Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Róża
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 26, 2006 12:14 pm Temat postu: Szyjka macicy w czasie ciąży |
|
|
Witam! Jestem w 24 tyg.Lekarz na ostatniej wizycie powiedział, że mam krótką szyjkę macicy. Co to oznacza?Czy mogą pojawić się z tego powodu jakies komplikacje?Dodam, że jest to moja pierwsza ciąża..Dziękuje za odpowiedź.Pozdrawiam.
--- edit by Paweł:
Temat przeniesiony do odpowiedniego działu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sob Maj 27, 2006 10:58 pm Temat postu: |
|
|
Nie jestem lekarzem ale z tego co czytalam oznacza to prawdopodobnie cesarke |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon Cze 05, 2006 10:15 pm Temat postu: |
|
|
u mnie gdy bylam w ciazy tez stwierdzono ze mam krotka szyjke macicy,lekarz kazał mi sie oszczedzać, jak najmniej wysiłku bo moglam przez to poronić, siedzialam na zwolnieniu cały czas a mimo tego wszystko bylo ok i urodziłam po terminie, i wcale nie musiałam miec cesarki, rodziłam własnymi siłami |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Czw Lip 06, 2006 8:38 pm Temat postu: szyjka macicy |
|
|
Nie stety ja przez skrocona szyjke macicy stracilam 2 dzieci jedno w 14 tygodniu,a drugie w 9 tygodniu.Ty juz jestes daleko wiec wszystko na pewno do konca pojdzie dobrze.Pozdrawiam i powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
klaudia27
|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 8:24 pm Temat postu: miekka szyjka macicy w 39 tygodniu ciazy |
|
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie
Jestem w 39 tygodniu ciazy i na dzisiejszej wizycie u lekarz powiedzial mi,ze moja szyjka macicy jest miekka i ze mam rozwarcie na 1,5 cm - czy wie przypadkiem ktoras z was co to moze oznaczac?Jestem bardzo wdzieczna za wszytskie odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
justynna
|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 8:29 pm Temat postu: |
|
|
Hej
Ja jestem w 38 tygodniu ciazy i lekarz powiedzial mi ostatnio ze tez mam miekka szyjke macicy i rozwarcie na 1 cm pytajac go co to oznacza powiedzial mi ze to dobry znak jak na ten tydzien czyli oznacza ze porod juz niedaleko
Serdecznie pozdrawiam i zycze latwego porodu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mama Julki Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 9:50 pm Temat postu: |
|
|
dokladnie nic zlego to nie oznacza nie martw sie,to jedynie znak ze juz niedlugo bedziesz mogla przytulic wyczekane malenstwo.Trzymam kciuki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 11:16 pm Temat postu: |
|
|
nic dodac,nic ujac |
|
Powrót do góry |
|
|
|
edytka
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Sie 22, 2007 8:40 pm Temat postu: Obniżona szyjka macicy |
|
|
Witam, jestem w 30 tc , dziś byłam na badaniu u lekarza prowadzącego ciąże i powiedział mi że mam obniżoną szyjkę macicy, mówił o 2,5cm, nie wiem za bardzo co to oznacza, chciałabym się dowiedzieć czy jest to groźne dla dziecka, jakie jest tego ryzyko itd. Wyczytałam, że może wystąpić przedwczesny poród. Bardzo się teraz boję. Lekarz powiedział że mam jak najmniej chodzić i odpoczywać. Czy to oznacza że mam ciągle leżeć? Czego nie powinnam robić? Proszę o pomoc, bo bardzo się denerwuję. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Sie 22, 2007 10:59 pm Temat postu: |
|
|
Powinnas jak najwiecej teraz odpoczywac,nie dzwigac,nie przemeczac sie,bo rzeczywiscie mozesz urodzic przedwczesnie.Wiem to z doswiadczenia,bo sama mialam podobna sytuacje,wlasnie na jednej w z wizyt okazalo sie,ze szyjka macicy zaczela sie skracac/ok 2,5cm/i mialam zalecone lezenie.Tylko,ze u mnie jeszcze dochodzily do tego skurcze macicy,ktore wlasnie powodowaly skracanie sie szyjki.Ale dzieki lezeniu i lekom na powstrzymanie skurczy donosilam ciaze do 38 tyg.Czego i Tobie zycze.Duzo zdroweczka dla Ciebie i dzidzi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|