Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kiki
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Maj 08, 2006 3:37 pm Temat postu: Swędzenie pochwy i warg sromowych |
|
|
witam! ja mam problem, poniewaz od 2 dni troche mnie swedzi i piecze w okolicahc pochwy, wydzielina jest biala, czasem nawet widac biale grudki, na warchach od srodkach tez osadza sie ta biala wydzielina, a ujscie do pochwy jest zaczerwienione, no i siusiam czesciej niz zwykle...czy to jest poczatek jakiejs choroby? jak tak to jakiej? jestem umowiona do ginekologa za dwa dni,a le chce wiedziec co moze mnie czekac. no i nie wspolzylam od miesiaca, wiec watpie ze to zwiazene z sexem, no i jeszcze chcialam zapytac czy ta infekcja moze wplynac na opoznienie miesiaczki?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto Maj 09, 2006 7:21 am Temat postu: |
|
|
Z całą pewnością to grzybica. Ja też z nią walczyłam, dlatego koniecznie idź do ginekologa. To on da ci leki i będzie po sprawie. Powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kiki
|
Wysłany: Sro Maj 10, 2006 12:41 pm Temat postu: |
|
|
witam! bylam wczoraj u ginekologa, i okazalo sie ze tez mam grzybice, wypisala mi tabletki dopochwowe NYSTATYNE i doustne MYCOSYST, ale jutro powinnam dostac okresu, i zaczelam brac te tabletki, ale nie wiem czy je odstawic na czas okresu? prosze o odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Netka
|
Wysłany: Sro Maj 10, 2006 5:34 pm Temat postu: |
|
|
Doustne tabletki możesz przyjmować dalej,ale dopochwowe najlepiej odstaw i zacznij je przyjmować po miesiączce.Podczas okresu nie ma sensu aplikować środków dopochwowych ze względu na to,iż wypłyną one zbyt szybko z krwią miesiączkową i nie zdążą zadziałać.
Jeszcze jedna sprawa.Powinnaś poinformować o problemie swojego partnera,bo jeśli jest zarażony,podczas kolejnego zbliżenia możesz zostać ponownie zakażona.Warto więc aby On także został poddany leczeniu.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kiki
|
Wysłany: Sro Maj 10, 2006 9:02 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje za odpowiedz, ja nie wspolzylam od miesiaca, gdyz moj chlopak jest za granica, do naszego spotkania zostalo jeszcze wiecej niz mieisiac, wiec spokojnie sie wylecze, jesli choroba oczywiscie nie powroci... w sumie to nie wiem od czego moglam dostac tej grzybicy, bo wszytsko bylo jak do tej pory;/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kiki
|
Wysłany: Sro Maj 17, 2006 6:24 pm Temat postu: |
|
|
to znowu ja, dostalam okresu, odstawilam tabletki dopochwowe a doustne juz skonczylam pic, jutro juz powinien sie skonczyc mi okres wiec jeszcze zostalo mi 5 tabletek dopochwowych, no ale teraz noszac podpaski i tampony znow czuje jakiies dziwne uczucie, nie swedzi mi, juz wogole niemam objawow grzybcy,ale boje sie ze przez ten okres i przez podpaski i tampony znow tam sie zrobi srodowisko ktore sprzyja rozwojowi grzybicy:((( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Netka
|
Wysłany: Czw Maj 18, 2006 11:20 am Temat postu: |
|
|
Jedyne,co mogę Ci doradzić,to częste podmywanie okolic intymnych.Możesz także przestać jeść słodycze i używać cukru,bo stanowi on znakomitą pożywkę dla drożdżaków Po zakończeniu okresu weź do końca globulki i nie martw się,będzie dobrze Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kiki
|
Wysłany: Sro Maj 24, 2006 9:39 am Temat postu: |
|
|
otoz wcale nie jest dobrze:(( dwa dni temu skonczylam stosowac tabletki dopochwowe, a dzis juz czuje i widze ze mam pierwsze objawy grzybicy:((( , no i co teraz? mialam sie zglosic na wizyte kontolna zeby lekarz mogl potwierdzic ze grzybicy nie ma,a a ja znow zajde dalej chora:/ boże ile to jeszcze bedzie trwalo ((( chyba w kolko bede brac tabletki i to nigdy sie nie skonczy...najgorsze jest to ze naprawde staram sie postepowac zeby ta grzybica sie nie rozwijala, a tu znow :/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ZuSSka
|
Wysłany: Czw Cze 08, 2006 8:10 pm Temat postu: |
|
|
hmmm ... mam taki sam problem ... to okropne uczucie.Ale cuż.
Mam takie pytanie czy z tą chorobą może być związany brak miesiączki ??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jah
|
Wysłany: Nie Cze 11, 2006 6:24 pm Temat postu: |
|
|
A może by tak bieliznę wymienić po "tymczasowym" wyleczeniu - taka wolna myśl z mojej strony. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|