Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Skuteczność BOBO-TEST!

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Gru 10, 2008 11:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zalezy po jakim czasie wykonałąs test..czy nie za wczesnie? mineło ok.12-14 dni od stosunku? najlepiej robic rano,ale sadze ze jeslibys byla w ciazy to nawet i z wieczornego moczu by wyszło.
rozumiem ze wytrysk był cały na zewnatrz tak? napisałas ze "chwile został w srodku".... jak to został? podczas wytrysku?... Neutral
ps- slyszałas o tabletce "po"?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
sweeetka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Gru 10, 2008 11:17 pm    Temat postu: . Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Źle się wyraziłam. Nie zauważylismy, ze pękła. Dopiero po kilku minutach. Wytrysk nie był w środku. Test zrobiłam 16 dni po tym zdarzeniu.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Gru 10, 2008 11:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czyli w ciazy nie jestes Smile pamietaj na przyszlosc ze gdyby takie cos sie zdArzylo ponownie to migiem do ginekoloa po tabletke "po". dziala tylko lub az 72h od stosunku,,,wiec niezbyt długo...aha jest na recepte i kosztuje 80zł Razz.to w ramach przypomnienia Razz

Powrót do góry
sweeetka

PostWysłany: Sro Gru 10, 2008 11:22 pm    Temat postu: . Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziekuję. Trochę mi ulżyło. Mimo wszystko muszę iść do ginekologa bo nigdy mi się nie spóźniał. Do ilu dni spoźnienie jest normalne?
Powrót do góry
zestresowana_prinz

PostWysłany: Wto Gru 16, 2008 11:53 am    Temat postu: Pomocy!!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jestem na skraju zalamania. Zacznę od tego, iż przyjmowałam tabletki anty -yasminelle, poźniej skonczylam opakowanie, chcialam dac odpocząc organizmowi z miesiąc. Dostałam miesiączki po odstawieniu, ktora trwala 7 dni. Okres wystąpil dokladnie 8-tego listopada. Po miesiączce wspołżyłam z moim chłopakiem bylo to dokladnie 16-tego. Trochę nas wtedy poniosło i nie zabezpieczyliśmy sie na samym początku, dopiero poźniej. Po wszystkim zdalismy sobie sprawe ze to troche lekkomyślne więc pojechalismy po pigułkę 72po(escapelle). Wzięlam ją po czym po dokladnie 6 dniach dostałam krwawienia, myślalam, że jest to typowa miesiączka bo objawy miałam jak co miesiąc. Tyle ze ores ktory pojawil się po 6 dniach(22.11) od ostatniego byl w odstepie 15-dniowym. Myslalam ze moze przyspieszenie jest wynikiem duzej dawki hormonow(tabletki yasminelle ktore bralam i poźniej Escapelle). Liczyłam więc datę kolejnego spodziewanego okresu od tego krwawienia ktore wystapilo po tabletce 72po. Mylilam się jednak, bo na wielu forach przeczytalam, iż krwawienie ktore mialo miejsce nie bylo typową menstruacją i nie powinnam liczyc od tego momentu 28 dni w oczekiwaniu na kolejną. Wg tego okres licząc jako datę ostatniego 8-go listopada mija dzisiaj 38-dzien.. także moj okres spoźnia się o około 10 dni. Spanikowalam totalnie. Tym bardziej, ze mam wiele objawow. Koleżanki mówią, ze tak dziala moja podswiadomosc, krótko mowiąc stresuje sie i wmawiam sobie. Postanowilam zrobić test ciązowy. Zrobilam rano i wynik wyszedł negatywny. Kamien z serca, aczkolwiek dalej troche panikuję ze względu na 10 dniowe opoźnienie. Być może jest to wynik dzialania Escapelle. Niby jest zawarte w ulotce, że może wystąpić opoźnienie ok 7 dni. U mnie jst już dziesięć. Czułam pare dni temu ból w jajkikach taie jakby "rwanie" mam tak zawsze pare dni przed okresem, poźniej bolaly mnie plecy rownież jak przed okresem. STRASZNIE SIĘ BOJĘ, MIMO TEGO TESTU NEGATYWNEGO.. PROSZE KOBIETKI POMOŻCIE MI BO NA PRAWDE NIE WIEM CO MAM JUZ MYSLEC! Aha test nosil nazwe "Kinder Test" farmaceuta poinformowal mnie, ze skutecznosc wynosi 99,7%. Kochane, czekam na odpowiedzi, bo szczerze juz bardzo panikuję.

Pozdrawiam i z niecierpliwoscią czekam na odpowiedzi. Sad Sad
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Gru 16, 2008 1:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bardzo mozliwe ze spoznia Ci sie przez Escapelle. wiesz chyba ze jesli odstawisz tabsy to nie wiadomo do konca kiedy wraca owulacja...wiec troche nierozwaznie postapiliscie,ja zbytnio bym nie panikowała.okres pojawi sie ale na przyszlosc uwazajcie bo mozecie zostac rodzicami i to nawet blizniakow Wink

Powrót do góry
zestresowana_prinz

PostWysłany: Wto Gru 16, 2008 3:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope - dziękuję Ci bardzo za odpowiedz, pytanie moje teraz tylko takie.. czy aby na pewno test powiedział prawdę.. bo niby mam wielką czerwoną kreche pojedyncza na teście wykonywanym rano, także niby nie powinnam sie martwić, tyle ze sama juz nie wiem juz tyle dni mi się spoźnia Sad
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Gru 16, 2008 11:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

prinz dla spokoju polecam test krwi BhCg. kosztuje ok.20zł w labolatorium go wykonujesz,wynik w 100% pewny,wiec jesli ciazowy Cie nie przekonał to z krwi na bank bedzie oki Smile powodzenia Wink

Powrót do góry
Ewkaa

PostWysłany: Sob Gru 20, 2008 1:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy możliwa jest ciąża w dni płodne,gdy nie doszło do wytrysku??
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sob Gru 20, 2008 3:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie doszło do wytrysku wcale czy w Tobie?
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39, 40, 41  Następny
Strona 38 z 41