Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Aga xs Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 03, 2007 3:57 pm Temat postu: |
|
|
Gratuluje.Wszystko bedzie dobrze.Duzo zdrowka zycze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
someonex
|
Wysłany: Sro Mar 28, 2007 12:09 am Temat postu: postinor duo zażyty w okresie płodnym |
|
|
Witam, mam sporo problem, wczoraj podczas stosunku w najmniej odpowiednim momencie pod każdym względem pękła prezerwatywa. Jest to problem tym bardziej że moje dziewczyna jest teraz w okresie płodnym, konkretnie 14dzień cyklu. Po 20godzinach zażyła postinor-duo wg wskazówek ginekologa no i teraz zaczynają się schody. Chciałbym się dowiedzieć jak teraz bedzie sprawa wyglądała, tj. kiedy bedzie dokladnie wiadomo o tym czy jest w ciąży czy nie, no i czytałem na kilku forach że osobom które wzięły ten preparat moze sie przesuwać okres, tylko teraz pytanie, kiedy w razie czego mamy sie jeszcze bardziej zacząć martwic? ;/ No i jak to wszystko teraz bedzie wyglądało... ;(( błagam pomóżcie, każda informacja będzie cenna |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sro Mar 28, 2007 2:45 am Temat postu: |
|
|
postinor jest po to zeby pomogl w takich przypadkach ja tez kiedys wzielam, pekla gumka w okresie plodnym...zadnych skutkow ubocznych a okres przyszedl regularnie ale tez sa przypadki ze okres sie spoznia.... wiec mozecie zrobic test juz po 6 dniach od stosunku a potem powtorzyc w dniu spodziewanej miesiaczki ja trzymam kciuki zeby bylo ok pozdrowienia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
someonex
|
Wysłany: Czw Mar 29, 2007 9:29 am Temat postu: |
|
|
A jak długo mniej wiecej są te skutki uboczne? Bo oczywiście pojawiły się mdłoście, bóle podbrzusza itp..;/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Mar 29, 2007 12:31 pm Temat postu: |
|
|
o z tym to roznie zalezy od organizmu... ale najczesciej chyba do tygodnia po zazyciu czasmi oczywiscie jest dluzej albo ustepuja dopiero jak sie dostanie okres.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
123456789
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 9:39 pm Temat postu: Pomocy |
|
|
Mieliśmy z moją dziewczyną wpadkę - pękłą prezerwatywę... To było w srodku cyklu na 100% dojdzie do zapłodnienia.. mam proźbę o pomoc i o odpowiedzi na pytanie - jakie są uboczne skutki zażycia postinolu Duo - bo mamy zamiar go zarzyć dziś w nocy. prosze też o jakieś porady itp. pomocy...
----edited by emilka----
temat został przyłaczony do tematu, dotyczącego postinoru duo |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 10:00 pm Temat postu: |
|
|
To jest niesamowita bomba chormonalna wiec napewno nie wplywa zbyt korzystnie na organizm ale mysle ze jak raz wezmie to nic sie zlego nie powinno zdarzyc.
Ps. Uwarzajcie troche bardziej nastepnym razem... Albo zrozumcie ze trzeba czasem wziac na siebie konsekwencje wlasnej glupoty i lekkomyslnosci...
Takze na przyszlosc pamietajcie ze akcja pociaga za soba reakcje.
Te tabletki nalezy zarzyc do 72h po stosunku, najlepiej oczywiscie nie zwlekac do konca, tylko zarzyc wczesniej. Pozatym nie sa to tabletki wczesnoporonne jak nie ktorzy blednie rozumuja, te tabletki tylko utrudniaja dostep plemnikom do komorki jajowej.
Np. Zageszczaja sluz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 10:27 pm Temat postu: |
|
|
na 100% to nie ma, że dojdzie do zapłodnienia i po niezabezpieczonym stosunku. wiesz ile kobiet się stara o dziecko i kocha "do końca" w środku cyklu i nic? więc tej 100%owej pewności to nie ma. a co do tabletki "po" to ważne jest żeby jak najszybciej zażyć, bo im później tym jest mniejsza skuteczność. skutki uboczne lub ich brak zależą od organizmu. głowa do góry. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 11:38 pm Temat postu: |
|
|
skutki moga byc rozne. Poprzez bol glowy, plamienie ktore moze nastapic kilka dni po tabletce (ale nie musi),bole brzucha, wymioty itp. Jak wezmie Twoja dziewczyna tabletke to niech przeczyta sobie ulotke i tam wszystko pisze dokladnie. A najlepiej niech ja zachowa zeby pozniej sie nie stresowala skutkami jesli beda. Uwazam ze jesli nie chcecie zostac rodzicami to pedzcie jak najszybciej po escapelle lub postinor, pozdrawiam i powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
123456789
|
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 10:20 am Temat postu: |
|
|
O 22 wzieła tabletkę (30 h po), nie krwawiło, nie wymiotowała... za godzinę bedzie brała druga (tak pisze w ulotce) Jakie są szanse ze sie uda ? Powinna krwawic czy wogóle w jakiś inny sposób zareagować ??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|