Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
xluskax
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 11:08 am Temat postu: sab simplex |
|
|
Witam Wszyscy piszą że daje się 15 kropli sab simplex do mleka. Ale nikt nie pisze do jakiej ilości tego mleka. A może to nie ma znaczenia czy daje si je do 100 ml czy do 50 ml. Jestem zainteresowana tym ponieważ mój synek też ma kolkę |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 3:12 pm Temat postu: |
|
|
liczy się liczba kropel a nie ilość płynu najlepiej 3 razy dziennie po 5-7 kropel _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
xluskax
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 3:27 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję bardzo |
|
Powrót do góry |
|
|
|
diana_rs
|
Wysłany: Czw Gru 31, 2009 3:37 pm Temat postu: |
|
|
Nasze dziecko bardzo się męczyło. Po wizycie lekarz stwierdził, że dziecko ma kolki i dobrze byłoby jeśli kupić lekarstwo. Zapytaliśmy i powiedział Sab simplex. Odwiedzaliśmy z mężem Fora i zdecydowaliśmy się kupić ten lek. Co najlepsze okazuje się że jest niedostępny w Polsce. Na wszystkich Forach rodzice zachwalają właśnie ten preparat i w tej chwili jestem w stanie powiedzieć, że mają za co. Kupiliśmy 6 opakowań za granicą i dawkując według zaleceń lekarza 7 - 9 kropelek do posiłku, rewelacyjnie przyniósł efekty.
Na chwilę obecną zostały nam dwa opakowania. W razie potrzeby proszę się skontaktować. Najwygodniej mailowo diana_rs@o2.pl
Pozdrawiam i dziękuję wszystkim polecającym ten preparat, po prostu działa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
evciam
|
Wysłany: Pią Sty 08, 2010 2:21 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich we wtorek dostałam poczta sab simplex i po południu zaczęłam aplikować po 15 kropli do każdego posiłku na Córeczkę karmię co dwie godziny przy czwartym karmieniu o 4 nad ranem zaczął się horror podczas jedzenia zaczęła krzyczeć płakać prężyła się jeszcze więcej jak wcześniej teraz w ogóle prawie nie sypia jak zaśnie to budzi się z krzykiem pręży się przy zrobieniu kupki czy bączka - a sab simplex miał być złotym środkiem na kolke ... i wręcz odwrotnie wyszło |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asia29
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 2:45 pm Temat postu: |
|
|
W aptekach jest wystarczająca ilość preparatów na kolki w czym niby te kropelki mają być lepsze, od popularnych czopków viburcol, herbatki z kopru czy espumisanu dla niemowlaków. Nie sądzę, że są lepsze tylko dlatego, że są niemieckie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 7:04 pm Temat postu: |
|
|
Każde dziecko reaguje inaczej na dany specyfik. To,że jednym pomaga Sab Simplex nie znaczy,ze i nam pomoże. JA tam uważam ,że należy zadziałać na początku delikatniejszym kalibrem. Wychodzi znacznie taniej a i jak sie okazuje również skutecznie. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
planistka
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 5:54 pm Temat postu: |
|
|
zawsze jak ma się doczynienia z maleńkim człowieczkiem trzeba działać delikatnie. Pewnie że najlepiej by było wogóle nie podawać dziecku leków, nawet dorosłym one nie służą. Niekiedy nie da się i dla jego dobra musi ten lek być podany. Ja najpierw próbuję pokonac ból domowymi sposobami - też podaje herbatki z kopru, masuję brzuszek a w najgorszym bólu kiedy widzę że mały się męczy i prawie taje się z bólu dla bezpieczeństwa podaję mu czopek viburcol. Na niego ten właśnie lek działa - ciesze się że nie musiałam szukac niczego silniejszego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kala104
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 3:07 pm Temat postu: |
|
|
witam,a ja mam pytanko co do kolki,czy jej objawy są takie:
płacz,kopanie nóżkami,stękanie czasami tak jak przy robieniu kupki?złoszczenie sie?? takie zauważyłam zachowanie mojego miesiecznego synka,czy to może być kolka??
a czesto tak sie zachowuje jak mu daje cycka,bo go karmie piersią,to pociągnie troche i zaczyna kopac złoscic sie i plakac, |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 3:28 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli do tego pręży się i ma napięty brzuszek to tak. Herbatki koperkowe, masowanie brzuszka. Jeśli to nie pomoże, to wtedy esputikon. Jesli on nie pomoże, sab simplex. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|