Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
peperonia321
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lis 27, 2011 11:15 pm Temat postu: |
|
|
ja tez polecam dobrego lekarza, to podstawa zeby pomogl, sama takiego znalazlam, mnie kiedys bardzo pomogl, zapisal clotrimazol i [color=red][reklama][/color], bakterie kwasu mlekowego, teraz tez je stosuje przy lekkich niedyspozycjach organizmu i na szczescie nie mam juz problemow |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nana87
|
Wysłany: Pon Lis 28, 2011 10:46 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie.
podejzewam u siebie grzybice. chociaz w zeszlym tygodniu bylam u lekarza ginekologa i nic w tedy nie \*wyszlo\* . swedzenie i pieczenie zaczelo sie 2 dni temu . do lekarza moge isc dopiero za 2 tygodnie. wtedy dopiero zmiany w pracy mi na to pozwola. czytalam ze dobrym lekiem jest flumycon. chcialam zapytac czy moge go bez problemow przyjac ? dodam ze mialam 4 lata temu cholestaze w ciazy. od tego czasu nie mam zadnych problemow watrobowych. wyniki wrocily do normy. Jesli moge to w jakiej dawce?
bede bardzo wdzieczna za odpowiedz bo musze sobie przez te 2 tygodnie jakos pomoc..
Z gory dziekuje za odpowiedz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Gru 07, 2011 11:58 am Temat postu: |
|
|
flumycon jest na receptę, także nie polecam stosowania samemu. a jak już to zazwyczaj się go przyjmuje albo przez 3 dni dawka 50mg lub 150mg jednorazowo. kup sobie coś do osłony watroby na wszelki wypadek. możesz wspomóc leczenie również lacibios femina - probiotykiem ginekologicznym i kremem clotrimazolum. oba środki dostępne bez recepty _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Piotru19
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 10:54 am Temat postu: Witam |
|
|
Mam pytanie. Jakiś czas temu moja partnerka dostała zapalenia pochwy. Wszystko minęło po jakimś czasie wróciło. Uprawialiśmy sex bez prezerwatywy. Ogólnie jak się okazało ginekolog nas trochę nie do informowała i to chyba jakieś problemy grzybiczne partnerka stosuje jakąś kurację znaczy stosowała przerwał ją okres. Czy ja również powinienem się leczyć? Jak mamy pozbyć się tego problemu raz na zawsze aby móc cieszyć się sexem w pełni?
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 11:09 am Temat postu: |
|
|
piotru skoro ona ma grzybice to Ty tez. niestety to jest zaraźliwe. samo nie minie, powinienes wybrac sie do lekarza i stosowac jakies masci, kremy itp.
oczywiscie sex podczas kuracji jest niewskazany,no i pamietaj ze nie obejdzie sie bez zabezpieczenia. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
agamm
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 2:49 pm Temat postu: grzybica u partnera |
|
|
to prawda-leczenie powinno dotyczyc obojga partnerów. Mój mąż dostał od lekarza flumycon i clotrimazol, kiedy ja leczyłam infekcję grzybiczą. Na czas leczenia oczywiscie nie powinno się współżyć,a grzybica lubi nawracać. Powiedz partnerce że po leczeniu powinna wziąść probiotyki-to może zabezpieczyc przed nawrotem infekcji.ja brałam provag przez 20 dni. Co do grzybicy u mężczyzn to często jest lekceważona bo faceci moga nie miec żadnych objawów-a jednak zarażają... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dynia
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2012 9:18 pm Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny. czytam was i czyam. z infekcjami pochwy borykam sie już od dawna wiec przy kolejnych wpsiach moge co i rusz pomóc.
potwierdzam tez skutecznosc lacibios femina, ale pamiętajcie, mozna go brać podczas stsowania antybiotyków, ale koniecznie z 14 dni po także (ja sie nie dostoswałam, o czym zaraz) i albo na godzinę PRZED ANTYBIOTYKIEM albo 2-3 GODZINY PO ANYBIOUTYKU! NIGDY NARAZ!
