Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Mirina89
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sty 30, 2009 10:39 pm Temat postu: Re: czy to sa objawy ciazy? |
|
|
Ruzia80 napisał: | hej dziewczyny. czy orientujecie sie moze jak to jest z ta tempka? wzrosla mi w owulacje z 36.4 w fazie nizszych do ok 36.6 w fazie wyzszej i stopniowo z kazdym dniem powoli rosnie. dzis juz mam 3 dzien 39. czy to tak ma byc czy tak sie tempka zachowuje po zaplodnieniu moze? w tydzien po owu pojawil mi sie silny bol podbrzusza i pachwina mnie juz boli 4 dzien...niewiem co myslec czy to objawy ewentualnej ciazy czy raczej jakiegos stanu zapalnego jajnika? napiszcie co sadzicie...plissss. | A uprawiałaś seks?? (tylko tak pytam) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ruzia80
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 8:04 pm Temat postu: |
|
|
Mirina....prosze Cie... ja juz mam 28 lat i wiem ze dzieci bocian nie przynosi... staramy sie zmezem 3 cykl robie testy owu i przytulamy sie w dni plodne wiec dlatego pytam z nadzieja czy te objawy moga oznaczac ciaze czy moze to normale ze tempka tak wyglada...dopiero 1 wszy miesiac mierze temperature dlatego niewiem jak sie zachowuje przed okresem czy do okresu rosnie albo jest wysoka czy spada pare dni po owulacji bo rozne opinie slyszalam...ale pewnie i tak jak zwykle mam tylko glupia nadzieje i przyjdzie jutro ta wredna @... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Edyta22
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 8:16 pm Temat postu: |
|
|
Ruzia jeśli masz regularne miesiączki to w czasie spodziewanego okresu (jeśli to ciąża) tempka powinna wzrosnąć o 6-10 kresek ale 39 stopni to trochę chyba za dużo. Przechodzisz moze jakąś infekcję?
Jeśli chodzi o okres to tempka spada ale może spaść równie dobrze 2 dni wcześniej, godzinę wcześniej a niektórym dziewczynom spada dopiero w trakcie miesiączki. Dopóki jest w górze to jest to dobry znak. Dla pocieszenia jestem w takiej samej sytacji jak Ty, a od tego cyklu wspomagam się olejkiem wiesiołka. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ruzia80
|
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 8:36 pm Temat postu: |
|
|
no wlasnie bylam przeziebiona zaraz po owulacji ale juz mi przeszlo a wtedy kiedy mialam najwiekszy katar to tempka byla 36,6 a teraz to juz chyba po przeziebieniu a ona nie spada tylko jeszcze rosnie. moj wykres jest taki schodkowy w gore...ale pewnie to normalne...tyle ze ten cykl byl nietypowy bo owulacja przesunela mi sie o ok 6 dni z powodu stresu i zmiany klimaty chyba wiec rozumiem ze dzien spodziewanej miesiaczki mam sobie tez przesunac o tyle dni? czyli po prostu czekac na 16 dni po owu? co bedzie dopiero w przyszla sobote... a jak w miedzyczasie dostane okres to kupie sobie pistolet... / a Ty edyta tez czekasz wlasnie na okres? a ktory cykl sie starasz? bo ja juz 3....
Dodano po 1 minutach:
ps: az o tyle wzrasta? o 10 kresek??? wobec ktorej tempki? tej sprzed owu?
Dodano po 1 minutach:
acha, a tempka to oczywiscie 36.9 a nie 39... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Edyta22
|
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 8:43 pm Temat postu: |
|
|
Ja 4 cykle też robie wykresy, dodatkowo badam szyjkę. Mi okres właśnie się konczy i biorę się znów do roboty tyle że ja mam bardzo długie cykle i to moje czekanie jest sporo wydłużone. staram się o drugie dziecko ). Temperatura w ciąży powinna raczej trzymac się na tym samym poziomie, o około 2 kreski może skakać ale naprawdę 39 stopni to za dużo, ale fakt faktem - póki jest wysoko to trzymaj kciuki żeby nie spadła. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ruzia80
|
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 9:59 pm Temat postu: |
|
|
Edyta ja mam 36.9 a nie 39...wtedy to bym pewnie sie kiepskawo czula jakbym miala 39... mam nadzieje ze nie spadnie ale tez staram sie patrzec na to realnie i nie nakrecac wiec licze sie z tym ze lada dzien pojawi sie @...no ale zobaczymy...pozdrawiam.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jolik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 11:47 pm Temat postu: |
|
|
Ruzia80 pistolet to nie jest najlepsze wyjście z sytuacji, 3-ci cykl starania się o dzidzię to jeszcze nie koniec świata ja o pierwsze starałam się 4 razy a o drugie 7 miesięcy, nie ma reguły że za każdym razem się uda. Moja rada - nie stresuj się że nie możesz , nie denerwuj się a wszystko będzie OK. I jeszcze jedno nie mierzyłam tempki , nie obserwowałam śluzu tylko liczyłam dni cyklu, drugie dziecko poczęliśmy w 10-tym dc. i miałam już 34 lata. Pozdrawiam i życzę powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Milka82
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 8:12 am Temat postu: |
|
|
Hej.
Na jakim poziomie powinna być tempka w ciązy, abym nie musiała się martwić?
jestem w ciąży (4 tydz). tempka z 30.01.09 - 37.07, 31.01.09 - 36.98, 01.02.09 - 36.93. Czy powinnam się martwić, czy to normalne skoki? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Edyta22
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 8:48 am Temat postu: |
|
|
Ruzia faza lutealna czyli od owulacji do miasiączki trwa 12-16dni i w tym czasie utrzymuje się wyższa temperatura. Jeśli po ok 18 dniach od owulacji nie spadnie to jest duze prawdopodobieństwo ze jesteś w ciąży.
Milka temperatura w ciąży jest wyższa od temperatury sprzed owulacji o min 0,2 stopnia, ale wydaje mi się ze z 31.01 i 01.02 jest bardziej normalna. Skoki są jak najbardziej normalne, ale nie da się niczego stwierdzić po 3 pomiarach temperatuty. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Milka82
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 11:31 am Temat postu: |
|
|
Podłam tylko trzy ostatnie.
Wklejam link z pełniejszym obrazem
http://www.fertilityfriend.com/home/22d24e
Ostatania tempka jest skorygowana, bo była mierzona 20 min wcześniej. Prawidłowa jest 36.93. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|