Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nojje
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 5:17 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli tabletke wzięłaś we wtorek to jest jeszcze szansa, ze dostaniesz krwawienie - choć powtarzam - nie jest to konieczne!
Czy jesteś w ciąży? Tego Ci nie powiemy. Nie wiemy w jakim momencie cyklu współżyłaś. Zrób test i miejmy nadzieję, że Ci ulży
Dodano po 3 minutach:
emilka napisał: |
a co do wkładki jako antykoncepcja ratunkowa, to założyć ją można do 5 dni po stosunku, nie dopuszcza do zagnieżdżeia sie zapłodnionej komórki jajowej, skuteczność nawet ponad 99%, ale nie zaleca się jej zakładania kobietom, które jeszcze nie rodziły |
Sorrki, że tak się czepiłam tej wkładki, ale jakem stara - pierwszy raz słyszę o takiej metodzie "antykoncepcji ratunkowej".
Ta "WKŁADKA", którą się zakłada to normalna spirala?
I dlaczego nie powinny jej stosować kobiety, które nie rodziły?
Na jak długo sie ja zakłada? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martynka009
|
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 6:25 pm Temat postu: |
|
|
dzieki miejmy nadzieje ale wszytko wskazuje na to ze bedzie ok moja kumpela wziela tez i mowiła ze krwawic nie krawila i zadych skutkow ubocznych nie miała wiedz bedzie dobrze dziekuje za wsparcie Ja mysle ze bedzie OK jestem tego zdania ze tabletki ktore tyle kasy kosztuja i jest ich tylko 2 w opakowaniu daja skutki ) rozumiem jelsi byly by to tabletki ktore mozna kupic bez recepyt za gorsze to watpie ze dawaly by skutki a te akurat sa na recepte i wogule wiedz dziekuje jeszcze raz ) Miejmy nadzieje ze Uda sie wszystko i nie bede w ciazy ) a czy miesiaczka bedzie mi sie spozniala bo wszytko wskazuje na to ze powinlam dostac 25-27 grudnia a wiedz bede czekac na miesiaczke.... chyba ze przez tabletki bedzie sie spozniac... hmmm nie mam pojecia pozdrawiam
Dodano po 1 minutach:
a jeszcze jedno czy test mam zrobic teraz czy poznije?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nojje
|
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 6:33 pm Temat postu: |
|
|
Test zrób ok 2 tygodnie po "feralnym" stosunku
Jak poczytasz na forum - może być już 12 dnia.
Jak będzie z miesiączką to ciężko teraz stwierdzić. Podczas takiej ingerencji w organizm, jaką serwuje Postinor nie zdziw się jak wszystko Ci się rozreguluje na jakiś czas.
Wiem po sobie, bo też kilka lat temu miałam przygodę z Postinorem i miałam nieregularne miesiączki przez parę następnych miesięcy. Ale cokolwiek by sie nie stało - kiedys wszystko wróci do normy.
Czekaj spokojnie na okres, zrób test i jeśli wszystko będzie po Twojej myśli to pomyśl o jakims zabezpieczeniu na przyszłość ( np tabletki anty), zeby ominąć takich niepotrzebnych stresów
Powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martynka009
|
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 7:39 pm Temat postu: |
|
|
a mam jeszcze jendo pytanko czy jesli wilas te tabletki dostalas bardzio duzy apetyd ?? cioo bo ja mam hehe ;p
Dodano po 7 minutach:
a tak czytam sobie to wszytko co pisali inni ja mam skutki uboczne bo mam nudnosci boli mnei torszk enie raz brzuch ma wzdecia czy jak to tam hehe... wiedz na to wychodzi ze postinor duo sie przyjol bo jelsi by nie to bym skutkow ubocznych nie miała cio nie ??? : |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nojje
|
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 7:48 pm Temat postu: |
|
|
Hm oj tego to nie pamiętam, bo Postinor brałam kilka lat temu. Ale możliwe, że ten apetyt to zapowiedź zbliżającego sie okresu? Nie wiem...
Faktem jest, że od kiedy zaczęłam brać tabletki anty, to "jem za dwóch"
Gdyby nie to, ze regularnie uprawiam sport to pewnie byłabym juz z 10kg cięższa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martynka009
|
Wysłany: Pon Gru 22, 2008 10:03 am Temat postu: |
|
|
ahaa :)dziekuje ci bardzo milam ci sie o jeszcze cos zapytac czy po wzieciu postinor duo mialas tali sluz z macicy na majtkach bo kurzce ja czytalam ze wlasnie tak ma byc nio i ja mam..... nie moge nad tym zapanowac..... te tavletki maja starsznie silne działanie i duzo skutków ubocznych... pozdawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Loli1177
|
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 11:02 pm Temat postu: ... |
|
|
Mam pytanie....współżyłam z moim chłopakiem w 9 dniu cyklu...prezerwatywa nie pękła...nie zsunęła sie...tylko z tego co powiedział mój chlopak była troszkę za luźna...dla pewności zażyłam escapelle ...jakies 2 godziny po (jedyne skutki uboczne to uczucie zmęczenia i lekki ból głowy) ......czy mam wiec powód żeby się stresować?? Szczerze mówiąc i tak sie boję...naczytałam się trochę na forum i już nie wiem co myśleć pewnie niepotrzebnie panikuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 11:54 pm Temat postu: |
|
|
skoro gumka sie nie zsunęła, to niepotrzebnie brałaś escapelle. bedzie wszystko ok _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Gru 28, 2008 12:00 am Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem niepotrzebnie tę tabletkę zażyłaś. Prezerwatywa nie pękła i nie zsunęła się wiec plemniki nie miały jak się dostać do pochwy.
Nie ma się czym martwić. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|