Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agne8190
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Pią Cze 25, 2010 12:11 pm Temat postu: |
|
|
A u mojego maluszka (chrześniaka) te czopki nie pomagają a dziecko sinieje co raz bardziej z każdym napadem kolki biedaczek _________________ Aguś |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karwa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 10:43 pm Temat postu: |
|
|
jak widzisz, z allegro usuwają aukcje z lekami:( będę chyba brała z ebaya.jakoś sie tam zaloguję w końcu bo padnę ze zmęczenia, a mój mały razem ze mną.pozdrówka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mama24
|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 8:45 am Temat postu: |
|
|
sluchaj a jak dawkowalas te sab simplex? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mama24
|
Wysłany: Sro Sie 11, 2010 1:25 pm Temat postu: czy sab simplex mona przedawkowac? |
|
|
hej..
mam pytanko czy sab simplex moze zaszkodzic maluszkowi? i czy wiecie cos o skutkach ubocznych?
temat przyłączam do pokrewnego ---edit by Wind_of_hope---
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mjar
|
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 10:33 pm Temat postu: |
|
|
Drodzy Rodzice! W tamtym roku spodziewaliśmy się2 dziecka,wiedząc co mieliśmy z 1 zaczęłam intensywnie się dowiadywać na temat kolki.Położna doradziła sab simplex ale tylko niemiecki.na forum czytałam,czytałam i myślałam z kąt z tych Niemiec wziąć.Na na szczęście jechał mój szwagier kupił 4 buteleczki bo tak mu aptekarka kazała i cierpliwie czekaliśmy na bobasa.bobas się urodził kolek nie miał a sab simplex został.płaczu nie było ,a przeciw działanie było!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
braTny
|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 10:41 am Temat postu: sabsimplex |
|
|
U nas do pewnego momentu na kolki pomagała suszarka, ale z każdym dniem były coraz silniejsze i suszarka nie dawała rady. Próbowaliśmy espumisan i nic, były ciepłe okłady na brzuszek (pielucha nagrzana suszarką), było masowanie, obowiązkowe odbijanie po każdym karmieniu, ale nic nie pomagało - 4x dziennie godzina ryku takiego, że padaliśmy (przede wszystkim piękniejsza połowica, która więcej czasu spędza z młodym). Lekarka powiedziała nam, ze jest coś takiego jak SABSIMPLEX i że to może pomóc - czekoladki ma przy każdej wizycie po tych kropelkach mamy spokój
Gdyby zdarzyło się, że komuś byłby potrzebny SABSIMPLEX to służę pomocą - kontakt na PRIV |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marzena432
|
Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 1:00 am Temat postu: krople sab simplex |
|
|
Ja mam tez problem z kolkami u mojego dziecka i pewna pani poleciła mi te krople dajesz je dziecku po 15 kropelek przed jedzeniem do momentu kiedy ustaną boleści .Jest bardzo zadowolona z ich działania mówi że są naprawdę skuteczne ,ja czekam aż mi je przyślą bo już przetestowałam wszystkie dostępne preparaty i nic nie pomaga mojej Kseni więc cała nadzieja w nich. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mojra3
|
Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 1:25 am Temat postu: |
|
|
Ja swego czasu powawałam kropelki miestowe aflorarmu, dobre i pomagały, choć kolki to zmora sav też polecała położna, ale na szczęscie, dla nas skończyło się na zwykłych kroplach.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jakmaj
|
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 7:13 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Jesteśmy szczęśliwymi rodzicami 4 miesięcznego Jasia, który niestety od 3 tygodnia życia miał poważne problemy z kolkami. Objawy szczególnie narastały późnym popołudniem i trwały do około 22 w nocy. Znajoma poleciła nam SabSimplex i na prawdę kolki mineły od pierwszego podania. Podawaliśmy po około 8-10 kropli do każdego karmienia jednak nie częściej co 3 godziny (mały karmiony jest piersią). Na prawde polecamy.!! W połowie 3 miesiąca postanowiliśmy stopniowo podawać coraz mniej kropelek żeby sprawdzić czy kolki minęły i na dzień dzisiejszy kropelek już nie podajemy i kolek Jaś nie ma (wczoraj skończył 4 miesiące).
---Wind_of_hope---
to nie jest miejsce na reklame. czytaj regulamin forum!
Pozdrawiam szczęśliwe mamy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
h.a.b.e.r.
|
Wysłany: Sob Kwi 16, 2011 11:00 pm Temat postu: |
|
|
mojra3 napisał: | Ja swego czasu powawałam kropelki miestowe aflorarmu, dobre i pomagały, choć kolki to zmora sav też polecała położna, ale na szczęscie, dla nas skończyło się na zwykłych kroplach.. |
Takie zwykłe miętowe? Może i rzeczywiście pomagają - w końcu kiedyś nie było takiego wyboru w różnych specyfikach jak teraz i my z mężem naszym dzieciom robiliśmy masaże brzuszków - niestety jednak dzieciaki musiały się umęczyć i jakoś przetrwać te kolki - po jakimś czasie przechodziło, ale ile się nacierpieliśmy z nimi widząc jak płaczą to wiemy tylko my. Naszemu małemu wnukowi córka podała Delicol i po dwóch dniach kolki ustały. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|