Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Temperatura w ciąży

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 31, 32, 33  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Edyta22

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pon Sty 19, 2009 3:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej wszystkim!!!
Jestem około 10 dni po owulacji, mam wrażliwe sutki- rozpulchnioną macicę i raczej otwartą. Kilka dni temu pobolewał mnie jeden jajnik, a moja temperatura od kilku dni 36,9 a dziś podskoczyła do 37 stopni.
Czy jest szansa że zaszłam w ciążę?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Tvisha
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Pon Sty 19, 2009 3:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po jednym badaniu temperatury cyklu nie da sie ustalic kiedy nastapila owulacja ... szczegolnie jak napisalas w komentarzu bylas podziebiona ...
Kazdy jest inny i conajmniej nalezy przeprowadzac notacje co do temp przez 6 miesiecy ...
by jako tako orietowac sie. A co z badaniem sluzu?
Albo czy uzywasz stronek w ktorych mozesz notowac temp sluz itp ... ?
Powrót do góry
Edyta22

PostWysłany: Pon Sty 19, 2009 3:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak wszystko sobie notuję. Jak już pisałam jestem jakieś 10 dni po owulaji ponieważ od tylu dni trwają moje wyższe temperatury. Teraz mój śluz jest raczej mętny.
Interesuje mnie raczej ta szyjka macicy. Większość osób twierdzi że przed okresem powinna być zamknięta i twarda. Jeśli choć trochę się na tym zansz to prozę powiedz- czy to są objawy ciąży? Bo wczorajszy test wyszedł negatywnie.....
Powrót do góry
Tvisha
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Sty 19, 2009 4:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

podczas owulacji sluz zmienia sie na taki ktory zapewnia dobre srodowisko dla plemniorow ... czyli przezroczysty i ciagliwy ... jak bialko kurze.

Pochwa w skutek ciazy zaczyna sie bardziej unaczyniac, a macica powiekszac ... jednakze rozpulchnienie macicy i szyjki ktore przy ciazy wystepuje okolo 2-8 tygodnia rownierz moze towarzyszyc nadchodzacej miesiaczce ...

moze troche odetchnij zamiast tak ciagle przy kazdym miesiacu zastanawiac sie czy jestes w ciazy? Wink
Powrót do góry
Edyta22

PostWysłany: Pon Sty 19, 2009 4:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chciałabym odetchnąć, ale jakoś niepotrafię. Widać jest to dla mnie bardzo ważne. Smile . Poza tym jak patrze na swoja córkę to nie sposób nie myśleć. Dziękuje.
Powrót do góry
Tvisha
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Sty 20, 2009 8:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jesli masz juz corke to znaczy ze mozesz miec kolejne Wink

Nalezy najlepiej skonsultowac sie z lekarzem by sprawdzic kiedy jest owulacja badz kupic testy owulacyjne w aptece ... ile czasu starasz sie o nastepne dziecko ?
Powrót do góry
katykaty

PostWysłany: Wto Sty 20, 2009 8:20 pm    Temat postu: dziwny cykl Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witajcie kobietki:) mam zapytanko, jak zreszta większość tu obecnych na forum. moja sytuacja jest dziwna powniewaz miewam okres nieregularnie, co 28 - 33 nawet zdarza sie ze co 34 dni. ostatni okres mialam 13 grudnia wiec 39 dni temu. myslalam ze odstane okres 13 stycznie więc kochaliśmy się 10 stycznie<dni nieplodne> ale do dziś nie mam okresu i nie wiem co się dzieje a cykl trwa juz 39 dni co nigdy sie nie zdazylo. kiedy mialam dni plodne <rozpoznalam je po sluzie> nie kochalismy sie, tylko byl sex oralny. teraz mam wielki metlik w glowie. piersi mnie bola jak do okresu, zaczyna mi sie robic mokro tak jak przed okresem, ale temperatura w pochwie wynosi okolo 37.7. cholernie sie martwie dlaczego moj cykl trwa az tak dlugo. nie wiem moze to jest spowodowane stresem, maturami... jutro chce zrobic test ale wiecie, przedemna jeszcze dluga noc i wiele minut rozmyslan czy jestem w ciazy czy nie...
Powrót do góry
Edyta22

PostWysłany: Wto Sty 20, 2009 8:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

3 miesiace, zobacze jak będzie w tym cyklu bo okres powinnam mieć dziś i nie ma wiec dobrze. Na lekarza chyba za wcześnie, prowadzę wnikliwą obserwację więc owulację mniej więcej wiem kiedy mam. Dziękuję.
Powrót do góry
malutka23

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 8:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mysle, ze test bedzie najlepszym rozwiazaniem. Wydaje mi sie, ze mozesz byc w ciazy... Smile
Powrót do góry
Ruzia80

PostWysłany: Pią Sty 30, 2009 10:09 pm    Temat postu: czy to sa objawy ciazy? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny. czy orientujecie sie moze jak to jest z ta tempka? wzrosla mi w owulacje z 36.4 w fazie nizszych do ok 36.6 w fazie wyzszej i stopniowo z kazdym dniem powoli rosnie. dzis juz mam 3 dzien 39. czy to tak ma byc czy tak sie tempka zachowuje po zaplodnieniu moze? w tydzien po owu pojawil mi sie silny bol podbrzusza i pachwina mnie juz boli 4 dzien...niewiem co myslec czy to objawy ewentualnej ciazy czy raczej jakiegos stanu zapalnego jajnika? napiszcie co sadzicie...plissss.

Rózia, nie zakładaj ciągle nowych tematów! Naprawde na forum jest juz wiele podobnych, wystarczy poszukać i się do nich dopisać. bo posypią sie ostrzeżenia! emilka
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 31, 32, 33  Następny
Strona 9 z 33