Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Spóźniony okres (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pinezka
Gość

PostWysłany: Sro Mar 18, 2009 3:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mysle ze nie ma ciazy. Ale owszem warto zrobic test. Bo tak to bedziesz czekac i denerwowac sie. A stres dodatkowo opoznia okres.
Powrót do góry
kostia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Mar 20, 2009 4:01 pm    Temat postu: 2 TYGODNIE SPOZNIAJACY SIE OKRES!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej, na tym forum powtarzaja sie te same pytania. wiem, ale szczerze juz troche panikuje i nie wiem co robic. ile ludzi tyle opinii i pewnie kazdy organizm reaguje inaczej na wszelkie zmiany.
jednak chyba potrzebuje slowa otuchy!
- juz dwa tygodnie spoznia mi sie okres
- biorac pod uwage 28 dniowy cykl (przykladowo, bo mam nieregularny okres, chyba ze biore tabletki, ale od listopada 2008 nie biore).
- bylam w maroku , zmiana klimatu?
- nie mialam stosunku, ale uprawialm petting i ne dam glowy uciac ze nasienie nie dostalo sie do srodka :(
-zrobilam dwa testy ciazowe, oba wyszly negatywnie jeden na 7 dzien po petting, drugi na 10 dzien.
- mam klykciny, ktore beda leczone a w pon wizyte z ginekologiem.
-nie czuje typowych bolow brzucha jak to przed okresem,
jedni mowia ze tesy sa skuteczne inni ze sa wiarygodne dopiero po miesiacu. zaczynam panikowac, mimo ze mam wizyte w poniedzialek.
czy komus cos takiego sie kiedys zdarzylo? :roll:
bede wdzieczna z opnie!

--- przenosze do odpowiedniego tematu --- Pituszka
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Pią Mar 20, 2009 4:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wg mnie w ciazy nie jestes
zrob test 14 dni po tym peetingi, ale zmiana klimatu, dosyc drastyczna, moze spowodowac takie opoznienie.
tym bardziej ze masz nieregularny okres.
powtorz raz jeszcze test po 14 dniach bedzie wiarygodny.
i nie stresuj sie.

PostWysłany: Pią Mar 20, 2009 10:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki za jedyna choc odpowiedz. pomyslalam ze nie ma co sie dreczyc, poszlam wiec do ginekologa. ona powiedziala ze macica nie jest powiekszona. powiedziala tez, ze testy napodstawie moczy, to takie gdybanie, bo moga dac bledna odpowiedz. byla jednak zaskoczona ze jeszcze nie ma okresu. doradzila bym zrobila test na podstawie surowicy krwi. daje 100% pewnosci. cala sytuacja jest stresujaca, rany szlam na miekkich nogach po wyniki z tego badania - po dwoch godzinach. Negatywny!ciesze sie, bo my kobiety tak mamy, ze jak nie planujemy dzieci, to jednak ciagle musimy miec to w glowie, faceci - rowniez pod tym wzgledem maja latwiejsze zycie. moze opoznienie spowodowane jest zmiana klimatu, a moze problemami hormonalnymi, ktorych wczesniej nie mialam.czas pokaze. zycze tym dziewczynom, ktore drzaca reka robia sobie testy, zebyscie nie robily tych z apteki - napodstawie moczu.po co, skoro moga sie mylic? mysle ze lepiej zaplacic 20 zlotych, za badanie krwi, w kazdym laboratorium, bez skierowania.
pozdrawiam...znowu wolna... Very Happy
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Mar 20, 2009 10:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zmiana klimatu za tym stoi. nie ma powodow do niepokoju

Powrót do góry
mika089

PostWysłany: Wto Mar 24, 2009 1:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam okres od ladnych paru lat co30dni ostatnio tylko zdarzylo mi sie po28 caly miesiac chorowalam tuz po okresie bralam antybiotyki i rozne leki ;/jak zwykle w polowie cyklu wydawalo mi sie ze mam dni plodne-sluz przezroczysty ciagnacy i sporo go bylo do tego bol brzucha klucie w jajniku...i wiem ze to nie metoda ale 2dni przed tym kiedy powinnam dostac okres>16< kochalam sie z chlopakiem bez zabezp.ale i bez finalu-wiem to nie metoda ale pod wplywem chwili ludzie robia dziwne rzeczy...nadszedl pn.a okresu nie mam do dzis,spoznia sie 9dni;/zrobilam dwa testy od stosunku- 1po tyg,drugi dzis oba negatywne...wiec juz po terminie @ chyba by cos pokazaly?czy stres albo te antybiotyki mogly rozregulowac mi okres?dodam ze wtedy tez mialam dziwny sluz ciagna sie ale byl bardziej metny,teraz mam wodnisty i dziwny nie jak przed @ ale boli mnie brzuch itd;/ juz nie wiem co myslec ta choroba,mam mature na karku ogrom stresow;(moze to tez ma wplyw...i czy to prawda ze mimo iz moj chlopak nie zrobil nic w...to zaplodnienie jest mozliwe?chociazby przez ten plyn przed?za kazdym razem dokladnie czyscil to miejsce wiec czy moglo sie cos tam przedostac bo juz nie mam innych pomyslow;( Embarassed
Crying or Very sad Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Mar 24, 2009 4:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mika antybiotyki opozniaja okres. czekaj spokojnie. napewno sie pojawi, z lekkim opoznieniem Wink

Powrót do góry
mika089

PostWysłany: Wto Mar 24, 2009 5:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki za odpowiedz;) tez tak mysle ale skoro okres sie przesuna to owu. tez sie przesunela wiec ten niezabezpieczony...;(pewnie;((( ale test po11dniach by juz cos pokazal chyba;/
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Mar 24, 2009 7:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po 11 to za wczesnie..napisałam przeciez zebys zrobila w odstepie minimum 114-16dni. 11 to zdecydowanie za wczesnie.

Powrót do góry
wiolusiaaa17

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Czw Kwi 02, 2009 8:34 pm    Temat postu: Pliss Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! nie wiem czy napisałam w dobrym miejscu. ale mam pytanie, mam 32 dniowe cykle Miałam zostac okres 31 marca czyli we wtorek i zamiast tego nie dobrze mi, mam katar , kaszel.poprostu wszystko mnie boli i brzuch równiez...zołądek.. w tym samym dniu to sie stało co powinnam zostac okres.. mysle ze to jest grypa żądkowa ale nie jestem pewna okresu nie mam do tej pory ... boje sie ze jestem w ciąży.. Sad ale pocieszam sie tym ze moze dlatego nie mam okresu ze jestem przeziębiona... Jak myslicie??? Uprawiałam sex z moim chłopakiem
ale nigdy nie skączył we mnie... Co o tym myslicie ?? prosze o odpowiedz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 14 z 41