Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mimi24
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 8:20 am Temat postu: |
|
|
witam i mam jeszcze jedno pytanie troche sie stresowalam i dzisiaj rano zrobilam sobie test (12 dni od zarzycia postinoru) wynik byl negatywny czy test mogl sie mylic?? i czy nie za szybko zrobilam ten test czy wynik jest wiarygodny?? prosze o odp. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kinia_18 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 9:47 am Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem za bardzo się boisz, spokojnie w twoim wypadku ciąża jest praktycznie nie możliwa, co do testu to powinnien być wiarygodny. A plamnienia są efektem ubocznym nie[prządanym więc nie jest to dobrze ale wiele dziewczyn tak ma i nic z tego powodu im niejest. To znaczy tylko że twuj organizm nie reaguje dobrze na taką dawke hormonów. Ale w ciąży niejesteś i się nie martw. _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Lagunka
|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 8:23 pm Temat postu: Jak duze jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze |
|
|
Z sb na ndz zrobilam cos bardzo bezmyslnego.Nie wiedzac czy mam plodne czy nie (od dosc dawna jestem sama i nie bylo mi to potrzebne)uprawialam seks (stosunek przerywany bez zabezpieczenia).Bylam dzis u lekarza przepisal mi postinor, ktorego pierwsza tabletke wzielam 30pare godzin po...lekarz powiedzial mi ze jestem po owulacji i na 50procent jestem w ciazy!!!! zebym wziela ten postinor mimo wszystko ale i tak juz nic nie pomoze bo postinor jest skuteczny przed owulacja a nie po.A poza tym minelo 30pare godzin po stosunku wiec w tym czasie juz dawno moglo dojsc do zaplodnienia.I jedyne co mi pozostaje to sie modlic!!!!Ewentualnie zastosowac wkladke ktora daje 100procentowa plodnosc ze w tej ciazy nie bede.Prosze powiedzcie mi jak duze sa szanse ze bedac po owulacji (tylko ktory dzien?)uprawiajac seks przerywany i biorac pigulke 3o pare godzin po...moge byc w ciazy?!
------edited by emilka-----
temat przeniosłam do tematu pokrewnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 8:50 pm Temat postu: |
|
|
eee a lekarz jakiś niedouczony zdeczka chyba? postinor jeszcze zapobiega zagnieżdżeniu a zagnieżdżenie nie następuje zwykle tak szybko. wg mnie małe szanse na ciązę _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mimi24
|
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 9:03 am Temat postu: |
|
|
jestem przerazona!!!! wczoraj powinnam dostac okresu i nic!! obawiam sie najgorszego ze postinor mi nie pomogl?? Czytalam na forum ze po takiej dafce hormonow okres moze sie oppoznic ale nie ktore z was dostawaly go w terminie. Test robilam 2 tyg.po zarzyciu tabletki wyszedl negatywny ale nadal nie mam okresu jutro zrobie kolejny test i jezeli wyjdzie negatywny mozna mu ufac??? odpiszcie cos prosze!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martynka009
|
Wysłany: Czw Gru 18, 2008 8:28 pm Temat postu: |
|
|
wziełam tabletke jakies 25 godzin po stosunku nastepna wziełam 12 godzin pozniej zadnych skutków ubocznych nie miałam krawawienie nie anstapiło Czy jestem w ciazy ?????? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nojje
|
Wysłany: Czw Gru 18, 2008 9:20 pm Temat postu: Re: Jak duze jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze |
|
|
a ile dni od wzięcia Postinoru minęło?
Krwawienie powinno (ale nie musi) wystąpić ok 3-4 dni po ostatniej tabletce.
Dodano po 3 minutach:
Lagunka napisał: | Ewentualnie zastosowac wkladke ktora daje 100procentowa plodnosc ze w tej ciazy nie bede. |
Jaka wkładkę? Nie słyszałam o czymś takim. Może mi ktoś wyjaśnić? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Gru 18, 2008 10:58 pm Temat postu: |
|
|
nie ma wkładek zadnych..chyba ze spirala? o to chodzi?
dlaczego wziełas 2 razy postinor? nie za duzo? nie wiem czy przez to nie opozni ci sie @ i to ostro.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 12:24 am Temat postu: |
|
|
wind, postinor jest dwutabletkowy i drugą dawkę się bierze po 12h
a co do wkładki jako antykoncepcja ratunkowa, to założyć ją można do 5 dni po stosunku, nie dopuszcza do zagnieżdżeia sie zapłodnionej komórki jajowej, skuteczność nawet ponad 99%, ale nie zaleca się jej zakładania kobietom, które jeszcze nie rodziły _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martynka009
|
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 3:42 pm Temat postu: |
|
|
pierwsza tabletke wziolam w poniedzialek o 20.00 a druga w wtorek o 8;00 rano.... czuje sie opieta sa to skutki uboczne wiedz chyba tabletka zadziałała a test chce zrobic tak okolo 27 grudnia jakos mam nadzieje ze wyjdzie negatywnie )) pozdrawiam
Dodano po 5 minutach:
mam smutne dni jestem tak jak by zamknieta w sobie to po pierwsze a po drugie mam takie wrazenie ze prztyyłam ( po tabletkach antykoncepcyjnych prawdo podobnie tyje sie... A wiedz co wy nato? Jestem w ciazy czy nie boje sie strasznie..... Rozmawiałam otym z kolezanka ona mowi ze wychodzi na to ze tabletki sie przyjeły i bedzie ok |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|