych |
Tak w sumie to odpowiedź powinna brzmieć "Praktycznie 100%" Nie ma żadnych szans na ciążę, a szansa, że nie będzie w ciąży, wynosi praktycznie 100% |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mimi24
|
Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 1:52 pm Temat postu: |
|
|
to mnie troche uspokoilo ale nadal zyje w stresie te plamienia sa dosyc obfite i wyglada na to jak bym miala drugi okres mam nadzieje ze to dobrze mam kekkie mdlosci ale to chyba wina leku albo moja psychika ktora sfiksowala po tej wpadce dziekuje za wasze wypowiedzi wiec pozostaje mi czekac na prawdziwy okres |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|