Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
elwirka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 23, 2011 5:41 pm Temat postu: Kolki niemowlęce - domowe sposoby zawsze działają? |
|
|
Jakimi domowymi sposobami sobie radzicie z kolkami niemowlęcymi? Ja podawałam małej Delicol, a teściowa bardzo namawiała mnie na masaże brzuszka. Ale jakoś nie wierzyłam, że sam masaż moze coś zdziałać. Macie jakies doświadczenia z domowymi sposobami antykolkowymi?
temat przyłączam do pokrewnego ---Wind_of_hope---
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
madziara09
|
Wysłany: Pią Kwi 29, 2011 4:02 pm Temat postu: krople sab semiplex |
|
|
witam
mam dwutygodniowego bąbla i niestety chyba ma maluszek kolki bo wieczorami a nawet czasem rano nie idzie opanować jego przeraźliwego płaczu. stosuje espuminan od paru dni i jakos tam było oki nawet udało sie nam spokojnie spędzić jeden wieczór az miło było nam ze mieliśmy trochę czasu dla siebie a pisze bo chciałabym się dowiedzieć czegoś na temat tych kropli i szkodliwości dla dziecka nie mogę znieść tego płaczu i mąz płacze razem z małym wiem,że w skaładzie jest ten wstretny benzoesan sodu a to paskudztwo staram sie go unikać w swojej diecie a tym bardziej u takiego maluszka moze ktos mi pomże podjąc decyzję o zastosowaniu tych kropli pomocy nie wiem co robić szkoda mi załądka synka i tego jak sie maluszek męczy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kamila83
|
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 2:08 pm Temat postu: Re: Sab simplex - kolki |
|
|
hej!mieszkam w berlinie i tez uzywam wlasnie teraz sab simplex bo moj synus ma tez te okropne kolki:)a wiec stosujesz co 3 godz po 15 kropli.pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
qqww12
|
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 6:01 pm Temat postu: sab simplex |
|
|
KOBIETY słynny Sab Simplex zawiera w składzie aspartam - substancję rakotwórczą. Myślicie że gdyby był taki wspaniały to nie zarejestrowano by go w Polsce. jest to bardzo stary lek dawno temu zarejestrowany w Niemczech gdy jeszcze nie było badań dowodzących właściwości rakotwórczych aspartamu. Współczuję Waszym dzieciom !!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marija333
|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 7:51 pm Temat postu: |
|
|
Ja wiem, że na kolki dobry jest dellicol |
|
Powrót do góry |
|
|
|
me
|
Wysłany: Sob Sie 13, 2011 1:39 pm Temat postu: Re: sab simplex |
|
|
qqww12 napisał: | KOBIETY słynny Sab Simplex zawiera w składzie aspartam - substancję rakotwórczą. Myślicie że gdyby był taki wspaniały to nie zarejestrowano by go w Polsce. jest to bardzo stary lek dawno temu zarejestrowany w Niemczech gdy jeszcze nie było badań dowodzących właściwości rakotwórczych aspartamu. Współczuję Waszym dzieciom !!! |
Czytam takie pierdoły w Internecie i nie wiem, jak można tak wprowadzać ludzi w błąd.
Po pierwsze - nie udowodniono, że aspartam jest rakotwórczy. W internecie można znaleźć łatwo informację, że były prowadzone pewne badania na szczurach i być może jest pewien wpływ aspartamu na rozwój pewnych nowotworów. Badań jednoznacznie określających, że aspartam powoduje nowotwory nie ma. Aspartam jest ładowany tak czy inaczej do mnóstwa produktów spożywczych.
Po drugie - Sab Simplex nie zawiera aspartamu. Być może kiedyś go zawierał - nie wiem. Proszę sobie wejść na stronę pfizera, wpisać sab simplex i pobrać ulotkę i pokazać mi w którym miejscu jest napisane "substancja słodząca aspartam". Znów jakieś bzdury zasłyszane - opowieści z mchu i paproci. (lub - jak podejrzewam, historie z czasów gdy faktycznie aspartam tam występował)
Po trzecie Sab Simplex nie jest zabroniony w użytkowaniu, tylko niedopuszczony do obiegu aptecznego. Nie dopuszczono go do obiegu z powodu (to oczywiście domysły lekarzy i farmaceutów, bo nie ma nigdzie oficjalnej wersji) za zbyt wysoką dawkę substancji czynnej, przekraczającą POLSKIE NORMY (z lat 70-tych jak pewnie większość).
