Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Temperatura w ciąży

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 31, 32, 33  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Edyta22

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pią Lut 20, 2009 8:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z tym to różnie bywa. Mi spada dzień przed @ ale niektórym dziewczynom dopiero w trakcie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Ruzia80

PostWysłany: Pią Lut 20, 2009 8:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Toska szczerze mowiac nie robilabym sobie nadziei na Twoim miejscu bo szanse ze plemniki przezyly te 3 dni czyli 72 godziny sa naprawde bliskie zeru...ale trzymam kciuki... edzia/ale myslalam ze bol owulacyjny oznacza wlasnie pekniecie pecherzyka...i uwoln ienie jajeczka...jesli nie to co on oznacza? teraz sie jeszcze pewnie dowiem po badaniach ze mi pecherzyk nie peka ...zajefajnie..a w badaniach krwi to wyjdzie czy pekl pecherzyk?ale to wszystko skomplikowane i powiazane...a ja w tym cyklu luzik..jakas pogoda tu w Anglii jest wiosenna sloneczko swieci i mniej sie przejmuje...dopiero jak okres dostane to znowu w depresje wpadne na pare dni...eh...
Powrót do góry
Edyta22

PostWysłany: Pią Lut 20, 2009 10:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ruzia uwolnienie jajeczka można sprawdzić chyba tylko przez monitoring...Gdybyś robiła wykresy to byłoby łatwiej to stwierdzić. Jeśli chodzi o ten ból owulacyjny to pewnie oznacza pęknięcie pęcherzyka ale czy wiesz na 100% że masz ból OWULACYJNY? Organizmy są tak różne że ciężko to wszystko okreslic... A moja kolejna koleżanka jest w ciąży Sad( Ciesze się, ale już i ja bym chciała w koncu zajść...
Powrót do góry
buska3434

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pią Lut 20, 2009 10:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej Ruzia80 Smile możemy podać sobie ręce;) jestem w takiej samej sytuacji-czekam na okres (a raczej jego brak) w Anglii:P
Planowo powinien być za dwa dni (22.02) wczoraj temp. miałam 37,0 a dzisiaj 36,8... :/ no cóż zobaczymy.
trzymam za Was kciuki dziewczyny.

Powrót do góry
Ruzia80

PostWysłany: Pią Lut 20, 2009 10:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej buska3434 pozdrawiam a gdzie dokladnie jestes? ale jak tempka Ci 2 krechy spadla to obawiam sie ze nic z tego...ale trzymam kciuki i za Ciebie, w koncu wszystkie mamy to samo marzenie...Smile/ edyta ja robie wykresiki, co prawda dopiero drugi miesiac teraz ale 1 wszy wyszedl bez zarzutu...:)tylko tak sobie mysle dziewczyny , robimy te wykresy, mierzymy ta tempke codzien rano jak glupie( Smile ), latamy do kibelka oglad sluz...a co niektore z nas jeszcze sobie pewnie paluszki wkladaja zeby szyjke 'obejrzec'..czy to troche nie komiczne tak z boku gdyby na to popatrzec...? mnie to troche zaczyna bawic...kolezanka ktora ma juz dzidzie ostatnio sie z tego smiala i jeszcze mnie zapytala, : 'ale chyba nie lezysz z nogami na scianie po stosunku?' a ja coz mialam powiedziec..ostatnio...klecze z pupa w gorze...hihi Mr. Green dziewczyny jestesmy the best...Smile Laughing / a jeszcze mi sie przypomnialo ze nawet mojemu mezowi sie to wszystko udzielilo i codzien rano jak odkladam termometr, pyta mnie przez sen zaspanym glosem' ile mialas..?' Wink
Powrót do góry
buska3434

PostWysłany: Pią Lut 20, 2009 11:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

haha kurcze jak byś mnie opisywała Very Happy mój narzeczony też pyta;) hihi rzeczywiście można się nieźle uśmiać jak się na to spojrzy z boku, beka!
Ale skończmy offtopic bo dostaniemy po uszach od modów Razz
Pisze na pw.
Buśka!

21.02.
Dzisiaj drugi dzień 36,8 więc nie spada a utrzymuje się...(chyba) Rolling Eyes

Powrót do góry
Edyta22

PostWysłany: Sob Lut 21, 2009 1:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ruzia no u mnie jest tak samo. Ja nikomu nie mowię że tak się staram i takie głupoty wyczyniam ale powiem Wam ze z tą całą wiedzą czuję się duzo lepiej. Wykresy robię juz jakiś czas, a ten jest bardzo obiecujący Smile). Zobaczymy jak to będzie, narazie za wczesnie zeby coś stwierdzić. Trzymam za Was kciuki - kiedyś nasze starania zostaną nagrodzone Smile
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Lut 21, 2009 6:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczynki ten "ból owulacyjny" nie zawsze oznacza owulacje. Tak samo skok temperatury i dwufazowość cyklu nie potwierdza przebytej owulacji . To można sprawdzić tylko i wyłącznie przez usg i poprzez badanie progesteronu w drugiej fazie cyklu. Wiem,że to dziwne ale niestety tak jest.

Powrót do góry
buska3434

PostWysłany: Sob Lut 21, 2009 6:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 a jak test owulacyjny pokaże pik LH to też nie ma pewności, że pęcherzyk pękł?

Powrót do góry
Ruzia80

PostWysłany: Wto Lut 24, 2009 10:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Edzia, jak tam Twoj brzuszek? Smile testowalas juz? ja sobie spokojnie czekam bez nerwow ...nadziei tez raczej juz z mezem nie mamy...co ma byc to bedzie...w czwartek badania i teraz raczej wszystko kreci sie wokol tego jakie beda wyniki...strasznie sie boje...pozdrawiam..
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 31, 32, 33  Następny
Strona 17 z 33