Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tomtajczak
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 10:58 pm Temat postu: Pomocy !!! |
|
|
Witajcie !!!
Jesteśmy rodzicami miesięcznego Bartusia. Niestety nasz synek ma bardzo mocne kolki. Oczywiście jeszcze przed porodem zaopatrzyliśmy się w podobno super kropelki sab simplex - Niestety jak narazie nie możemy tego o nich powiedzieć i nie wiemy czy poprostu one nie działaja na naszego synka czy może zle je stosujemy ? Na internecie praktycznie każdy ma inne zdanie i juz sami nie wiemy co robić. Podajemy małemu kropelki w nastepujący sposób - od rana zaczynamy od 5 kropel potem 7, 10 i na wieczór 15. Przez noc i dzień jest spokój ale to co się dzieje w godz. ok. 19-23 to jest niemożliwe do opisania. Mały męczy się strasznie !
Prosimy was o poradę czy powinniśmy zmienic sposób podawania kropelek czy macie moze inny sposób ???
A co robic jak np. podamy 15 kropelek a maly wezmie dwa łyki i zrobi sobie przerwe 30-40 minutową? czy potem ponownie podwac kropelki czy juz nie ?Dodam że pokarm podawany jest z piersi.
Z góry dziękujemy za pomoc !!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
deiry
|
Wysłany: Sro Lut 25, 2009 2:33 pm Temat postu: |
|
|
Witaj, napewno zrobilaś wiele, moja dzidzia ma prawie 3 miesiace i nie miala takich prolemow i nie ma anrazie, pani doktor powiedziala mi, ze nie ma bobas kolek dlatgeo, ze podczas ciazy nie mialam stresow, nerwow itp, duzo wypoczywalam, to bardzo wazne i jest jednym z glownych powodow kolek. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
daffi
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Lut 25, 2009 7:45 pm Temat postu: |
|
|
Nam wytłumaczono,że na kolki każda mama musi sprawdzić swój sposób ,nie ma cudownego leku po ktorym wszystko minie,możemy tylko złagodzic ból |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sylwia188
|
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 3:27 pm Temat postu: sab simplex |
|
|
do miczka: kropelki sa podobno rewelacyjne a mozna je zakupic w aptece internetowej DocSimon...wpisz sobie w google i znajdzie Ci na 100% |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 12:17 am Temat postu: |
|
|
ja na kolki znam przykładanie gorącej pieluchy na brzuszek, lub termoforu i smarowanie maścią majerankową
poza tym pomaga masowanie brzuszka zgodnie ze wskazówkami zegara a pleców w przeciwnym kierunku. pomaga też noszenie dziecka tak by jego brzuszek znalazł się na naszej dłoni (dziecko twarzą do ziemi) . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
daffi
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 1:59 am Temat postu: |
|
|
U nas też pomagała ciepła pieluszka i dzwięk suszarki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
deiry
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 8:02 pm Temat postu: |
|
|
Mojej 3 miesiecznej dzidzi na problemy brzuszkowe pomaga Bobotic takze polecam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anetka1111
|
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 9:33 pm Temat postu: |
|
|
Mojemu maluszkowi jedynie pomógł sab simplex od pierwszych dni dziecina borykał się z kolką z odbeknięciem po jedzonku próbowaliśmy wszystkiego co było dostępne w naszych aptekach ale mizerny skutek.Dopiero jak zastosowaliśmy sab simplex dziecko i ja równierz odetchnelismy ,tyle nie przespanych nocy tyle wizyt u lekarzy i zakupów w aptekach i domowych sposobów i nic .Lekką poprawe miał jedynie po Debridadzie i ten też stosujemy profilaktycznie i jescze uspokajał się maluch przy suszarce .Więc dziewczyny polecam szczerze.Tylko problem że nie ma go w naszych aptekach ale pewna mama z naszej strony go załatwia jak byście potrzebowały pomocy w znalezieniu piszcie na PW prześle GG do niej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agnieszka28-42
|
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 5:43 pm Temat postu: |
|
|
mojej małej córeczce zaden srodek w polsce nie pomógł od kad kupiłam sab simplex w niemczech znowu moge sie cieszyc zyciem te 15 kropelek odmieniło nasze zycie na nowo przespane noce i psychiczne odpoczecie sprawiło iz znowu jestesmy szczesliwi, przeszlismy 4 tygodnie tragicznych nocy pisku wrzasku itp...
Ostatnio zmieniony przez agnieszka28-42 dnia Nie Maj 17, 2009 12:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
baksik-1972
|
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 9:16 pm Temat postu: |
|
|
Co do esputiconu i espumisanu to owszem ale tylko jeżeli są to sporadyczne przypadki natomiast jeżeli chodzi o sab simplex to nie znam nikogo kto byłby z niego nie zadowolony.Jest tylko jeden problem-kropelki pod tą samą nazwą są również w Czechach ale jest to tylko marna podróbka:)[/b] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|