Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Temperatura w ciąży

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 31, 32, 33  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ktos23

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 2:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiem co oznacza jedna kreska a co dwie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 6:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tempka mierzona po południu jest bezsensu. Mierz zawsze o stałej porze i w stałym miejscu zaraz po przebudzeniu. Tylko taki pomiar ma sens.
Zrób test w dniu spodziewanej miesiaczki a nie liczac od daty stosunku.

Powrót do góry
ktos23

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 7:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no dzisiaj powinnam dostac okres Very Happy ale go nie ma
Powrót do góry
Edyta22

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 8:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ruzia napisałam odpowiedź na Twoje pytanie czy byłam u lekarza ale KTOŚ ją skasował - bezczelny.
Byłam i mam zalecone badania (to tak w wielkim skrócie). Najlepsze jest to że mój gin kazał obserwować się i stosować metodę objawowo termiczną, więc nadal mierzę tempkę. Jestem zadowolona Smile)
Powrót do góry
monia82

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 8:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie.... Juz sama nie wiem co myslec..... Otoż okres mialam 0.7.02 do dnia dzisiejszego jakos sie nie zjawil Embarassed fakt caly miesiac byl bez zabezpieczenia i zawsze konczyl we mnie Embarassed Tylko pytanko czy takie zwykle testy w aptece wykryja?? Czy moze to wina antybiotyku ktory biore od poniedzialku?? Temp 37,8 Co o tym myslicie??
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 10:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli zrobisz test 14-16 dni od ostatniego stosunku to tak. A dlaczego nie zrobisz testu z krwi?
Ruzia80

PostWysłany: Sro Mar 18, 2009 10:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Edzia a jakie badania masz zrobic? ja musze powtorzyc jeszcze raz progesteron w 21 dc. / dziewczyny jak to jest z tempka kiedy jest sie chorym? ja mam juz 3 tydzien straszny bol gardla, chyba jakies zapalenie krtani i codziennie rano strasznie boli mnie gardlo i tempke mam troche podwyzszona. dzis np skoczyla o 1.5 stopnia ale fatalnie sie czulam po przebudzeniu a pozniej po poludniu mialam bol owulacyjny wiec niewiem w sumie czy to byl skok czy po prostu choroba... jak jest sie chorym to rozumie ze skoku nie ma? mam racje?
Powrót do góry
Edyta22

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pią Mar 20, 2009 7:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja nie wiem jak to jest podczas choroby, niektórzy mają wtedy pomiar zakłocony a niektórzy nie. Ja np byłam chora 2 tygodnie i nie wpłynęło to na tempkę.
Co do badań to miałam TSH i PRL i wszystko w normie,ale bromergon biorę na zatrzymanie laktacji bo 2 lata nie karmię już a mleczko jeszcze zdarza mi się widzieć. Ja się w tym cyklu nie starałam a jestem już PO owulacji i jak na fazę lutealną mam niską tempkę... nie wiem czemu.
Powrót do góry
babette

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Mar 23, 2009 6:36 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! ostatnio ciągle mierzyłam temp. była 37-37,2 (zawsze o jednej porze dnia, dokładnie o 8:00) dziś jest 13 dzień od "zapłodnienia" i niestety zmierzyłam temperaturę i była 36,8 dodam, że mierzyłam ją 3 godziny wcześniej, bo przebudziłam się i nie mogłam zasnąć. Czy mam brać ją pod uwagę? Czy jednak oznacza to, że nie doszło do zapłodnienia? Sad pozdrawiam
Powrót do góry
Ruzia80

PostWysłany: Pon Mar 23, 2009 9:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poczekaj na dzien spodziewanej miesiaczki i zrob test to sie dowiesz...Smile jesli jutro spadnie jeszcze nizej, to raczej dostaniesz okres...powodzenia.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 31, 32, 33  Następny
Strona 20 z 33