FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dynia
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2012 10:33 pm Temat postu: |
|
|
no to się cieszę, mam tez w domu urosal, pochodne salicylanu fenolu czy coś.... macie z nim doświadczenia? czy jest lepszy od uroseptu?
poniewaz częste problemy mam po stosunku wiec wydaje mi sie, ze jest za sucho, szczególnie pzred okrsem. chciałam kupic dobry zel nawilżający, który nie tylko nawilży ale też pomoe przy podrażnieniach. co polecacie?
i drugie: chce zrobic badana na chlamydie. niestety, zapomniałam przy wizycie u gina, bo tak chciało mi sie siusiu u mnie w labie są trzy klasy IgA IgG i IGM czy jakos tak? nie znam sie na tym zupełnie. od któych zacząć? co oznaczają?
Ostatnio zmieniony przez dynia dnia Czw Mar 08, 2012 9:49 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Lut 18, 2012 4:35 pm Temat postu: |
|
|
dynia napisał: |
boje sie tylko, ze jak wezmę przeciwbakteryjne typu własnie urosal czy furagin to znowu coś wyjałowię i znów zaczniemy od poczatku.... |
raczej urosalem czy furaginum nie powinnaś zubożyć flory bakteryjnej prawidłowej w pochwie, ale przy wszelkich problemach z infekcjami w obrębie układu moczowo-płciowego warto brać probiotyki. polecam lacibios femina szczególnie. bo podmywanie się jogurtem nie wzbogaci Cię o prawidłowe szczepy bakterii. co najwyżej może przynieść ulgę zw względu na konsystencję.
aha i jeszce dwa pytania: poniewaz częste problemy mam po stosunku wiec wydaje mi sie, ze jest za sucho, szczególnie pzred okrsem. chciałam kupic dobry zel nawilżający, który nie tylko nawilży ale też pomoe przy podrażnieniach. |
dopytaj się w aptece mi się podobał feminum żel, ale jest też wspomniany przez Ciebie i np. baifem. wydaje mi się, że tutaj trzeba wybrać odpowiedni dla siebie
i drugie: chce zrobic badana na chlamydie. niestety, zapomniałam przy wizycie u gina, bo tak chciało mi sie siusiu u mnie w labie są trzy klasy IgA IgG i IGM czy jakos tak? nie znam sie na tym zupełnie. od któych zacząć? co oznaczają? |
możesz zrobić albo wymaz albo badanie z krwi (najczęsciej test elisa), najlepiej w obrębie wszystkich 3ech klas, bo wtedy masz cały obraz czy jest się zakażonym, czy się było itd _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
SheLikesDrugs
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 14, 2012 11:33 pm Temat postu: Swędzenie dziurki :) |
|
|
Kochałam sie z mężem 4 dni temu i po seksie gdzieś dzien zaczeło mnie swędzieć wejście do pochwy ( dziurka ) Co to może być ? Wczesniej tego nie miałam. Co to może być ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 19, 2012 11:57 am Temat postu: |
|
|
SheLikesDrugs, może po prostu podrażnienie lekkie? przemyj te okolice może ziołami (np. nagietkiem - działa łagodząco), możesz też posmarować maścią clotrimazolum (jest dostępna bez recepty). osłonowo wybierz opakowanie lacibios femina. jeśli nic się nie zmieni, idź do lekarza, bo moze to infekcja.
alergię raczej wykluczam skoro wcześniej nic takiego się nie przydarzało _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bulkaa
|
Wysłany: Sro Gru 12, 2012 5:13 pm Temat postu: |
|
|
mnie to wygląda na grzybice. Ja brałam trioxal doustnie o dało rade, ale wizyta jest nieunikniona. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
krychaa
|
Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 12:24 am Temat postu: Re: Swędzenie dziurki :) |
|
|
SheLikesDrugs napisał: | Kochałam sie z mężem 4 dni temu i po seksie gdzieś dzien zaczeło mnie swędzieć wejście do pochwy ( dziurka ) Co to może być ? Wczesniej tego nie miałam. Co to może być ? | Ja kiedyś miałam podobnie, okazało się, że to podrażnienie, przeszło po posmarowaniu żelem do okolic intymnych własnie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Hitsu_91
|
Wysłany: Nie Sie 04, 2013 11:32 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny, mam świeżą sprawę.Mniej niż godzinę temu współżyłam z chłopakiem, na początku stosunku piekło mnie ujście pochwy (gdy się wsuwał), po chwili przeszło.Jednak po stosunku najpierw swędziało niemiłosiernie, a teraz wargi przy ujściu są spuchnięte jak banie x/ Czy to są objawy grzybicy..? Tak czy siak pójdę jutro do lekarza, ale ciekawi mnie czy ktoś już miał tak i czy to były grzyby... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kokarda
|
Wysłany: Wto Paź 22, 2013 11:14 pm Temat postu: |
|
|
Samo swędzenie po stosunku nie musi oznaczać infekcji, ale warto obserwować okolice intymne. U mnie czasem pojawiają się opuchnięcia i otarcia, ale używam wtedy żelu lacibios femina, bo szybko łagodzi podrażnienia i koi. I co dla mnie bardzo ważne - nie uczula próbowałam już kilka żeli i ten sprawdza się najlepiej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sekutnica
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sob Mar 08, 2014 12:20 pm Temat postu: |
|
|
Od kilku miesięcy mam objawy, które zaczynają mnie "trochę" irytować.
Na kilka dni przed okresem zaczyna mnie swędzieć miejsce intymne, tj. wargi sromowe, w różnym natężeniu. Najbardziej to chyba w nocy atakuje . Jak okres "przyjdzie", to dolegliwość szybko przechodzi.
Nigdy wcześniej tego nie miałam, po prostu pojawiło się to jakiś czas temu i tyle. Myślałam, że przejdzie ale chyba nie. Od owulacji do okresu śluz się zmienia na biały/kremowy (chyba, tak jakoś szczególnie tego nie obserwuję), nie śmierdzi, wygląda normalnie, więc może to jakaś kwestia pH, hormonów itp.?
Wymaga to konsultacji lekarza czy można na to samemu zaradzić?
Nie sądzę, żeby to była jakaś infekcja, no bo zawsze przed okresem? Powinnam dostać ok 14.03, nawet powoli czuję psm .
Nie biorę żadnych leków (pigułek też nie), higiena oczywiście normalnie, dieta ok (tj. chemii nie jem na tyle na ile to możliwe, kwaśnego, ostrego, słodyczy itp.). Ogólnie od dłuższego czasu też nie współżyłam, więc kwestia podrażnienia, uczulenia itp. odpada. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|