FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 5:50 pm Temat postu: |
|
|
alicjaa41[/b] domyślam się A czy leczysz się na jakieś inne choroby przewlekłe ? Czy bierzesz jakieś leki ? Zastanów się czy miałaś/masz kontakt z substancjami, które mogą powodować alergie, chemia, nowe kosmetyki (balsamy, żele pod prysznic, do higieny intym.) Jedno jest pewne - grzybice, liszaje itp. są często konsekwencją osłabienia organizmu (też przez antybiotyki, inne leki, czy też choroby immunologiczne). Trudno coś tu doradzić, zasugeruj może lekarzowi, aby poszukać przyczyny, bo jak widać leczenie objawowe nie skutkuje (trwa to już 5 miesięcy), często niestety lekarze nie patrzą na cały organizm pacjenta, a tylko skupiają się na tym co boli a nie dlaczego.
Dodano po 18 minutach:
jeszcze jedno - długotrwały stres, lub silny wstrząs psychiczny może wpływać na mocne osłabienie mechanizmów obronnych organizmu i wtedy łapiemy jakieś infekcje (często nie zdając sobie sprawy, że to stes jest przyczyną ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alicjaa41
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 5:55 pm Temat postu: |
|
|
no własnie na nic się nie leczę nie biore a ni nie bralam zadnych lekow a co do alergi to jest ni mozliwe ja mam specjalne preparaty antyalergiczne z apteki a to wyglada dosyc powarznie i dlatgo mnie o martwi to nie sa jakies tam zmiany skórne to wyglada tak jakby mi sie cala skóra w miejscu intymnym owrzodzila |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 6:07 pm Temat postu: |
|
|
alicjaa41 niestety w tym wypadku musisz znaleźć dobrego lekarza i mu zaufać - ze swojej strony musisz wzmocnić organizm. Ja przez kilka lat z przerwami borykałam się z grzybicą miejsc intymnych, stosowałam chyba wszystkie dostępne na rynku leki i to wracało. Wreszcie się poddałam zresztą lekarze też. Zaczełam zdrowo się odżywiać, ćwiczyć, stosowałam suplementy wzmacniające jak np. tran, biostymina. Pomogło. W Twoim przypadku oprócz dobrej opieki lekarskiej, spróbowałabym tego samego. I nie martw się, to napewno da się wyleczyć, tylko widać trzeba czasu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kamila111
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lip 24, 2011 1:24 pm Temat postu: Swedzenie wejscia do pochwy i warg sromowych |
|
|
17 lipca wrocilam z wczasow i od tego dnia, moze dzien pozniej zaczely mnei o0kropnie swedziec wargi sromowe i wejscie do pochwy. Dodam, ze jechalam 9 godzin pociagiem, pot, brak wody do umycia ani nc, raz skorzystalam z tamtejszej pociagowej toalety (oczywiscie bez siadania) w sumie nawet bez podtarcia gdyz nie ufalam nnawet tamtejszym recznikom. Dzisiaj juz swedzi mniej, nie jest to juz uciazliwe nawet w siedzieniu, a bylo. Teraz zaswedzi tylko jak sie podcieram i nic wiecej. Co to moze byc, jakas infekcja? Grzybica? Do tego mialam ostatnio bialy, gesty sluz, mam dni nie plodne, jestem przed okresem (mam nadzieje). Co to moze oznaczac? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
|
Wysłany: Nie Lip 24, 2011 7:46 pm Temat postu: |
|
|
Kamila111 Jak najbardziej może to być infekcja, zawsze przed (i w czasie) wakacyjnymi wyjazdami warto zastosować profilaktykę, lactovaginal dopochwowo, można też probiotyki dla kobiet doustnie (lacibios femina, provag). Teraz jeśli coś się dzieje, spróbuj lavtovaginal, płukanki z azucalenu (jeśli nie jesteś uczulona na nagietek i rumianek). Jeśli nie przejdzie albo nasili się to do lekarza. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Lip 24, 2011 9:28 pm Temat postu: |
|
|
może być mała infekcja, ale jest szansa że po okresie przejdzie. na razie stosuj lacibios femina, krem clotrimazolum i noś bawełniane majtki
WIKI16 napisał: | Kamila111 płukanki z azucalenu (jeśli nie jesteś uczulona na nagietek i rumianek). Jeśli nie przejdzie albo nasili się to do lekarza. |
odradzam płukanki - wypłukują dobrą mikroflorę pochwy i wyjaławiają przez co jest się jeszcze bardziej podatnym na infekcje. azucalen i tantum rosa ok, ale do przemywania warg sromowych i okolic wejścia do pochwy, nie irygować i nie płukać! _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
|
Wysłany: Nie Lip 24, 2011 10:08 pm Temat postu: |
|
|
Oczywiście nie miałam na myśli "irygacji", tylko podmywanie , ale że tak powiem dłuższe, oczywiście tylko zewnętrznych "części", jakiekolwiek irygacje (do tego potrzebne jest specjalne "urządzenie"), już od dawna odradzane jest przez dobrych lekarzy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kamila111
|
Wysłany: Nie Lip 24, 2011 10:23 pm Temat postu: |
|
|
emilka- Kiedyś pamiętam, też tak miałam i nadszedł okres i momentalnie wszystko ustąpiło. A powiedzcie mi, czy to wszystko może opóźnić okres? Powinnam mieć 26 lipca, a mnie nawet nie zaczęły boleć piersi ( zawsze bolały, zawsze! z 3 dni przed okresem i wtedy wiedzialam juz ze nadchodzi, dodam ze zawsze byl punktualny) A ten śluz? Nie jest brązowy, nie jest grudkowaty jak ser, jest po prostu biały, najbardziej biały i najwięcej go było gdy najbardziej swędziało czyli an początku, teraz jest biały nieciągnący i nie jest go dużo. Poradźcie.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Lip 25, 2011 10:54 am Temat postu: |
|
|
Kamila111, z tym śluzem to róznie bywa. jak nigdy takiego nie zauważyłaś u siebie, to pewnie był nieprawidłowy. ale ogólnie gęsty, biały jest zwykle przed okresem. tak, jak mówię, na razie łykaj lacibios femina, stosuj te rzeczy co poleciła WIKI a po miesiączce idź na kontrolę. czasem stany zapalne opóźniają okres o kilka dni. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kamila111
|
Wysłany: Sob Lip 30, 2011 12:30 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny, ja nadal nie mam okresu. Dzisiaj 30 lipca a jego nadal brak. Powinien pojawić sie 26 lipca.. Bardzo sie boje, pryszcze wysoczyły mi jzu tydz temu, piersi bolały jakies 3/4 dni, dzis juz minimalnie bolą. I zawsze tak było jak opisałam ale przed wyliczonym terminem, zawsze punktualnie bylo, tylko raz w lutym opozznil sie 3 dni z powodu duzych problemow rodzinyych, stresu itp. W tym miesiacu bylam nad mozem, nabawilam sie infekcji o ktorej pisalam wczesniej, stres zwiazany ze studiami itp. czy to moze miec wplyw? Do tego ciagle o tmy mysle.. szukam chyba powodow na sile, a prawda bedzie taka ze zakonczy się to dzisiusiem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|