Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Sob Paź 14, 2006 2:03 pm Temat postu: |
|
|
mam nadzieje ze to pierwsze bo troszke sie boje.
Dziekuje. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sob Paź 14, 2006 4:46 pm Temat postu: |
|
|
agusia39 napisał: | pituszka to co opisujesz to jedne możliwości działań postinoru
wiadome jest te z ze niedopuszcza on do zagnieżdżenia sie zapłodnionej komórki w macicy a to możemy określić jako wynik poronny- nikt nie jest w stanie stwierdzic podczas przepisywania leku ( szczegolnie ze moze go przepisac nawet weterynarz czy zapłodnienie juz nie nastapilo.
Pozatym dziwi mnie fakt dlaczego jest to jedyny w polsce dostepny taki środek - przeciez nie jest problemem wyprodukowanie innego-podobnego |
no fakt masz racje, jest to jedyny taki srodek... chociaz sa takie tabletki ktore mozna barc nawet do 4 tygodnia i powoduja one zluszczenie sie macicy.. dla mnie to te tabletki sa wczesnoporonne...ale kazdy uwaza inaczej:)
a co do tego weterynarza to nie wiedzialam hehe.. pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Macie Gość
|
Wysłany: Pon Paź 16, 2006 7:11 pm Temat postu: 72h... |
|
|
mam pytanie.....moja kobieta zamiast postinoru dostala Gravistat 250...lekarz kazal jej wziasc 2 tabletki dzisiaj o 19 i 2 jutro rano.Czy to bedzie skuteczne ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Paź 16, 2006 7:24 pm Temat postu: |
|
|
Cytuje to co znalazłam w necie na temat tych pigułek:
Stosując doraźną antykoncepcję, w większości przypadków nie dochodzi do ciąży. Ale jak wiadomo żadna ze znanych metod antykoncepcji nie jest skuteczna w stu procentach. Odsetek niepowodzeń tej metody zapobiegania ciąży jest nie większy niż 2%. Skuteczniejsze oczywiście byłoby codzienne stosowanie klasycznych pigułek antykoncepcyjnych.
Metoda ta może być stosowana w każdym przypadku, gdy niezależnie od wieku kobieta czuje się zagrożona niepożądaną ciążą a od niezabezpieczonego stosunku nie minęło więcej niż 72 godziny.
* Metoda ta nie prowadzi do przerwania ciąży ani do wywołania poronienia. Jeśli jest się już w ciąży, to nie ma sensu przyjmowanie pigułek do antykoncepcji doraźnej.
* Przed przyjęciem pigułek trzeba mieć zupełną pewność, że rzeczywiście nie chce się zajść w ciążę.
* Antykoncepcja doraźna może być stosowana tylko w wyjątkowych sytuacjach, absolutnie nie powinno się traktować tej metody jako stałego sposobu zapobiegania niepożądanej ciąży (niebezpieczne może być zastosowanie tej metody więcej niż dwa razy w ciągu jednego miesiąca).
* Należy pamiętać, że w przypadku kontynuacji współżycia seksualnego, po zastosowaniu doraźnej antykoncepcji, konieczne będzie stosowanie innych pewnych metod zapobiegania ciąży. Nie można, bowiem wykluczyć, że " mogło dojść do przesunięcia terminu owulacji.
* Po przyjęciu pigułek do antykoncepcji doraźnej aż do następnej miesiączki absolutnie nie możesz polegać na tzw. kalendarzyku małżeńskim (ciążowym).
To tyle, jakby co to jeszcze znalazłam inne ionformacje, ale to poczekam na konkretne pytania:P _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 7:25 pm Temat postu: |
|
|
po 5 dniach od zazycua postinoru dostalam krwawienie. Bardzo obfite.
A terminowa miesiaczke mam 4 dnia miesiaca. Czy pojawi sie ona ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 8:23 pm Temat postu: |
|
|
możliwe ze nie - ale napewno powinnaś dostać kolejnego okresu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
frusia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 28, 2006 1:08 am Temat postu: |
|
|
witam
w poniedzialek o godz 24 kochalam sie z chlopakiem
podczas stosunku pekla nam prezerwatywa
wytrysk byl we mnie
a fakt ze pekla nam prezerwatywa zauwazylismy po wyjeciu czlonka z pochwy
przestraszylismy sie
nie wiem czy mialam akurat wtedy dni plodne czy nie poniewaz od jakies 4 miesiecy mam nieregularne miesiaczki
pojechalismy na pogotowie gdzie skierowano nas do lekarza rodzinnego ktory mial akurat o tej porze dyzur nocny przepisal mi postinor duo
byl to lekarz rodzinny a nie gonekolog
pojechalismy do apteki i kupilismy
gdzies po 3 godz od stosunku czyli ok 2 w nocy zazylam pierwsza tabletka
nastepna wzielam na drugi dzien po 12 godz o godz 14.
czy postinor daje 100% pewnosc ze nie bede w ciazy?
mam jakies obawy i leki ze jednak on nie zadziala nie wiem dlaczego
i czy nie ma roznicy w zazywaniu tej tabletki jesli sie ma nieregularne okresy????
aha i jeszcze czy musi pojawic sie krwawnienie?bomi sie wogole na razie nie pojawia
prosze o szybka odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Czw Gru 28, 2006 2:54 am Temat postu: |
|
|
krwawienie powinno wystapic w normalnym terminie miesiaczki z mozliwym przesunieciem 3 dni do przodu lub do tylu.
Jednak skoro masz nieregularne oblicz srednia ze wszystkich cykli i bedziesz mniej wiecej wiedziec kiedy okres sie pojawi _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
frusia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 28, 2006 12:28 pm Temat postu: |
|
|
ale czy dni plodne i nieplodne maja jakis wplyw na dzialanie postinoru??
i chcialam jeszcze uzysjac odpowiedz na inne moje pytania!
czy daje on 100% pewnosc ze nie bede w ciazy? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Gru 28, 2006 1:41 pm Temat postu: |
|
|
frusia dni plodne i nieplodne nie maja wplywu na to jak zadziala postinor:) a jezeli zazylas 3 godziny po stosunku to bardzo szybko wiec nie martw sie mysle ze w ciazy nie jestes:) ja tez kiedys bralam postinor 24h po stosunku i wszystko bylo oki:) czekaj cierpliwie na okres i nie denerwuj sie:) pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|