Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Temperatura w ciąży

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 31, 32, 33  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Edyta22

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 8:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam raczej za wysoką prolaktynę, objawia się to wyciekiem z piersi. Do tej pory myślałam że to jeszcze pozostałości pokarmu ale kurcze niedlugo bedzie 2 lata jak nie karmię. Nie jest tego dużo bo jak nacisnę to tylko kropelka ale nie powinno być wogole. Od następnego cyklu spróbuję Castagnusa czyli najlżejszej formy leku a jak się nie uda to ide do gina i odkładam starania na jakieś 2-3 miesiące. Teraz czekam na skok tempki, bo ma być lada dziń i się okaże. Przytulanko co drugi dzien, ale myślę że i tak to nic nie da. Testy owulacyjne zrobiłam dwa i wyszły wątpliwe, a został mi jeszcze jeden więc zrobię dziś lub jutro i dam sobie spokój.
Ruzia masz rację - czerp przyjemność ze staranek Smile)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 7:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Edyta radziłabym nie bagatelizować wycieku z piersi. Jeśli nie sprawdzałaś poziomu prolaktyny to nie masz pewności ,ze to jest przyczyną. Nie lecz sie na własną rękę. Idz do gina zbadaj prolaktyne i zrób usg piersi. Jeśli to prolaktyna to wystarczy bromergon i z głowy

Powrót do góry
Edyta22

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 7:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia Castagnus działa tak samo jak bromergon tylko lżej więc najpierw spróbuję tego ziołowego leku. Nia bagatelizuję tego, tylko staram się żeby lekarz był ostatecznością. Poza tym niedawno byłam, robiłam wszystkie badania i było ok. Smile . No zobaczymy jak to będzie.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 8:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiem że castangus działa podobnie jednak ....to pierś. Ale jeśli robiłaś badania ,usg i faktycznie ten wyciek to przez prolaktyne to ok. Wiesz ja jestem panikarą.... Very Happy

Powrót do góry
Edyta22

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 9:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sęk w tym że wtedy nie robiłam prolaktyny, bo na myśl mi nie przyszlo ze to moze miec jakiś związek a teraz jak sie staramy i nam nie wychodzi to zaczęłam szperać w necie. Zrobię tak jak pisałam. Odczekam jeszcze następny cykl i robię przerwę... A w tej przerwie wybieram się do gina i będę brała Castagnus. Tak więc niedługo mi się uda...
Powrót do góry
Ruzia80

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 11:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kurcze to moze ja tez mam prolaktyne za wysoka...? czy to sie jeszcze jakos objawia poza wyciekiem z piersi?jakie badania sie na to robi, krew?pozdro..
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 12:16 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zaburzenia wydzielania prolaktyny objawiają się też nieregularnymi miesiączkami, lub w ogóle zanikiem miesiączkowania, problemami z owulacją, mlekotokiem lub brakiem pokarmu. Jeśli są problemy z zajściem w ciążę, zwykle bada się najpierw jej poziom.

Pobiera się krew i oddaje do badania na poziom prolaktyny.
Edyta22

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 10:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej nowicjuszka. A czy są jakieś normy które mówią ze prolanktyna jest w porządku? Bo ja zrobiłabym to badanie na własną rękę tylko gorzej z interpretacją wyniku.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 10:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny z ta wysoka prolaktyna jest różnie. Nie zawsze jest wyciek z piersi czy nieregularne miesiączki . czasami jest tylko problem z owulacją, więc reguły nie ma.
Poziom prolaktyny dobrze zbadac bo zbyt wysoka powoduje problemy z zajściem w ciaże.
Edyta normy zależą od laboratorium

3-15 ng/ml - wynik idealny
15-20 ng/ml -wynik dobry
20-25 ng/ml -łagodna hiperprolaktynemia
> 25 ng/ml - hiperprolaktynemia

Przelicznik: 1 ng/ml = 20 mIU/l

Powrót do góry
Edyta22

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 11:03 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To zobaczę jak będzie w tym cyklu i napewno bedę coś działać jeśli nie zajdę w ciążę, bo nie lubie siedzieć bezczynnie. Tą prolaktyne najlepiej robić w jakieś określone dni cyklu, tak? Ciekawe jaka jest cena takiego badania bo u nas na bete krzyczą sobie 50zł co w innych miastach kosztuje ok 30zl. Paranoja. Szkoda że teraz nie kupilam tego Castagnusa, ale juz za pozno w tym cyklu... Crying or Very sad
Nie wiem czy Wam pisalam ale mam tez nadżerkę, tyle że lekarz kazal postarać się najpierw o drugie dziecko i po porodzie mi to zrobi, ale jak wiadomo jest nadżerka - jest stan zapalny i niszczy plemniki. Zgłupieć można od tego myślenia...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 31, 32, 33  Następny
Strona 14 z 33