Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Lip 30, 2011 11:04 pm Temat postu: |
|
|
kamila a nie mozesz zrobic testu?
po co sie tak zadreczac?
kup jutro i zrob
oczywiscie ze stres moze przesunac @, zmiana klimatu rowniez.
nic nie zakonczy sie dzidziusiem _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Nie Lip 31, 2011 12:07 pm Temat postu: |
|
|
Kamila111 jeśli miałaś jakieś ryzykowne stosunki, no to być może trzeba zrobić test, ale jeśli nie no to okres może się spóźniać z powodów wymienionych przez Ciebie, ale też przez infekcję. 4-5 dni spóźnienia to jeszcze nie dużo. Spokojnie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kamila111
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lip 31, 2011 3:34 pm Temat postu: |
|
|
Ryzykowne.. chyba nie, nigdy dojście we mnie ( nie na 2 sek przed, ale na 5/10 min), z obliczeń co miesięcznych wynikało ze w dni niepłodne.. sama nie wiem. Boję się, ale trzeba będzie sie pogodzić. Boję się zrobić test, narazie czekam:(
Dodano po 3 godzinach 13 minutach:
A jeszcze mam jedno pytanie, jak powinna teraz wyglądać moja szyjka macicy? Powinna być łatwiej wyczuwalna, tzn niżej i twarda? A jak rozpoznać czy jest zamknięta czy otwarta? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Lip 31, 2011 9:48 pm Temat postu: |
|
|
Po miesiączce szyjka macicy jest twarda ( w dotyku przypomina czubek nosa) i nisko ułożona. Wraz ze zbliżaniem się owulacji szyjka macicy robi się miękka, podwyższa się i otwiera. W dniu owulacji szyjka jest położona najwyżej. Jest otwarta do 1/2 cm i jest bardzo miękka ( w dotyku przypomina płatek ucha). W takiej sytuacji plemnikom łatwiej jest dostać do macicy, by powędrować przez jajowody do jajników, gdzie czeka na nie dojrzała komórka jajowa. Po owulacji szyjka macicy znowu zaczyna się obniżać, zamykać i twardnieje.
inf. z neta _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kamila111
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 12:17 pm Temat postu: |
|
|
Słuchajcie, boli mnie podbrzusze i gdy sie podcieram, papier jest lekko brudny krwią, krwią z wydzieliną, nie wygląda to tak jak zwykle pełno krwi, ze skrzepami.. ((przepraszam za to obrzydliwe slownictwo) Czy cos jest nie tak czy andal mam czekac na pelen okres;p?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
spensja
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 6:23 pm Temat postu: |
|
|
jelsi moge pomoc.
Tez mam jakiś czas przed okresem krosty i charakterystyczna nadwrażliwość piersi. Ostatnio-mimo zwykłych objawów napeicia przedmiesiączkowego, okres spóźnił mi sie 2 dni! 2 dni po terminie meisiaczki, a normalnie mam 4 dni przed temrinem 30 dniowym! Zrobilam test. I nic. ALe okresu nie bylo... Mysle, ze ot iwna wakacji. Pogody, temeratury. Teraz licze ze znow mi sie spóźni:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Wto Sie 02, 2011 10:22 am Temat postu: |
|
|
Kamila111 spokojnie poczekaj, okres powinien się rozkręcić, czasem tak bywa.
Dodano po 3 minutach:
a czy tą infekcję wyleczyłaś ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lila19
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sie 13, 2011 4:10 pm Temat postu: Chyba infekcja. |
|
|
Mam do was pytanie i prośbę. Tydzień temu skończyłam brać silny antybiotyk i od przedwczoraj w miejscach intymnych odczuwam delikatne pieczenia, swędzenia itp. Dodatkowo boli mnie przy współżyciu. Wydzieliny jakiejś dziwnej z pochwy nie mam. Podejrzewam,że z racji przyjmowania leku mogłam nabawić się jakiejś kobiecej infekcji. Problem polega na tym, że nie mam jak iść do ginekologa, bo jest na urlopie, a na prywatnego mnie nie stać tutaj w Warszawie. Najwcześniej będę mogła polecieć na wizytę za tydzień.Czy znacie jakieś preparaty lub domowe sposoby na takie infekcje. Mam dodatkowo jeszcze nadżerkę i nie chciałabym jej podrażnić. Zastanawiam się nad Lacibos Femina. Wiadomo,że jak najszybciej pójdę do lekarza jak tylko się da. Dzięki za pomoc.
----------edited by emilka-------------
przeniosłam temat do pokrewnego problematyką |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Sie 13, 2011 9:50 pm Temat postu: |
|
|
lila19,
pewnie grzybica poantybiotykowa.. w aptece bez recepty dostaniesz Tantum rosa do podmywania lub jakieś zioła (są gotowe mieszanki jak np. vagosan), do tego krem clotrimazolum (smaruj swędzące okolice 2 razy dziennie), noś miękkie, bawełniane majtki i staraj się zachowywać dostęp powietrza do okolic intymnych. lacibios femina jak najbardziej zalecam kupić, obniży się pH, zrobi się mniej sprzyjające środowisko dla patogenów, dostarczy się dobrej mikroflory _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agamalaga
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 21, 2011 2:05 pm Temat postu: |
|
|
Ja tez mam jakas infekcje pochwy. Bylam juz u 3 ginekologow, u niektorych po kilka razy, i wiecznie przepisuja tylko jakies pigulki dopochwowe, a one w ogole nie pomagaja. A zmagam sie z tych juz pare lat. Jest to krepujace, bo biala wydzielina jest na bieliznie ;/ Ciezko sie z tego wyleczyc. Juz chyba do konca zycia bede to miala;( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|