Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Sab simplex - kolki

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
xluskax

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Gru 10, 2009 11:08 am    Temat postu: sab simplex Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile Wszyscy piszą że daje się 15 kropli sab simplex do mleka. Ale nikt nie pisze do jakiej ilości tego mleka. A może to nie ma znaczenia czy daje si je do 100 ml czy do 50 ml. Jestem zainteresowana tym ponieważ mój synek też ma kolkę Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Gru 10, 2009 3:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

liczy się liczba kropel a nie ilość płynu Smile najlepiej 3 razy dziennie po 5-7 kropel
xluskax

PostWysłany: Czw Gru 10, 2009 3:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję bardzo Smile
Powrót do góry
diana_rs

PostWysłany: Czw Gru 31, 2009 3:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nasze dziecko bardzo się męczyło. Po wizycie lekarz stwierdził, że dziecko ma kolki i dobrze byłoby jeśli kupić lekarstwo. Zapytaliśmy i powiedział Sab simplex. Odwiedzaliśmy z mężem Fora i zdecydowaliśmy się kupić ten lek. Co najlepsze okazuje się że jest niedostępny w Polsce. Na wszystkich Forach rodzice zachwalają właśnie ten preparat i w tej chwili jestem w stanie powiedzieć, że mają za co. Kupiliśmy 6 opakowań za granicą i dawkując według zaleceń lekarza 7 - 9 kropelek do posiłku, rewelacyjnie przyniósł efekty.

Na chwilę obecną zostały nam dwa opakowania. W razie potrzeby proszę się skontaktować. Najwygodniej mailowo diana_rs@o2.pl

Pozdrawiam i dziękuję wszystkim polecającym ten preparat, po prostu działa.
Powrót do góry
evciam

PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 2:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich we wtorek dostałam poczta sab simplex i po południu zaczęłam aplikować po 15 kropli do każdego posiłku na Córeczkę karmię co dwie godziny przy czwartym karmieniu o 4 nad ranem zaczął się horror podczas jedzenia zaczęła krzyczeć płakać prężyła się jeszcze więcej jak wcześniej teraz w ogóle prawie nie sypia jak zaśnie to budzi się z krzykiem pręży się przy zrobieniu kupki czy bączka - a sab simplex miał być złotym środkiem na kolke ... i wręcz odwrotnie wyszło Crying or Very sad
Powrót do góry
asia29

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Lut 18, 2010 2:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W aptekach jest wystarczająca ilość preparatów na kolki w czym niby te kropelki mają być lepsze, od popularnych czopków viburcol, herbatki z kopru czy espumisanu dla niemowlaków. Nie sądzę, że są lepsze tylko dlatego, że są niemieckie.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Lut 18, 2010 7:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Każde dziecko reaguje inaczej na dany specyfik. To,że jednym pomaga Sab Simplex nie znaczy,ze i nam pomoże. JA tam uważam ,że należy zadziałać na początku delikatniejszym kalibrem. Wychodzi znacznie taniej a i jak sie okazuje również skutecznie.

Powrót do góry
planistka

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 5:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zawsze jak ma się doczynienia z maleńkim człowieczkiem trzeba działać delikatnie. Pewnie że najlepiej by było wogóle nie podawać dziecku leków, nawet dorosłym one nie służą. Niekiedy nie da się i dla jego dobra musi ten lek być podany. Ja najpierw próbuję pokonac ból domowymi sposobami - też podaje herbatki z kopru, masuję brzuszek a w najgorszym bólu kiedy widzę że mały się męczy i prawie taje się z bólu dla bezpieczeństwa podaję mu czopek viburcol. Na niego ten właśnie lek działa - ciesze się że nie musiałam szukac niczego silniejszego Smile
Powrót do góry
kala104

PostWysłany: Nie Lut 21, 2010 3:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam,a ja mam pytanko co do kolki,czy jej objawy są takie:
płacz,kopanie nóżkami,stękanie czasami tak jak przy robieniu kupki?złoszczenie sie?? takie zauważyłam zachowanie mojego miesiecznego synka,czy to może być kolka??
a czesto tak sie zachowuje jak mu daje cycka,bo go karmie piersią,to pociągnie troche i zaczyna kopac złoscic sie i plakac, Crying or Very sad
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Lut 21, 2010 3:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli do tego pręży się i ma napięty brzuszek to tak. Herbatki koperkowe, masowanie brzuszka. Jeśli to nie pomoże, to wtedy esputikon. Jesli on nie pomoże, sab simplex.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 5 z 9