Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ktos23
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 2:10 pm Temat postu: |
|
|
wiem co oznacza jedna kreska a co dwie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 6:40 pm Temat postu: |
|
|
Tempka mierzona po południu jest bezsensu. Mierz zawsze o stałej porze i w stałym miejscu zaraz po przebudzeniu. Tylko taki pomiar ma sens.
Zrób test w dniu spodziewanej miesiaczki a nie liczac od daty stosunku. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
ktos23
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 7:18 pm Temat postu: |
|
|
no dzisiaj powinnam dostac okres ale go nie ma |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Edyta22
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 8:25 pm Temat postu: |
|
|
Ruzia napisałam odpowiedź na Twoje pytanie czy byłam u lekarza ale KTOŚ ją skasował - bezczelny.
Byłam i mam zalecone badania (to tak w wielkim skrócie). Najlepsze jest to że mój gin kazał obserwować się i stosować metodę objawowo termiczną, więc nadal mierzę tempkę. Jestem zadowolona ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
monia82
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 8:42 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie.... Juz sama nie wiem co myslec..... Otoż okres mialam 0.7.02 do dnia dzisiejszego jakos sie nie zjawil Embarassed fakt caly miesiac byl bez zabezpieczenia i zawsze konczyl we mnie Embarassed Tylko pytanko czy takie zwykle testy w aptece wykryja?? Czy moze to wina antybiotyku ktory biore od poniedzialku?? Temp 37,8 Co o tym myslicie?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 10:01 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli zrobisz test 14-16 dni od ostatniego stosunku to tak. A dlaczego nie zrobisz testu z krwi? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ruzia80
|
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 10:39 pm Temat postu: |
|
|
Edzia a jakie badania masz zrobic? ja musze powtorzyc jeszcze raz progesteron w 21 dc. / dziewczyny jak to jest z tempka kiedy jest sie chorym? ja mam juz 3 tydzien straszny bol gardla, chyba jakies zapalenie krtani i codziennie rano strasznie boli mnie gardlo i tempke mam troche podwyzszona. dzis np skoczyla o 1.5 stopnia ale fatalnie sie czulam po przebudzeniu a pozniej po poludniu mialam bol owulacyjny wiec niewiem w sumie czy to byl skok czy po prostu choroba... jak jest sie chorym to rozumie ze skoku nie ma? mam racje? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Edyta22
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 7:48 am Temat postu: |
|
|
Ja nie wiem jak to jest podczas choroby, niektórzy mają wtedy pomiar zakłocony a niektórzy nie. Ja np byłam chora 2 tygodnie i nie wpłynęło to na tempkę.
Co do badań to miałam TSH i PRL i wszystko w normie,ale bromergon biorę na zatrzymanie laktacji bo 2 lata nie karmię już a mleczko jeszcze zdarza mi się widzieć. Ja się w tym cyklu nie starałam a jestem już PO owulacji i jak na fazę lutealną mam niską tempkę... nie wiem czemu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
babette
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 6:36 am Temat postu: |
|
|
Witam! ostatnio ciągle mierzyłam temp. była 37-37,2 (zawsze o jednej porze dnia, dokładnie o 8:00) dziś jest 13 dzień od "zapłodnienia" i niestety zmierzyłam temperaturę i była 36,8 dodam, że mierzyłam ją 3 godziny wcześniej, bo przebudziłam się i nie mogłam zasnąć. Czy mam brać ją pod uwagę? Czy jednak oznacza to, że nie doszło do zapłodnienia? pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ruzia80
|
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 9:25 pm Temat postu: |
|
|
Poczekaj na dzien spodziewanej miesiaczki i zrob test to sie dowiesz... jesli jutro spadnie jeszcze nizej, to raczej dostaniesz okres...powodzenia. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|