Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Trądzik - Temat zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 29, 30, 31  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Mar 29, 2010 9:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sakina, to jest po prostu nafta lecznicza. na pewno nie wyleczy trądziku, jednak pomóc trochę może. łagodzi wypryski i wysypki skórne. jednak w przypadkach większego tradziku, po okresie dojrzewania, najlepiej pójsć do dermatologa, który po wywiadzie i badaniu powinien przepisać odpowiednie leki. petroleum może i działa wspomagająco, profilaktycznie (jak to większośc leków homeopatycznych).
sakina

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 10:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki Emilka. Bo ja właśnie myślałam, że te pertroleum d5 i ogólnie produkty które zawierają naftę są dobre na skórę i pomagają zwalczać trądzik...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
insomia

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2010 2:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale produkty z naftą są dobre np na włosy czy cerę. Wiem, bo moja młodsza siostra już jakiś czas smaruje sobie buzię. A jeśli chodzi o petroleum d5 to teraz wyszedł lek również zawierający naftę, ale ma lepsze składniki.
Powrót do góry
sakina

PostWysłany: Czw Kwi 08, 2010 10:25 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I co pomoga jej ta nafta oczyszczona? A smaruje sobie tym petroleum czy tym drugim?
Powrót do góry
insomia

PostWysłany: Pią Kwi 09, 2010 10:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ja widzę że jej cera już się poprawia, więc na pewno jej to pomaga. Nie używa petrolem d5 tylko urt oil (mam nadzieję, że dobrze napisałam).
Powrót do góry
sakina

PostWysłany: Nie Kwi 18, 2010 6:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A możesz mi coś więcej napisać o tym urt oil? Czy długo trzeba czekać na efekty, jak się to używa, ile kosztuje itd...
Powrót do góry
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 10:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja dzisiaj rozpoczelam kolejna walke z trądzikiem od nowa.
Juz mialam piekna cere, ani pryszcza, ale musialam odstawic tabletki no i od razu plantacja wielkich pryszczy na buzi.
Zakupiłam sobie tonik i żel 5% obydwa Benzacne.
Umylam buzie, zaaplikowałam tonik, poczekałam az skora wyschnie i posmarowałam się żelem. Mam po tym czerwona skore wokól nosa i na nosie. Ale pewnie niedługo zejdzie.
Jestem ciekawa czy będą jakies efekty stosowania Benzacne.
Dam znać czy po jakims czasie coś się zmieni czy nie.

Ale jak na razie to mam jedną uwagę co do toniku - woda różana za mocno pachnie i troche jest mdlące..
wind_of_hope
Moderator

Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 11:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oj nie wiem czy to nie za silny srodek..
i to 2 z tej serii..
zebys sobie nie zaszkodziła..

Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 11:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fasolka a masz tłustą cerę czy tylko trądzik? Bo jedno nie jest równoznaczne z drugim...
fasolka
Przyjaciel forum

Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Czw Kwi 29, 2010 11:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tonik nie zawiera przecież nadtlenku benzoilu, tylko kwas mlekowy i witaminy z grupy B, więc jego będę stosowała regularnie.
Natomiast maść będę stosować tak jak stosowałam brevoxyl - czyli jak będzie oczyszczona cera to będę odstawiać. Bo brevoxylem tez nie moglam się codziennie smarować, jedynie co parę dni by podtrzymać czystą cerę.

No mam trądzik i czoło mi się zaraz po umyciu świeci takimi kropeczkami, wyglada to jakby mi się czolo od razu pociło a to jednak sebum. Czy tonik w takim razie stosowac tylko na swiecace się partie buzi?
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 29, 30, 31  Następny
Strona 20 z 31