Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Spóźniony okres (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Kwi 02, 2009 10:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiolusiaaa17 zdaje się że ten temat był już poruszany... Dziewczyno...Zacznijcie się jakoś wreszcie zabezpieczać bo w końcu narobicie sobie kłopotu!Już parę razy tu pisałaś...

Zrób test po 14-16 dniach od stosunku. Ale ja bym ciążę wykluczała.
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Kwi 03, 2009 8:35 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiolusiaaa17 napisał:
Uprawiałam sex z moim chłopakiem
ale nigdy nie skączył we mnie...

w takim razie nie ma mowy o ciazy.
co do grypy zoładkowej to przerabiałam ja jakis czas temu... powinnas miec wymioty, dreszcze,bole głowy, wysoka temp. itp. na 100% Ci przesuneła okres. ja wczoraj byłam u gin zeby zbadac sie bo tez myslalam ze nie doczekam sie na ta @ mimo ze mam regularne. i okazało sie ze przez ta cholerna grype wszystko sie poprzesuwało.
nie stresuj sie! @ napewno bedzie Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wiolusiaaa17

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Kwi 03, 2009 5:47 pm    Temat postu: :) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki za pomoc Smile Grypa juz pomału mija więc mam nadzieje ze niedługo tez pojawi sie okres Smile Pozdrawiam
Powrót do góry
magda005

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Nie Kwi 05, 2009 11:51 am    Temat postu: czekając na okres Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich! Piszę tutaj pierwszy raz, wiec proszę o wyrozumiałość.
Cała w nerwach czekam na okres, ostatnio miałam nieregularne cykle (24 dni, 29 dni), nie biorę tabletek. Ostatni okres miałam 6go marca, 15go współżyłam z chłopakiem (prezerwatywa), 23go byłam na kontrolnym badaniu u ginekologa (pytałam czy jestem ciąży, ale lekarka powiedziała, że nie - czy to mogło być za wcześnie na odpowiedź?). Dzisiaj mija 30 dzień od ostatniej miesiączki i zaczynam się denerwować. Rano zrobiłam test - wynik negatywny. W tygodniu zaczęłam intensywnie trenować, czy to może mieć wpływ na opóźnienie? Czy może zrobić jeszcze jeden test jutro, czy spokojnie poczekać?
Dziękuję za odpowiedzi!
Powrót do góry
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Nie Kwi 05, 2009 12:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wg mnie bylo za wczesnie, ale skoro robilas test i wynik byl negatywny, a minelo od stosunku 14 dni to nie ma powodow do obaw.
intensywny trening moze byc przyczyna spoznionego okresu, tym bardziej, ze wcale ci sie nie spoznia duzo, bo sama piszesz ze mialas nieregularne ostatnbio.

nie denerwuj sie i spokojnie czekaj.
moze np zmniejsz intensywnosc treningow.
a jak sie denerwujesz to zrob jutro drugi test dla pewnosci i cierpliwosci.

PostWysłany: Nie Kwi 05, 2009 12:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Do eyesonfire: dziękuję za szybką odpowiedź....
Jesli chodzi o te ćwiczenia, to może nie są aż tak intensywne, ale strasznie męczące po półrocznej przerwie, jednak postaram się troszkę zwolnić.
Własnie zaczęłam odczuwać bóle w dole brzucha, mam nadzieję, że to zwiastun okresu. O ile tego nie lubię, ale w takich sytuacjach wolę żeby mnie wszystko bolało, żeby tylko pojawił się okres Smile
Poczekam do jutra... jeśli nie będzie, kupię jeszcze jeden test.
Miłego dnia!
Powrót do góry
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Nie Kwi 05, 2009 7:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to bardzo, bardzo prawdopodobne, ze to przez cwiczenia.
mysle, ze to bole okresowe.

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2009 12:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam 17 lat. Do tej pory miałam okres rególarny. Jestem jeszcze dziewicą. Nie widzę rzadnej potrzeby uprawiania seksu w moim wieku.
Więc, spóźnia mi się okres już 27 dzień;/ Nie wiem co robić. Strasznie mnie denrwuje to. Zaczyna mi "rosnąć" brzuch. Nie mogę na niczym innym się skupić. Boję się, że stanę się bezpłodna;(( A ja chcę mieć dzieci. Starsza coraz częściej mnie pyta czy nie uprawiałam seksu albo seksu oralnego.
Wydaje mi się, że to wszystko wina szkoły;(( Za dużo stresu. Siedzenie po nocach nad lekcjami itp;/ Ale jak można to zmienić? Kiedy jest nacisk ze strony szkoły i starszych?
Powrót do góry
costa23

Wysłał podziekowań: 9
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2009 4:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nic się nie martw możliwe, ze stres zrobił swoje i okres ci się spóźnia. Jeśli masz wątpliwości udaj się do ginekologa Smile
Itka

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2009 4:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No chyba pójdę do ginekologa. Ale on mi i tak nie zrobi pożądnych badań, bo jestem dziewicą. Starsza coś mówiła, że może być tak, że przepisze tylko luteine na wywołanie okresu.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 15 z 41