Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

zespół Edwardsa, part. 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 39, 40, 41
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Genetyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
natalkasocha1986

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Lut 18, 2011 3:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja też miałam robione badania na toksoplazmę itd przed ciążą i 2 razy w trakcie... jakoś dziwnie Emilko ten lekarz cię prowadził przecież to jedne z podstawowych badań. A propo brzuszka to mi też od razu wyskoczył...też miałam wielowodzie (oczywiście lekarz prowadzący mówił że ilość wód płodowych jest w normie!!!)
Dziewczyny mam teraz jeszcze jeden problem, poszłam po 19 dniach do ginekologa bo nie mogłam dać sobie rady z laktacją no i zrobiła mi usg. Powiedziała że macica się nie odkurcza bo się nie oczyściła i mogę mieć jeszcze duże krwawienie lub weźmie mnie na łyżeczkowanie znowu, dała mi augumentin i ergotaminum na skurcze macicy...no i w nocy miałam bóle brzucha jak na okres ale nie krwawię?! martwię się żeby nie było jakiś komplikacji, a już tym lekarzom nie ufam...Podpowiedzcie czy wy nie miałyście jakiś problemów po zabiegu łyżeczkowania??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Iza-Kinga

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lut 18, 2011 5:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

natalkasocha1986 - ja niestety nie pomoge - u mnie wszystko idealnie wrocilo do normy, potem mialam usg i wszystko ladnie sie obkurczulo.Z piersiami tez nie mialam problemu - bralam tabletki na zasuszenie pokarmu i nie mialam zadnych dolegliwosci.
Powrót do góry
panda_24

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Lut 18, 2011 10:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Emilko
U mnie pierwsza ciąża ZE nie było objawów - może z raz mnie zemdliło przez 1min i kilka razy w głowie mi się zakręciło,ale to doslownie nic. ok 10tc miałam zapalenie pęcherza i brałam Urosept(ziołowe) z zalecenia lekarza.Oprócz tego nic. W mojej i męża rodzinie również nie było wad genetycznych. A nawet jeśli ktoś kiedyś poronił to nie było dochodzenia dlaczego - po prostu tak miało być...
Natomiast z Martyną od 6tc mdłości od świtu do zmierzchu,totalne odrzucenie od mięsa i zapachu papierosów i tak jakoś do ok 15tc.Później wróciło do normy,aż nad to - bo przez całą ciążę przytyłam 23kg!!! Wink
Witaminy to dopiero w połowie 7m-ca żelazo (bo hemoglobina spadła) i do końca 3 m-ca folik.

natalkasocha1986
Trochę dziwi mnie że po 19dniach ginekolog Cię badała - chyba trochę wcześnie... Ja po terminacji byłam na kontroli po 2m-cach i tak samo po porodzie Martyny.
Na zatrzymanie laktacji dostałam jeszcze w szpitalu Bromergon. A z domowych sposobów super sprawdza się noszenie za małego biustonosza(bądź obwiązanie się bandażem elastycznym) lub okłady z roztłuczonych liści kapusty.

Pozdrawiamy serdecznie Ilona i Martynka 8m-cy Smile
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Lut 18, 2011 11:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z uwagi przekroczenia 40 str temat zamykam.

prosze pisac tutaj ->
http://www.biomedical.pl/forum/tutaj-vp117626.html#117626

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Genetyka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 39, 40, 41
Strona 41 z 41