Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Problem z okresem - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 35, 36, 37  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
miniaczka1989

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Paź 08, 2007 9:17 pm    Temat postu: Brak miesiączki.POMOCY!!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.Mam problem zdrowotny i wydaje mi sie ze to moze byc bardzo powazne.Mianowicie za miesiac skoncze 18 lat i jeszcze nie miesiaczkowalam.bylam u ginekologa ale nie wie co mi dolega.przepisal tabletki antykoncepcyjne pozniej tabletki hormonalne a na koniec wyslal mnie na badanie hormonow.Okazalo sie ze wyniki z badania sa wporzadu.Wiec dlaczego nie miesiaczkuje?Pozniej stwierdzil ze prawdopodobnie nie mam szyjki macicy i ze krew nie ma jak splywac.i od tamtej pory sprawa stanela.Czy ktos mial cos takiego?Prosze o pomoc i o jakies rady bo jestem bliska zalamania. Crying or Very sad

---- edit by Pituszka
Temat przenosze do tematu pokrewnego "Problem z okresem".
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pon Paź 08, 2007 9:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

miniaczka i na tej diagnozie sie skonczylo?? lekarz nie zalecil jakis badan dodatkowych, USG itp.?? najpierw robi sie badania hormonalne a potem przepisuje sie tabletki jak juz ....
dziwne Confused moim zdaniem jak podejzewa brak szyjki macicy to powinien to sprawdzic, skonsultowac z innymi lekarzami... tego nie mozna tak zostawic, powiedziec pacjentce i niech sobie radzi sama Confused bo jak krew nie ma gdzie splywac to moze zalegac w otrzewnej albo w zatoce Duglasa.. huh ale to jest juz sprawa najgorsza, proponuje sie wybrac do innego ginekologa, bardziej kompetentnego...
a swoja droga to znam dziewczyn pare ktore dopiero w wieku 19 lat dostaly okres - to tak na pocieszenie Smile jak z hormonami wszystko oki to mysle ze jest szansa...
Powrót do góry
miniaczka1989

PostWysłany: Czw Paź 11, 2007 9:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miałam robione USG i badal mnie tez inny ginekolog ale zaden tak naprawde nie powiedzial mi co mi dolega i to mnie denerwuje.Od ostatniej wizyty u ginekologa minelo 1,5 miesiaca i mialam jechac do kliniki do wroclawia albo poznania a sprawa ucichla! dziekuje za slowa pocieszenia.
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Czw Paź 11, 2007 10:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to idz jeszcze raz do tego gina i pwoiedz dobitnie ze cie juz to denerwuje zeby w koncu powiedzieli co ci jest, sprawdzili i wyslali do tej kliniki....
Powrót do góry
joanna_m

PostWysłany: Sro Paź 17, 2007 5:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam wszystkich, mam pewien problem Sad ostatni okres dostalam na pcozatku sierpnia, teraz jest juz pazdziernik... oczywiscie podejrzewalam ciaze ale zrobilam dwa testy, oba wyszly negatywne... w sierpniu przeprowadzilam sie za granicę i zyję ogolnie w duzym stresie od tego czasu... do gina na razie pojsc nie mam mozliwosci... ja rozumiem, ze podroz, ze stres, to opoznia, ale zeby az tyle? aha pod koniec sierpnia mialam niewielkie brazowe plamienie jak nigdy wczesniej. czy ktos mial podobnie? no bo watpie zeby dwa testy sie mylily, prawda? Confused nie mam pojecia, przez ostatni rok cykle mialam regularne...
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Paź 17, 2007 7:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Qrcze lekarz byłby najodpowiednia osoba ktora rozwiałaby wszelkie watpliwosci Sad.. to prawda ze stres,zmiana klimatu wpływaja negatywnie ale az tak? Sad...moze testy sie myla? nie masz zadnych mdłosci?

Powrót do góry
joanna_m

PostWysłany: Sro Paź 17, 2007 8:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

żadnch mdłości, żadnego częstego oddawania moczu, piersi normalne i nie bolą, żadnych tego typu objawów. nie wiem więc Rolling Eyes

dodam jeszcze, bo może to istotne - jak w zeszlym roku wyjechalam zaledwie na tydzien za granice to pozniej okres spoznil mi sie az o 2 tygodnie... to moze teraz, jak sie wyprowadzilam, moj organizm tak reaguje?

Ostatnio zmieniony przez joanna_m dnia Sro Paź 17, 2007 8:31 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Paź 17, 2007 8:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jak z odżywianiem?
joanna_m

PostWysłany: Sro Paź 17, 2007 8:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam normalny apetyt, jem nawet zdrowiej niz wczesniej, teraz przynajmniej odkad tu jestem jem o regularnych porach, wczesniej bylo z tym roznie.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Paź 17, 2007 8:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

stawiałabym na zmianę klimatu i wszystkie wydarzenia z tym związane, ale myślę, że jak tylko będziesz miała możliwość, to powinnaś się udać do ginekologa. taki brak miesiączki nie jest najlepszy...
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 35, 36, 37  Następny
Strona 5 z 37