Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 7:43 pm Temat postu: |
|
|
hellegon Ale namotałeś w tym opisie
Myślę że nie ma szans na ciążę. Plemniki w niesprzyjających warunkach żyją bardzo krótko. Nie ma mowy żeby "zmartwychwstały"...
Nie macie się czego obawiać
Możecie zrobić test ciążowy, to Was to uspokoi.
A co do okresu...Organizm to nie jest maszyna. Może się czasem rozregulować. Zawsze możecie pójść do lekarza.Myślę, że nawet byłoby to wskazane, żeby sprawdzić przyczynę nieregularności cykli.
Pozdrawiam _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Edyta22
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 7:44 pm Temat postu: |
|
|
Chłopczyku - bo po sposobie pisania rozumiem że jesteś jeszcze bardzo młodziutki - żeby plemniki przeżyły muszą mieć naprawdę dobre warunki do tego czyli śluz w pochwie dobrej jakości. Ponieważ nie uprawialiście jeszcze sexu proponuje poczytac o dniach plodnych i o zabezpieczeniach by pozniej nie bylo niechcianej ciąży. Jeśli jednak nadal się martwicie brakiem miesiączki kupcie test ciążowy w aptece (cena ok 10-15zł) ponieważ po 15 dniach będzie wiarygodny. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ruzia80
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 9:09 pm Temat postu: |
|
|
Edyta a czy Tobie temp.przed okresem spada od razu do poziomu nizszych czy stopniowo sie zmniejsza z dnia na dzien?jak to jest? powinien tez byc spadek o min dwie kreski jak przy skoku czy moze stopniowo po jednej kreseczce dziennie spadac?troche glupie pytanie moze ale to moj pierwszy wykres wiec sie przykladam... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Edyta22
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 10:02 pm Temat postu: |
|
|
Mi spada stopniowo przez około 2-3 dni a czasem nawet na koncu okresu nie mam jeszcze takiej tempki jak przed owulacją ale niektórym spada gwałtownie. Jak masz jakieś pytania to pisz- zawsze odpowiem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ruzia80
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 10:27 pm Temat postu: |
|
|
a bo zastanawiam sie czy to miesiaczka mi sie rozkreca czy moze jest szansa na plamienie implantacyjne....tempka spadla o jedna kreske i bardzo delikatne plamienie mam a dzis jest dzien normalnego okresu. pozatym niesamowicie metaliczny posmak w ustach od rana a wczoraj wymiotowalam rano...ale raczej to okres wiec staram sie nie robic wiekszej nadziei...caly dzien placze i maz tez zawiedziony i smutny...chyba bardziej mi jego szkoda...juz sie nie moge doczekac kiedy wroci z pracy i sie do niego przytule i porycze ze znow sie nie udalo...jak ja nie cierpie tej @...pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Edyta22
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 9:18 am Temat postu: |
|
|
Ruzia, no i jak - masz normalną miesiączkę? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ruzia80
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 6:33 pm Temat postu: |
|
|
mam niestety, rozkrecila sie dzis rano...to juz 3 cykl nieudany.mu=ysle ze jest cos nie tak...wiecej nie da sie robic niz testy owu tempka sluz i stosunek w najbardziej plodne dni...musi wiec byc cos nie tak...ja juz niewiem co mam robic ...zaczynam watpic czy kiedykolwiek zostane mama.... pozdrawiam...ps. a jak u Ciebie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Edyta22
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 9:27 pm Temat postu: |
|
|
A ja dziś zrobiłam test owulacyjny i niedługo zaczynam starania. Radzę spróbować podleczyć się ziołami. Ja teraz zażywam wiesiołek, magnez i folik, a mąż wit. C i magnez, a jeśli i w tym cyklu mi nie wyjdzie to kupuję Castagnus- też bez recepty i jest lekiem ziołowym a ma rewelacyjne działanie podobno. A jeśli i to nie wyjdzie to ide do gina, niech coś z tym robi. Narazie jestem dobrej myśli, zakupiłam tone testów na allegro od sprawdzonej kobiety więc nie mam wyrzutów sumienia ze wydaje majątek na testy z apteki. Ogólnie do poprzedniego cyklu czułam się tak samo rozgoryczona jak Ty a w tym miesiącu jakoś mi lżej. Pogodziłam sie chyba z tym że nie jestem pierwsza i nie ostatnia która sie stara i nie wychodzi. Ale Ruzia - damy rade !! Okres szybko minie i zaczynaj starania. Za któryms razem się uda. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ruzia80
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 10:43 pm Temat postu: |
|
|
testy owulacyjne sa do niczego...strata pieniedzy...ale powodzenia, moze choc Tobie sie uda, czego Ci zycze z calego serca... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jolik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 11:52 pm Temat postu: |
|
|
Ruzia nie załamuj się już na wstępie, 3-ci cykl to nie tragedia, daj na luz, wyjedźcie z mężem gdzieś na kilka dni odpędzić stresa i na pewno się uda. Wkrótce przyjdzie wiosna a wiosną najczęściej zachodzi się w ciążę , moja córcia została poczęta pod koniec kwietnia po siedmiu miesiącach starania więc życzę ci powodzenia , cierpliwości i wytrwałości. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|