Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Problem z okresem - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 35, 36, 37  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikmik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Czw Wrz 20, 2007 10:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

idź do ginekologa, moja dziewczyna miała podobną sytyłacje, i okazało sie że ma problem z hormonami
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Czw Wrz 20, 2007 10:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z twojego nicku wnioskuje ze masz 16 lat , jestes jeszcze mloda , twoj organizm dopiero pewnie od niedawna miesiaczkuje i jakby to powiedziec "przyzwyczaja" sie do meisiaczki.... moze ci sie spozniac, czasem bolec brzuch a czasem nie, mozesz miec mdlosci itp. to zupelnie normalne nie kazdy cykl jest taki sam Smile
a co do problemow z hormonami jak kolega napisal moga wystapic ale wtedy kazda miesiaczka byla by jakas dziwna.... duzo dziewczyn ma rozne dziwne sytuacje zwiazane z miesiaczkami a nie sa to problemu hormonalne, po porstu kobiety tak maja Smile
Powrót do góry
zuzia8891

PostWysłany: Pią Wrz 21, 2007 2:15 pm    Temat postu: Opóźniona miesiączka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Proszę o pomoc!
Ostatnie pół roku moja miesiączka występowała regularnie, co 28 dni. Dziś jest 33 dzień i nadal jej nie dostałam. Nie współżyłam z chłopakiem, nadal też jestem dziewicą. Dwa dni przed dostaniem okresu byłam na solarium 2 razy po 10 minut, czy to może mieć jakiś wpływ? Mało jem, bo denrerwuję się rozpoczęciem roku akademickiego. Jednak czasami mam napady głodu. W sumie to od ostatnich dwóch tydodni chodzę cały czas zestresowana. Czasami też się nie wysypiam. Proszę pomóżcie i napiszcie, co ma wpływ na moją miesiączkę. ???

---edit by Pituszka
Post przenosze do tematu o podobnej tematyce "Problem z okresem".
Powrót do góry
pituszka

PostWysłany: Pią Wrz 21, 2007 2:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zuzia czasami takie sytuacje sie zdazaja, nie zawsze kazdy cykl jest taki sam i jest regularny a 5 dni spoznienia to nic takiego:) mysle ze nic ci nie dolega, po prostu ten cykl jest inny Smile
Powrót do góry
Marta16

PostWysłany: Sob Wrz 22, 2007 11:42 am    Temat postu: Spoznia mi sie okres, mimo iz jest regularny... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fakt-mam 16 lat, ale okres dostalam w wieku 10... Juz od 4lat miałam zawsze regularny... A nie mialam zadnego stresu ani nic... Moze dlatego, ze zaczela sie szkola i zmienilam tryb zycia ?
Powrót do góry
pituszka

PostWysłany: Sob Wrz 22, 2007 2:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no mozliwe ze to od tego Smile okres czasem warjuje ....
ja tez zaczelam mieisaczkowac od 10 roku zycia... a w wieku 17 lat moj okres troche swiksowal i nie mialam go 3 miesiace Confused czasami taka przerwa albo male rozregulowanie sie zdazy ale to na parwde nic zlego... jezeli bedzie sie to powtarzac , ze np. bedzie sie spoznial raz bedziesz miala go regularnie raz nie albo bedziesz go miala raz na 2 miesiace albo zadziej to trzeba sie skonsultowac wtedy z lekarzem ale jeden taki maly incydent to nic strasznego Smile
Powrót do góry
Marta16

PostWysłany: Nie Wrz 23, 2007 5:51 pm    Temat postu: Dzięki=) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ok... =) Dzięki.
Powrót do góry
nevada

PostWysłany: Pią Wrz 28, 2007 7:59 pm    Temat postu: brak okeresu Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przez pierwszy miesiąc wakacji stosowałam głodówkę by dojśc do 53 kilo przez 2 ćwiczyłam po 5 godzin dziennie by jąutrzymać i przez ten czas nie miałam okresu czy to co do tej pory robilam mogło mieć na to wpływ czy to są jakieś poważnniejsze zmiay i powinnam iść do ginekologa czy wystarczy jak zwolnię tempo

_Edited by Gonzi_
Przenosze i przyłączam do istniejącego wątku nt.
Powrót do góry
mikmik

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Pią Wrz 28, 2007 10:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

stanowczo zwolnij tempo;] i idź do lekarza nie koniecznie do ginekologa żeby zrobić wyniki;P bo nie wiadomo czy sie nie uszkodziłąś;P
Powrót do góry
Tvisha
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Sob Wrz 29, 2007 5:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nevada moja kolezanka pewnego razu postanowila zaczac uprawiac reguralnie aerobic ... powiedziano jej wtedy ze to dosc normalne jesli przez pierwsze miesiace po intensywnych cwiczeniach miesiaczka nie przychodzi. Trwalo to z pol roku jak i poszla do lekarza, dostala zastrzyk na wywolanie ... jednak mimo wszystko po zastrzyku nie wrocilo to do normy i caly czas ma teraz problemy. Tak wiec z cwiczeniami trzeba uwazac dla dobra organizmu Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 35, 36, 37  Następny
Strona 4 z 37