Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Edyta22
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 2:39 pm Temat postu: |
|
|
Hej!! Ruzia co tam u Ciebie?? Jak starania? Ja jestem po dniach płodnych i czekam teraz przepisowe 10 dni fl i testuję. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 3:36 pm Temat postu: |
|
|
no to trzymam kciuki za wielki pozytywny teścik )). _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Edyta22
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 9:40 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki!! Nie nastawiam się na dwie kreski bo akurat w czasie owulacji miałam zapalenie i musiałam brać globulki dowcipne ale nadzieja umiera ostatnia... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ruzia80
|
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 10:16 pm Temat postu: |
|
|
hej Edzia. ja mam wlasnie dni plodne...ale jakis dziwny ten cykl....cos czuje ze bez owulacyjny choc dzis mialam bol owulacyjny ale slabszy niz zwykle a sluz plodny zaczal mi sie juz pierwszego dnia po okresie ale byl bardziej wodnisty niz zwykle...zobaczymy czy jutro skoczy tempka, jesli tak to znaczy ze to byl jednak bol owulacyjny...jakos tak powiem wam dziewczyny ze zaczelo mi byc wszystko jedno....pierwsze 3 cykle sie wczuwalam kazdy maly objaw, glupie zakucie w jajniku, wszystko bylo dla mnie sygnalem ze moze sie udalo...a w tym cyklu niewiem chyba sie juz wypalilam...albo nauczylam ze zaden z tych moich 'malych objawow'nie oznacza ciazy..niewiem...wiadomo chcialabym zeby sie udalo ale nie wierze w to..jutro ide do lekarza zrobic sobie wszystkie badania i na ta prolaktyne tez bym chciala...tylko jak jest po angielsku prolaktyna...? hm...daj znac edyta co tam u Ciebie w brzuszku slychac.. pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 10:29 pm Temat postu: |
|
|
prolaktyna = luteotropin _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Edyta22
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 9:57 am Temat postu: |
|
|
Dzięki.. no mam nadzieje ze coś słychać w tym moim brzuszku, a jak nie to i ja ide pod koniec tego cyklu po skierowanie na badania, nie będę czekać z założonymi rękoma bo to mnie zabija... Pamiętasz - pisałam Ci że na początku starań się przezywa a poźniej staje się to bardziej "normalne". Trzymam kciuki za Ciebie - zeby żołnierzyk dotarł |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ruzia80
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 5:00 pm Temat postu: |
|
|
nowicjuszka dzieki, przydalo sie...;)ja dzis bylam u lekarza, oczywiscie odsluchalam ze 12 miesiecy staran sie powinno itd ale skierowanie dostalam na badania w 21 dniu cyklu wiec w przyszly czwartek, maja mi wszystko zrobic, anemie, nerki TSH i jeszcze tego troche i wyniki beda za 2 tyg. a jak wyjdzie ok, to meza maja przebadac tez..owulacje jednak chyba mialam bo tempka poszla w gore o 2 krechy...a dziewczyny powiedzcie mi czy jesli moja normalna tempka w 1 fazie cyklu wynosi 36.40-36.50 a pozniej w fazie wyzszych zaledwie 36.80-36-90 to czy to normalne czy powinna byc pow 37 stopni?(mierze w ustach, pod jezykiem)bo moze jak nie jest pow 37 to progesteron mam za niski...jak to jest...? Edzia zrob sobie juz teraz badania po co czekac do konca cyklu a pozniej jeszcze znowu na 21 dc? pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Toska1
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 5:09 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
Mam pytanko odnosnie temperatury w ciazy??
Jaka jest temperatura w ciazy?? Ostatni @ mialam 1.02 i kochalam sie z mezem 12.02,owulacje mialam 15.02,tak mi sie wydaje poniewaz caly dzien odczuwalam bol owulacyjny. Mam nadzieje ze zafasolkowalao,bardzo bym chcaial,a temperature zaczelam mierzyc od 3 dni i mam podwyzszona do 37.3 codziennie taka sama i dodam ze chora nie jestem wiec jak temperatura jest wyzsza to znaczy ze doszlo do zaplodnienia?? prosze pomozcie!! dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Edyta22
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 5:43 pm Temat postu: |
|
|
Ruzia na podstawie temperatury można stwierdzić czy było jajeczkowanie, a to ma związek z progesteronem. Jeśli na wykresie masz zauważalny skok to znaczy że jajeczkowanie było tylko niekoniecznie jajeczko pękło (. Za pęknięcie odpowiadają estrogeny. Nie martw się, widziałam wykresy z duzo niższą tempką (u niektórych w fazie niższych temperatur nie sięgały nawet 36 stopni, a po skoku zaledwie, 36.3) i były zaciążone wiec tym się nie martw. Poza tym z tego co wiem mierzona w ustach nie zawsze jest miarodajna. Najlepiej mierzyć w pochwie lub w odbycie o tej samej porze - ale to już na pewno wiesz )
TOSKA1 temperatura jest wyzsza po owulacji o min 0.2 stopnia, aż do okresu od temperatury z 1 fazy cyklu, tak więc trzeba znać swoją podstawową temperaturę ciała. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Toska1
|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 6:02 pm Temat postu: |
|
|
Edyta22 dziekuje za szybka odpowiedz !! dokladnie nie wiem jaka moglam miec tempke,ale zazwyczaj mam podstawowo 36.6-36.7. Wiec pozostalo mi zyc w niepewnosci az do okresu .mam nadzieje ze sie udalo chociaz nie chce zapeszac !! czyli dopiero temperatura spada przed okresem czy w dzien spodziewanego okresu?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|