Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Temperatura w ciąży

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 31, 32, 33  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ruzia80

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Lut 01, 2009 6:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja juz mam wszystkie objawy na okres... Crying or Very sad piersi mnie bola ale nie sutki tylko tak jak zawsze i wnerwiona jestem na maksa caly dzien i tylko bym slodkie jadla...typowe przed okresem....stwierdzam zatem ze wszytkie metody NPR mozna sobie wsadzic....wiadomo gdzie...ja stosowalam sie do wszystkiego czego powinnam czyli stosunki w najbardziej plodne dni wyliczone na podstawie sluzu i temperatury. powiem tak kto ma zajsc w ciaze to i bez tych metod zajdzie a kto nie to chocby na glowie stanal nic mu to nie da...gorzka prawda ale nie od nas zalezy czy nam dane bedzie byc rodzicami...szkoda tylko ze te wszystkie malolaty co pojecia nie maja nawet o dniach plodnych wpadki zaliczaja i rycza po forach a te co sie naprawde staraja to nie moga...nie ma sprawiedliwosci.../ wisielczy mam dzis nastroj wiem ale juz chyba zgorzknienie przeze mnie przemawia...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Edyta22

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Nie Lut 01, 2009 7:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyno metody NPR jedynie pozwalaja poznać swój organizm, czasem się ciąży nie planuje, a czasem trzeba się kilka miesięcy postarać, bo sprawiedliwości nigdy nie było i nigdy nie będzie. dużą rolę odgrywa psychika- jeśli tego bardzo chcesz i non stop o tym myślisz to orgazizm nie pozwoli Ci na zajście w ciążę. Wiem że to trudne bo sama nie potrafie sie wyluzować ale innej metody nie ma. Moja rada- nie dopatruj sie zadnych objawów bo w zyciu nie zajdziesz w ciążę, poza tym objawy sugerujące ciążę są takie same jak te sugerujące okres. Cierpliwie czekaj, ale myślę że niestety w ciąży nie jesteś i nie nastawiaj się ani na tak ani na nie.
Powrót do góry
Ruzia80

PostWysłany: Nie Lut 01, 2009 10:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie myslec to sie nie da....a zachodza w ciaze i te co mysla i te co nie mysla...na to nie ma reguly...moze jestem bezplodna... Shocked 2 cykle juz robie co powinnam i nic...w tym sie wyluzowalam wiesz mi, wzielam na luz i staralam sie nie myslec 'mechanicznie' tylko skupilam sie na przyjemnsci a i tak lipa...a juz sobie zaczelam wkrecac jakies laskotanie w podbrzuszu kolke w pachwinie zawroty glowy....ja chyba wariuje....help!Sad((

Dodano po 2 minutach:

a najglupsze jest to ze odmawiam sobie ciagle winka jakiejs zabawy i ograniczam sie w pracy po owulacji z mysla ze moze sie udalo i zeby nie zaszkodzic w razie czego a tu co misiac rozczarowanie...ilez mozna...w przyszlym cyklu mam gdzies dzwigam pije i sie bawie moze wtedy sie uda...
Powrót do góry
Edyta22

PostWysłany: Nie Lut 01, 2009 10:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziwi mnie Twoje myślenie. Papatrz na innych forach ile dziewczyn się stara po kilka lat i nie tracą nadzieji a Ty po 2 cyklach straciłaś? Do roku zdrowa para ma prawo nie "zaciążyć" i znam wiele par które zaszły po ponad 6 miesiącach starań. Ja też mam dziecko i o drugie staram się 4 cykle i wiem ze jest wszystko ok to jestem cierpliwa. Dziecko to nie produkt w sklepie- myślisz że wejdziesz, zamówisz i wyjdziesz? Dziewczyno cierpliwości troche bo jak urodzisz to duuuzo ci sie jej przyda. Wiem ze to trudne- taka natura..
Powrót do góry
Ruzia80

PostWysłany: Nie Lut 01, 2009 11:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mi by sie wlasnie przydal taki sklep...z cierpliwoscia...bo szybko sie zniechecam a wszyystko pewnie dlatego ze stara juz jestem a zegar biologiczny nie zna litosci...gdybym miala 22 lata to luzik a ja juz pod trzydziestke sie zblizam wiec sama rozumiesz...nie jest latwo....zycze przynajmniej Tobie owocnych staran...pozdrawiam
Powrót do góry
jolik

