Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Spóźniony okres (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Cze 08, 2010 1:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czemu tak ryzykują dziewczyny?? NIe chcesz być w ciąży to nie współżyj bez zabezpieczenia. Po co nerwy później...logiczne przecież ,że wszystko może się zdarzyć. Jeśli okres spóźnia Ci się już 10 dni możesz wykonać test

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
kotek20

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Cze 11, 2010 1:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam zrobiłam wczoraj i dziisaj testy ciażowe i wyszły oby dwa negatywnie ale nadal niemam okresu wiec sama niewiem o co chodzi czy to przez te globułki czy ciaża???ale raczej ciaża nie skoro test daje99%pewnosci
Powrót do góry
malixa

Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Wto Cze 15, 2010 6:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny - dopisuje do tematu, bo po co zakladac kolejny!
Mam problem z kumpela a mianowicie ona ma problem....
Ale chcialabym jej jak najlepiej poradzic , dlatego wole skonsultowac z wami.

Dziewczyna miesiaczkuje co 28 dni... chociaz poprzednia miesiaczka wystapila 32 dnia.
Miala niezabepieczony stosunek (prawdopodobnie w dni plodne) jak sie pozniej okazalo. Wytrysku w niej nie bylo ale jest to Ale.
28 dzien , czyli dzien kiedy powinna dostac okres przypadl na 14 dzien po odbyciu stosunku, wiec zrobila test ciazowy. Wyszedl jej negatywny ale caly czas sie martwila.
Kazalam jej powtorzyc test po 2 dniach , czyli 32 dnia(tak jak ostatnio dostala miesiaczke) - siedzialam z nia do nocy bo nie mogla zasnac.... A dokladniej lezalam. Test zrobila o 4:30 nad ranem bo dospac nie mogla z nerwow - wyszedl negatywny - . Moim zdaniem juz nie powinna sie przejmowac. A wy jak myslicie?
Okresu u niej nadal nie ma - dzis jest 32 dnien - ale bol piersi jej mija powoli tak jak u mnie przed miesiaczka bywai pojawila sie biegunka ( czytalam ze niektore kobiety tak maja przed miesiaczka, a ona mi mowila,ze czasem przed okresem i u niej wystepuje)
Mysle ze powinno byc ok. A wy jak myslicie?
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Wto Cze 15, 2010 6:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

myślę, że jest ok.
jeśli nie wierzy testowi aptecznemu niech zrobi test z krwi -bthcg- można go wykonać co najmniej 14-16 dni po ostatnim stosunku.
Powrót do góry
malixa

PostWysłany: Wto Cze 15, 2010 7:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie tyle co nie wierzy... tylko czemu okresu brak? ja wrozka nie jestem
Ale wydaje mi sie, ze testu nie trzeba powtarzac - byl robiony 14 dnia po stosunku i 16 dnia po stosunku , wiec jesli oba wyszly negatywnie ja bym sie nie martwila
Chcialam znac wasze zdanie bo radzic jest latwo ale chcialabym trafnie.
mnie osobiscie zastanawia sformulowanie i zawsze zastanawialo "minimum 14 - 16 dni po stosunku" czyli wedlug mnie - jeszcze moze test ciazy nie wykazac? Lepiej robic po 14/16 dniach...?
Warto go powtarzac?
Tak jak pisalam - jesli mam komus doradzac chcialabym by moje rady byly jak najbardziej na miescu dlatego opieram sie tez o wasza opinie.
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Wto Cze 15, 2010 7:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

test wykonany im później tym lepiej Smile oczywiście w granicach rozsądku. Smile
spóźnienie okresu mogą powodować : przemęczenie, choroba, zmiana klimatu, nadmierny stres . w zasadzie- wszystko.
jeśli chce może powtórzyć test za kilka dni. powinien wyjść prawidłowo.
Powrót do góry
malixa

PostWysłany: Wto Cze 15, 2010 7:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czyli teraz nie ma sie co cieszyc ... na to wychodzi
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Cze 15, 2010 8:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No Generalnie test wykonany 14-16 dni po stosunku powinien być prawidłowy. Niech zrobi test z krwi...Będzie 100%pewności.
kotek20

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Cze 15, 2010 10:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej no jesli zrobila test to wynik jest wiarygodny bo ja mialam taka sama sytuacje w zeszłym tyg i oba testy wyszy negatywnie a okresu niemiałam jeszcze dwa dni ale pozniej był
Powrót do góry
malixa

PostWysłany: Wto Cze 15, 2010 11:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki dziewczyny - jestescie kochane...
Na razie siedzimy i czekamy
W sumie w "kupie" raźniej
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 34 z 41