Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sro Cze 16, 2010 7:23 am Temat postu: |
|
|
kotek20
niekoniecznie.
to, że u Ciebie tak było nie oznacza że u niej też tak będzie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
paulax
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 11:26 am Temat postu: |
|
|
witam dziewczyny, to znowu ja
panikuje, stresuje sie strasznie , nie moge spac , ciagle mysle o tym
ze może jednak jestem w ciaży. Pisałam juz, ze kochal sie z moim facetem bez zabezpieczenia w pierwszy dzień okresu, nie miał on wytrysku. Okres powinnam dostac 21 i jak go nie ma tak nie ma, brałam antybiotyki przez 4 dni. Stres mnie wykonczy . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 12:46 pm Temat postu: |
|
|
a my już napisałyśmy Ci odpowiedz, prawda? Co chcesz usłyszeć?
Nie jesteśmy wróżkami i nic Ci nie pomożemy , niestety. Stres jeszcze bardziej wszystko pogłębia. Jeśli chcesz się uspokoić zrób po prostu test ciązowy i tyle. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 11:23 pm Temat postu: |
|
|
paulax nie ma mowy o ciazy. nie doszlo do wytrysku a to jest podstawa,poza tym dni płodne i owulacja. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 11:39 pm Temat postu: |
|
|
paulax na nastepny raz myslcie glowa a nie innymi czesciami ciala to nie bedziecie mieli stresu i tyle. Bo stres tu jest nieuzasadniony _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
.....
|
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 1:33 pm Temat postu: PROSZE O POMOC |
|
|
Witam wszystkich
Mój problem polega na tym, że brałam przez okres tamtych wakacji tabletki antykoncepcyjne RIGEVIDON i odstawiłam je w październiku.
Potem okres przychodził regularnie od listopada do maja miałam cykle 27-29 dniowe.
Ostatni okres miałam 31 maja i powinnam dostac kolejny 27 czerwca (dzisiaj jest już 30 czerwiec) i okresu dalej nie ma.. czy jest możliwe, że to jakiś skutek odstawienia tych tabletek? odstawiłam je dosc dawno temu, a mamy teraz czerwiec, okres miałam regularnie, możliwe jest to, że znowu może się coś poprzesuwac?
Uprawiałam z chłopakiem seks wiele razy, ale zawsze uważamy, nigdy nie miał wytrysku we mnie, zdażyło się pare razy, że był we mnie w środku bez zabezpieczenia, jednak było to zawsze pare minut przed wytryskiem i gdy wychodził ze mnie, to trwało to jeszcze chwile zanim dostał wytrysku, który i tak był daleko od mojej pochwy.
Cz jest możliwosc ciąży? czy możliwe jest że po odstawieuniu tabletek po pół roku mogę miec nierugarne cykle ?
Prosze o pomoc bo odschodze od zmyslów.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 2:35 pm Temat postu: |
|
|
..... mysle ze to nei jest wina odstawienia tbaletek.
Bralas antybiotyki, zmienialas klimat?
No uprawiajac seks bez zabezpieczenia i stosujac metode stosunku przerywanego musisz liczyc sie z "wpadka".
Czasem wydaje sie ze facet zdazyl wyjsc, a przez tzw zjawisko kropelkowania sie wpadnie, bo przed wytryskiem moga pojawic sie w preejakulacie plemniki i ciaza gotowa jesli mialas dni plodne.
Jedyne co mozesz zrobic to zrobic test najlepiej z krwi BHCG da 100% pewnosc. Jesli wyjdzie negatywna to czekac cierpliwie na okres. Jesli pozytywna.... to isc do ginekologa. Gdyby miesiaczka sie nie pojawila w ciagu 2 tyg a nie bylabys w ciazy rowniez idz do lekarza. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
.....
|
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 3:01 pm Temat postu: |
|
|
.. antybiotyków nie brałam, chora też w sumie nie byłam, początkiem czerwca wyprowadzałam się z Lublina do Sanoka (podkarpackie) ale to raczej nie powinno miec żadnego wpływu.
jeśli chodzi o to, że facet nie zdaży wyjsc- nigdy nie było takiej sytuacji, zawsze wchodził dosłownie na chwile i wychodził długo przed wytryskiem, jak wychodził to za każdym razem conajmniej minute trwało to zanim miał wytrysk i to jeszcze daleko poza moją pochwą.
więc raczej zjawisko kropelkowania nie miało miejsca we mnie, z tego co wiem to jest ono przed samym wytryskiem, a chłopak zawsze wychodził dużo wcześniej.
nigdy nie było tak że wyszedł i po paru sekundach dostał wytrysk, zawsze trwało to dłużej, staramy sie bardzo uważac.
nawet jak kochamy się w prezerwatywie, to wychodzi ze mnie wcześniej i kończy na zewnątrz.. nie wiem co robic, troche sie martwie, naprawde ciąża jest możliwa w takim wypadku? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 7:57 pm Temat postu: |
|
|
..... no to w takim wypadku nie ma raczej szans na ciaze... aczkolwiek nigdy nic nie wiadomo. TEst nei zaszkodzi.
A mialas moze duzo stresu ostatnio? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
.....
|
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 10:48 pm Temat postu: |
|
|
.. tak wiem, ale wolałabym go nie robic, samo czekanie na wynik jest okropne.
a skoro wchodził na chwile i to duzo przed wytryskiem kiedy nie ma jeszcze plemników, to może lepiej poczekac?
a stres.. troche było, w domu niezbyt przyjemna sytuacja, ale nie na tyle, żeby miało miec to jakiś wpływ raczej.. miesiączki dawniej mialam troche nieregularne, dopiero po odstawieniu tabletek zaczeły przychodzic normalnie w terminie no i w tym miesiącu znowu sie spóźnia..
jak radzicie, co robic? i czy ciąże można raczej wykluczyc?
pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|