Straszne jest to, że ktoś wpuści bzdury do netu, a potem quasi eco matki podnoszą lament i straszą zabobonami.
Dziwne jest to - trzeba przyznać, prawda? - że w wielu krajach, w których farmacja jest o wiele bardziej rozwinięta, stosuje się ten lek powszechnie. Mało tego - przeprowadza się wiele badań i do tej pory w żadnym z nich nie wykazano - co sugerują niektórzy - jakiegoś raka jelita i innych chorób. Oczywiście, jak każdy lek zawierający chemiczne substancje czynne stwarza pewne potencjalne zagrożenie, szczególnie dla osób na nie wrażliwych. Ale... z drugiej strony tyle świństw jest w każdym produkcie sklepowym... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaliksa
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sie 23, 2011 4:01 pm Temat postu: |
|
|
No cóż jeśli chcesz to ładuj w siebie i w swoje dzieci aspartam - bo przecież nie udowodniono. I pozwól wypowiadać się innym rodzicom, dla których produkty zawierające tę substancję to po prostu szit.
Jeśli mowa o domowych sposobach to - zmiana pozycji karmienia, masaż + herbatka np. z kopru włoskiego, ciepły okład. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
me
|
Wysłany: Czw Sie 25, 2011 12:33 pm Temat postu: |
|
|
Proszę czytać ze zrozumieniem. To nie jest takie trudne.
Nie zamierzam ładować aspartamu na siłę, chociażby z tego względu, że go tam nie ma. Vide skład chemiczny.
Piszę o tym, żeby nie podawać nieprawdziwych, niesprawdzonych lub zdezaktualizowanych informacji. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
arek1
|
Wysłany: Nie Wrz 18, 2011 11:51 pm Temat postu: |
|
|
me napisał: | Po drugie - Sab Simplex nie zawiera aspartamu. Być może kiedyś go zawierał - nie wiem. Proszę sobie wejść na stronę pfizera, wpisać sab simplex i pobrać ulotkę i pokazać mi w którym miejscu jest napisane "substancja słodząca aspartam". Znów jakieś bzdury zasłyszane - opowieści z mchu i paproci. (lub - jak podejrzewam, historie z czasów gdy faktycznie aspartam tam występował)
|
no chyba jednak zawiera
Skład Składniki lecznicze: 1 ml (ok. 25 kropli) zawiesiny do zażycia zawiera 69,19 mg Simeticonu.
Pozostałe składniki: Carbomer, kwasek cytrynowy, hypromellose, benzoesan sodu, substancja słodząca (aspartam), sacharyna, kwas sorbinowy, aromat malinowy, aromat waniliowy, woda.
Opakowanie: Butelka z dozownikiem o pojemności 30 ml zawiesiny. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mm82
|
Wysłany: Pon Wrz 19, 2011 10:32 pm Temat postu: Re: sabsimplex |
|
|
braTny napisał: | U nas do pewnego momentu na kolki pomagała suszarka, ale z każdym dniem były coraz silniejsze i suszarka nie dawała rady. Próbowaliśmy espumisan i nic, były ciepłe okłady na brzuszek (pielucha nagrzana suszarką), było masowanie, obowiązkowe odbijanie po każdym karmieniu, ale nic nie pomagało - 4x dziennie godzina ryku takiego, że padaliśmy (przede wszystkim piękniejsza połowica, która więcej czasu spędza z młodym). Lekarka powiedziała nam, ze jest coś takiego jak SABSIMPLEX i że to może pomóc - czekoladki ma przy każdej wizycie po tych kropelkach mamy spokój
Gdyby zdarzyło się, że komuś byłby potrzebny SABSIMPLEX to służę pomocą - kontakt na PRIV |
Mam pytanie!!
po jakim czasie od momentu podawania kropli dziecku sab simplex zaczyna działać? ponieważ podaje od 3 dni i nie ma rezultatu.Mały nadal strasznie płacze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|