Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Temperatura w ciąży

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 31, 32, 33  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Mar 07, 2009 2:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny jednak częstotliwość współżycia ma wpływ na poczęcie. Jeśli nie macie badania nasienia to tak naprawdę nie wiecie w jakiej kondycji są plemniczki. W takim wypadku radziłabym nie szaleć z codziennym sexem a dać sie zregenerować nasionką. Lepiej dmuchać na zimne Wink. Lekarze namawiaja na współżycie co drugi, trzeci dzień w okresie płodnym.
Jeśli chodzi o temperaturę to jeśli pęcherzyka dominującego który posiada komórkę jajową nie ma to wykres temperatur nie ma dwufazowosci czyli nie ma fazy niższej , skoku i fazy wyższj, szyjka i śluz nie zmieniają się ( lub zmiany sa bardzo nieznaczne) - wtedy nie ma owulacji.
Natomiast jesli wykres wykazuje dwufazowość, obserwujecie zmiany śluzu i szyjki to oznacza ,że
- owulacja wystapiła
- owulacji nie było bo pecherzyk dominujacy nie pękł.
Same widzicie,że nie można samemu stwierdzic czy doszło do owulacji to sprawdzimy tylko przez usg lub gdy ujrzymy na eście dwie kreski..
Ciężka sprawa, nie

buska3434 napisał:
tosia81 a jak test owulacyjny pokaże pik LH to też nie ma pewności, że pęcherzyk pękł?

niestety nie ma pewności. testy pokazuja tylko przygotowywanie do owulki ale wcale do niej nie musi dojść

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Ruzia80

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Mar 08, 2009 1:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia , a jesli ja mam tak: bol owulacyjny, koniec sluzu plodnego w danym dniu , dzien wczesniej pozytywny test owulacyjny a nastepnego dnia skok tempki a pozniej w 21 dc wysoki progesteron to chyba duze szanse ze owu byla...pozatym bol owulacyjny mam dokladnie 14 dni przed okresem. a wykresiki zawsze dwufazowe z wyraznym skokiem tempki. ewentualnie tylko moze pechezyk nie pekac w takim razie...trzeba to nasienie zbadac koniecznie zeby wiedziec na czym stoje. mi lekarz powiedzial ze wysoki progesteron w 21 dc swiadczy o duzym prawdopodobienstwie owulacji. ale kazal powtorzyc mi w tym miesiacu to samo badanie zeby sie upewnic czy owu jest co miesiac...a co do plemniczkow to podobno jesli przed badaniem w ciagu ostatnich 3 miesiecy byly zadkie stosunki plciowe to w spermie zwieksza sie ilosc martwych lub niezdolnych do zaplodnienia plemnikow...tak wyczytalam w necie w instrukcjach przed badaniem spermy...wiec dziewczyny wiosna idzie, kocyk,do samochodu i na lono natury pobaraszkowac...Wink i na Wielkanoc wszystkie mamy byc zafasolowane...Wink tego Wam i sobie zycze z okazji Dnia Kobiet... Razz
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Mar 08, 2009 1:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ból owulacyjny niestety nie zawsze świadczy o owulacji , tak samo skok tempki i test owulacyjny ale ten progesteron w drugiej połowie cyklu wskazuje ale tez tylko prawdopodobnie na odbytą owulację . Tylko monitoring wykaże czy owulacja była czy nie. Niestety.
Tak jak piszesz ....wiosna to dobry czas na baraszkowanie na łonie natury....Bedzie dobrze Wink i doczekamy się Smile.

Powrót do góry
Edyta22

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pon Mar 09, 2009 9:16 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak więc dziewczyny do roboty na wiosnę, a na lato piękne brzuszki Smile). U mnie spadł śnieg... Jutro do gina, mam troche pietra ale to jak przed każdą wizytą.
Powrót do góry
ktos23

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 6:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

od jakiegos czasu mierze tempke w pochwie i mam podwyzszona nawet do 37,8 za dwa dni powinnam dostac okres.od jakis 2 tyg bola mnie jajniki i brzuch niby na okres ale jakos inaczej i troche bola mnie piersi(najgorzej jak schodze ze schodow) Embarassed kochalam sie 8 dni po odstawieniu tabletek.czy to moze byc ciaza??
Powrót do góry
Ruzia80

PostWysłany: Pią Mar 13, 2009 8:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Edyta no i co bylas u lekarza? wszystko ok? co Ci powiedzial? ja wlasnie zaczynam dni plodne wiec nowe nadzieje ale juz troche wypalone niestety...Sad biore to zelazo i kiepsko sie czuje po nim...a tempka w tym cyklu oszalala-codziennie inna...czyzby wiosna.....Wink
Powrót do góry
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 12:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak najbardziej moze to byc ciaza, po ostawieniu tabletek nie ma juz tych 7dmiu dni ochrony jesli sie po nich nie zacznie brac z nowego opakowania.
A jak wiadomo plemniki w pochwie moga przezyc do 5 dni nawet.
Zrob test 2 tyg po stosunku
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 1:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ktos23 a mierzysz tempkę rano przed wstaniem ???

Powrót do góry
ktos23

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 1:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ta wysoka tempke mialam jak mierzylam popoludniu ale jak mierzyłam rano to mialam 36,9-37,0 w pochwie a pod jezykiem jest ciut niższa.a test juz robilam wlasnie dokladnie 14 odni od stosunku i wyszla jedna krecha
Powrót do góry
Pyskata18

Wysłał podziekowań: 5

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 2:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jedna kreska jak sama wiesz nie oznacza ciązy 2 oznaczają Smile
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 31, 32, 33  Następny
Strona 19 z 33