Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mikmik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 10:33 pm Temat postu: |
|
|
idź do ginekologa, moja dziewczyna miała podobną sytyłacje, i okazało sie że ma problem z hormonami |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 10:47 pm Temat postu: |
|
|
z twojego nicku wnioskuje ze masz 16 lat , jestes jeszcze mloda , twoj organizm dopiero pewnie od niedawna miesiaczkuje i jakby to powiedziec "przyzwyczaja" sie do meisiaczki.... moze ci sie spozniac, czasem bolec brzuch a czasem nie, mozesz miec mdlosci itp. to zupelnie normalne nie kazdy cykl jest taki sam
a co do problemow z hormonami jak kolega napisal moga wystapic ale wtedy kazda miesiaczka byla by jakas dziwna.... duzo dziewczyn ma rozne dziwne sytuacje zwiazane z miesiaczkami a nie sa to problemu hormonalne, po porstu kobiety tak maja |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zuzia8891
|
Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 2:15 pm Temat postu: Opóźniona miesiączka |
|
|
Proszę o pomoc!
Ostatnie pół roku moja miesiączka występowała regularnie, co 28 dni. Dziś jest 33 dzień i nadal jej nie dostałam. Nie współżyłam z chłopakiem, nadal też jestem dziewicą. Dwa dni przed dostaniem okresu byłam na solarium 2 razy po 10 minut, czy to może mieć jakiś wpływ? Mało jem, bo denrerwuję się rozpoczęciem roku akademickiego. Jednak czasami mam napady głodu. W sumie to od ostatnich dwóch tydodni chodzę cały czas zestresowana. Czasami też się nie wysypiam. Proszę pomóżcie i napiszcie, co ma wpływ na moją miesiączkę. ???
---edit by Pituszka
Post przenosze do tematu o podobnej tematyce "Problem z okresem". |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 2:49 pm Temat postu: |
|
|
zuzia czasami takie sytuacje sie zdazaja, nie zawsze kazdy cykl jest taki sam i jest regularny a 5 dni spoznienia to nic takiego:) mysle ze nic ci nie dolega, po prostu ten cykl jest inny |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Marta16
|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 11:42 am Temat postu: Spoznia mi sie okres, mimo iz jest regularny... |
|
|
Fakt-mam 16 lat, ale okres dostalam w wieku 10... Juz od 4lat miałam zawsze regularny... A nie mialam zadnego stresu ani nic... Moze dlatego, ze zaczela sie szkola i zmienilam tryb zycia ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 2:30 pm Temat postu: |
|
|
no mozliwe ze to od tego okres czasem warjuje ....
ja tez zaczelam mieisaczkowac od 10 roku zycia... a w wieku 17 lat moj okres troche swiksowal i nie mialam go 3 miesiace czasami taka przerwa albo male rozregulowanie sie zdazy ale to na parwde nic zlego... jezeli bedzie sie to powtarzac , ze np. bedzie sie spoznial raz bedziesz miala go regularnie raz nie albo bedziesz go miala raz na 2 miesiace albo zadziej to trzeba sie skonsultowac wtedy z lekarzem ale jeden taki maly incydent to nic strasznego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Marta16
|
Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 5:51 pm Temat postu: Dzięki=) |
|
|
Ok... =) Dzięki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nevada
|
Wysłany: Pią Wrz 28, 2007 7:59 pm Temat postu: brak okeresu |
|
|
przez pierwszy miesiąc wakacji stosowałam głodówkę by dojśc do 53 kilo przez 2 ćwiczyłam po 5 godzin dziennie by jąutrzymać i przez ten czas nie miałam okresu czy to co do tej pory robilam mogło mieć na to wpływ czy to są jakieś poważnniejsze zmiay i powinnam iść do ginekologa czy wystarczy jak zwolnię tempo
_Edited by Gonzi_
Przenosze i przyłączam do istniejącego wątku nt. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mikmik
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Pią Wrz 28, 2007 10:26 pm Temat postu: |
|
|
stanowczo zwolnij tempo;] i idź do lekarza nie koniecznie do ginekologa żeby zrobić wyniki;P bo nie wiadomo czy sie nie uszkodziłąś;P |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tvisha Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 5:41 am Temat postu: |
|
|
nevada moja kolezanka pewnego razu postanowila zaczac uprawiac reguralnie aerobic ... powiedziano jej wtedy ze to dosc normalne jesli przez pierwsze miesiace po intensywnych cwiczeniach miesiaczka nie przychodzi. Trwalo to z pol roku jak i poszla do lekarza, dostala zastrzyk na wywolanie ... jednak mimo wszystko po zastrzyku nie wrocilo to do normy i caly czas ma teraz problemy. Tak wiec z cwiczeniami trzeba uwazac dla dobra organizmu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|