a teraz opisze swój proble. od kilku tygodni klopotam sie problemami bakteryjnymi z ukłądem moczowym. w ońcu udalo mi sie je wyleczyć. czuam sie dokonale. mimo, zę 14 dni bylam na silnym antybiotyku. brałam oslonowo ketokonazol i wlaśnie lacibios femina sobie dokupiłam. ale ostatnio lacibios mi sie skończyl i pewnego ranka wstałam (stosowałam tez furaginę, nadal biore 2 tabletki dziennie) i doszłam do wniosku, ze bardzo chce mi się siusiu. lece do łazienki, a tutaj nic! za to czuje straszne swędzenie w okolicach cewki moczowej, i to nie tylko podczas siusiania, ale stale. takie pieczenie i szczypanie. myślałam, zę to już nawrot choroby, poleciałam zrobić badania moczu, a tam leukocyty 0-1 wpw, erytrocyty 4-5 wpw (wiem troche za dużo, ale to było 2 dni przed okresem) i trochę śluzu i nic,.żadnych bakterii. dzwoniłam do nefrogloga a on mi mwie, zę z tym do gina mam isć, bo to nie infekcja pecherza. i tak teraz czytam i myślę.
skąd wrazenie częstszego chodzenia siusiu?
jak sobie pomóc podczas okresu?
aha i czy słyszałyście o tamponowaniu alocitem?
Ostatnio zmieniony przez dynia dnia Czw Mar 08, 2012 9:48 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 7:43 pm Temat postu: |
|
|
dynia napisał: |
potwierdzam tez skutecznosc lacibios femina, ale pamiętajcie, mozna go brać podczas stsowania antybiotyków, ale koniecznie z 14 dni po także (ja sie nie dostoswałam, o czym zaraz) i albo na godzinę PRZED ANTYBIOTYKIEM albo 2-3 GODZINY PO ANYBIOUTYKU! NIGDY NARAZ! |
dokładnie. warto przeczytać ulotkę od lacibiosu, gdyż wszystko tam jest ładnie opisane
dynia napisał: |
czy od grzybicy moze sie miec wrazenie częstszego chodzenia siusiu?
jak sobie pomóc podczas okresu?
aha i czy słyszałyście o tamponowaniu alocitem? |
no nie wiem, ja bym mimo wszystko stawiała na coś z pęcherzem lub chociaż z cewką moczową. choc posiew z pochwy warto zrobić, żeby wykluczyć ew. bakterie/grzyby w pochwie. to lubi być powiązane.
staraj się dużo pić wody z cytryną, herbat żurawinowych które działają moczopędnie, może nawet jedno piwo wypić.
w czasie okresu jest trudno.. dbać o higienę, stosować podpaski, raczej chodzić w spódnicach/sukienkach lub luźnych spodniach a nie cisnących jeansach.
nie słyszałam, ale to pewnie chodzi o obniżenie pH w pochwie. do przywrócenia prawidłowego pH wystarczają zwykle probiotyki _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dynia
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 1:01 pm Temat postu: |
|
|
dziękuje ci za odpowiedź
byłam wczoraj u gina. dostałam flumykon dawkę 200 mg i mam brac co drugi dzień 1, 3, i 5 i zastosowac powtórnie przed kolejnym okresem. sama grzybica pochwy to to nie jest na pewno, bo w srodku mnie nie piecze, raczej na zewnątrz od rowka między pośladkami począwszy na cewce skonczywszy.
no i mam pimafucort, którym doładnie smaruję okolice cewki. a powiedzcie mi, czy furagina może przyczyniać się do grzybicy? dizała bakteriobójczo ale ogólnie czy tylko na pęcherz?bo nie wiem teraz czy ją stosowac czy nie. miałam stosowac 2 x po 1 tabletce rano i wieczór i już pomału przechodzić na urosept. tak zapobiegawczo....
Ostatnio zmieniony przez dynia dnia Nie Lut 19, 2012 11:05 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 4:48 pm Temat postu: |
|
|
furaginum bierz - nie zaszkodzi naprawdę _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|