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pon Lut 02, 2009 9:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ruzia nie czytałaś mojego postu? Mam już 35 lat i roczne dziecko o które starałam się 7 miesięcy a Ty po dwóch cyklach wkręcasz sobie że może jesteś bezpłodna i że jesteś stara , 28 lat to super wiek i nie jest powiedziane że w tym wieku nie można zajść w ciążęm moja znajoma miała 35 lat gdy urodziła pierwsze dziecko a po 9-ciu latach drugie. Życzę Ci cierpliwości której można się nauczyć i wytrwałości w dążeniu do celu.
Powrót do góry
Edyta22

PostWysłany: Pon Lut 02, 2009 10:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ruzia ja Ci mówię że przyczyną jest u Ciebie nastawienie. Kochaj się z męże w te dni i myśl sobie- będzie to będzie a za ktoryś razem Ci się uda. Jesteś w kwiecie wieku Smile)
Powrót do góry
Ruzia80

PostWysłany: Pon Lut 02, 2009 8:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki dziewczyny za slowa otuchy...Smile jakos tak za bardzo sie nastawilam zeby przed 30 stka urodzic bobasa...a to wszystko nie jest tak 'hop siup'. moje kolezanki 'powpadaly' wiec przyzwyczailam sie ze jakos tak to wszystko szybko sie dzieje a ja wszystko chcialam w kolejnosci: slub dzidzia szczesliwa rodzinka...ale takim to kurcze zawsze pod gorke...no ale zobaczymy...a tempereaturka to spada dzien przed okresem w dniu okresu czy zaraz po? pewnie zalezy od organizmu tak?
Powrót do góry
Edyta22

PostWysłany: Pon Lut 02, 2009 10:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

U mnie spada 2 dni wcześniej ale mam kolezanki którym spada dopiero w trakcie okresu. Nie musisz rodzić przed 30-stką. Jest mnostwo kobiet ktore rodzą grubo po 30-stce no i co w tym zlego... Nie wazne kiedy, wazne zeby bylo zdrowe Smile
Powrót do góry
hellegon

PostWysłany: Wto Lut 03, 2009 6:06 pm    Temat postu: problem... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!!

Mieliśmy w dniach płodnych (ponieważ tak sądzę, że te były) Moja dziewczyna ma ok. co 28 dni okres...(jest nieregularny) czasem ma np. w 30 lub 31 dniu...i uprawialiśmy peeting w 14 dniu cyklu czyli 19stycznia...okres miała 5 stycznia...wiem, że te dni "płodne" mogą być ruchome...no ale mam takie pytanie...doszedłem do (no wiecie czego)...ale byłem w spodniach i majtkach...następnie po ok. 30 minutach poszedłem do toalety, aby się wysikać, i przy tym oczywiście papierem toaleotwym podtarłem się w miejscu gdzie sikam (czyli w miejscu gdzie ...mogło jeszcze być jakiekolwiek nasienie)....następnie pospaliśmy sobie z 30 minut (oczywiście ja w spodniach i bokserkach)...czyli już po ok godziny...znów zaczęliśmy się zabawiać, lecz w trakcie tego (praktycznie na początku) poczułem dyskomfort i palcami poprawiłem sobie skórę przy penisie (przy napletku) straszny to wstyd itp...nigdy nie uprawialiśmy sexu, ani nic z tych rzeczy...no i mam pytanie...czy mogło dojść do ciązy, gdy po tym fakcie wsadziłem jej palce do pochwy?? (nie penetrowałem niewiadomo jak, ani nic z tych rzeczy) chciałbym także dodać, że jestem pewien, że miałem suchego palca...ale obawy są ponieważ powinna chyba wczoraj, lub dzisiaj dostać okres, a jego jednak nie ma Sad nie wiemy dlaczego...nie boli ją brzuch, ma tylko lekko wrażliwe piersi i tyle...sama mówi, że się dziwi, że nawet nie czuje oznaków zbliżającego się okresu (ból brzucha itp.) a tzw. objawów ciąży też żadnych nie ma...a od tamtego czasu licząc minęło 15 dni. Proszę powiedzcie mi jak to wygląda i czy są szanse, gdy się wysikałem podtarłem w miejscu papierem i tylko dosłownie 2x palcem dotknąłem w celu poprawienia się.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 31, 32, 33  Następny
Strona 11 z 33