Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 9:31 am Temat postu: |
|
|
sakina, to jest po prostu nafta lecznicza. na pewno nie wyleczy trądziku, jednak pomóc trochę może. łagodzi wypryski i wysypki skórne. jednak w przypadkach większego tradziku, po okresie dojrzewania, najlepiej pójsć do dermatologa, który po wywiadzie i badaniu powinien przepisać odpowiednie leki. petroleum może i działa wspomagająco, profilaktycznie (jak to większośc leków homeopatycznych). _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sakina
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 10:27 am Temat postu: |
|
|
Dzięki Emilka. Bo ja właśnie myślałam, że te pertroleum d5 i ogólnie produkty które zawierają naftę są dobre na skórę i pomagają zwalczać trądzik... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
insomia
|
Wysłany: Sro Kwi 07, 2010 2:19 pm Temat postu: |
|
|
Ale produkty z naftą są dobre np na włosy czy cerę. Wiem, bo moja młodsza siostra już jakiś czas smaruje sobie buzię. A jeśli chodzi o petroleum d5 to teraz wyszedł lek również zawierający naftę, ale ma lepsze składniki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sakina
|
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 10:25 am Temat postu: |
|
|
I co pomoga jej ta nafta oczyszczona? A smaruje sobie tym petroleum czy tym drugim? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
insomia
|
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 10:13 am Temat postu: |
|
|
No ja widzę że jej cera już się poprawia, więc na pewno jej to pomaga. Nie używa petrolem d5 tylko urt oil (mam nadzieję, że dobrze napisałam). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sakina
|
Wysłany: Nie Kwi 18, 2010 6:22 pm Temat postu: |
|
|
A możesz mi coś więcej napisać o tym urt oil? Czy długo trzeba czekać na efekty, jak się to używa, ile kosztuje itd... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 10:27 pm Temat postu: |
|
|
Ja dzisiaj rozpoczelam kolejna walke z trądzikiem od nowa.
Juz mialam piekna cere, ani pryszcza, ale musialam odstawic tabletki no i od razu plantacja wielkich pryszczy na buzi.
Zakupiłam sobie tonik i żel 5% obydwa Benzacne.
Umylam buzie, zaaplikowałam tonik, poczekałam az skora wyschnie i posmarowałam się żelem. Mam po tym czerwona skore wokól nosa i na nosie. Ale pewnie niedługo zejdzie.
Jestem ciekawa czy będą jakies efekty stosowania Benzacne.
Dam znać czy po jakims czasie coś się zmieni czy nie.
Ale jak na razie to mam jedną uwagę co do toniku - woda różana za mocno pachnie i troche jest mdlące.. _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 11:38 pm Temat postu: |
|
|
oj nie wiem czy to nie za silny srodek..
i to 2 z tej serii..
zebys sobie nie zaszkodziła.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 11:41 pm Temat postu: |
|
|
Fasolka a masz tłustą cerę czy tylko trądzik? Bo jedno nie jest równoznaczne z drugim... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 11:50 pm Temat postu: |
|
|
tonik nie zawiera przecież nadtlenku benzoilu, tylko kwas mlekowy i witaminy z grupy B, więc jego będę stosowała regularnie.
Natomiast maść będę stosować tak jak stosowałam brevoxyl - czyli jak będzie oczyszczona cera to będę odstawiać. Bo brevoxylem tez nie moglam się codziennie smarować, jedynie co parę dni by podtrzymać czystą cerę.
No mam trądzik i czoło mi się zaraz po umyciu świeci takimi kropeczkami, wyglada to jakby mi się czolo od razu pociło a to jednak sebum. Czy tonik w takim razie stosowac tylko na swiecace się partie buzi? _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|